Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016

ΠΡΟΣΟΧΗ !!! ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΠΛΑΣΤΑ 50ΕΥΡΑ !!! ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ !!!

ΓΕΜΙΣΕ Η ΚΥΠΡΟΣ ΠΛΑΣΤΑ 50ΕΥΡΑ
Με επίσημη ανακοινωσή του το Εθνικό Κέντρο Καταπολέμησης της Παραχάραξης της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου Αστυνομίας της Κύπρου προειδοποιεί τους πολίτες πως σημαντικός αριθμός πλαστών χαρτονομισμάτων των €50 εντοπίστηκε να κυκλοφορεί !!!


Οι Αρχές συμβουλεύουν το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό με τις συναλλαγες του ενώ προτρέπει να χρησιμοποιούν τις μηχανές ανίχνευσης πλαστών χαρτονομισμάτων δίνοντας παράλληλα και οδηγείες ώστε να εντοπίζουν οι πολίτες και μόνοι τους τα πλαστά χαρτονομίσματα.

Επειδή μεγάλο μέρος ενδέχεται να διοχετευθεί στην Ελλάδα, το κοινό καλείται να δίνει ιδιαίτερη προσοχή στα παρακάτω:
Υδατογράφημα: Αποτελεί κοινό και κύριο χαρακτηριστικό για όλες τις αξίες χαρτονομισμάτων ευρώ, το οποίο είναι εύκολα διακριτό έναντι οποιασδήποτε πηγής φωτός, φυσικής ή άλλης, διαδικασία κατά την οποία είναι εμφανές το αρχιτεκτονικό μοτίβο σε σχήμα “πύλης”, αποτελούμενο από σκουρόχρωμα και ανοικτόχρωμα, μαυρόασπρα σχήματα. Στη βάση της παράστασης αυτής, υπάρχει αριθμός, ο οποίος υποδηλοί την αξία του χαρτονομίσματος, που με τη χρήση πάλιν φωτεινής πηγής (φυσικής ή άλλης), αυτός εμφανίζεται απόλυτα φωτεινός, χωρίς οποιεσδήποτε σκιάσεις. Ο αριθμός αυτός, αν το χαρτονόμισμα τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε σκούρα επιφάνεια μεταβάλλεται σε σκούρο, ένεκα της λεπτότητας του χαρτιού στο συγκεκριμένο σημείο.

Ολόγραμμα: Εξίσου αξιόπιστο χαρακτηριστικό, αποτελούμενο από τμήμα ελάσματος χρώματος ασημί, οπτικά μεταβαλλόμενης παράστασης, το οποίο βρίσκεται στη γωνία της μπροστινής όψης του χαρτονομίσματος, ορατό με γυμνό οφθαλμό. Την εικόνα στο ολόγραμμα αποτελούν συνδυασμός παραστάσεων, αποτελούμενων από μία “πύλη” όπως και στην περίπτωση του υδατογραφήματος και την αξία του χαρτονομίσματος (50), οι οποίες περιβάλλονται από ένα κυκλικό σχηματισμό. Με την κίνηση του χαρτονομίσματος, οι παραστάσεις αυτές εναλλάσσονται στα χρώματα του ουράνιου τόξου, από το κέντρο του ελάσματος προς τα έξω.

Αριθμός Αξίας σε μελάνι οπτικά μεταβλητού σχηματισμού: Χαρακτηριστικό ασφαλείας εξίσου σημαντικό, το οποίο περιέχεται στα χαρτονομίσματα μεγάλης αξίας (50 και άνω). Αυτό βρίσκεται στην πίσω κάτω δεξιά γωνία των χαρτονομισμάτων, χρώματος μωβ, εύκολα μεταβαλλόμενο με την κίνηση σε χρώμα λαδί- καφέ.

Σε περίπτωση που κάποιος εντοπίσει πλαστά χαρτονομίσματα στην κατοχή του καλείται να επικοινωνήσει με το Αστυνομικό Σταθμό ή με τη Γραμμή του Πολίτη, στον αριθμό 1460, ή με τα τηλέφωνα άμεσης ανταπόκρισης 199 και 112.

ΠΗΓΗ
http://www.escapemedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates