Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016

ΑΝΕΣΤΑΛΗ Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΙΤΑΛΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Η ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΕΚΤ
Στα 200 δις διαμορφώνονται τα επισφαλή δάνεια στην Ιταλία !!!
Ανεστάλη η διαπραγμάτευση τριών ιταλικών τραπεζών μετά από σοβαρή αναταραχή των τραπεζικών δεικτών, την οποία προκάλεσαν οι έρευνες της ΕΚΤ για τα bad loans.

Η Banca Monte dei Paschi di Siena SpA,η Intesa Sanpaolo SpA, η UBI Banca, αλλά και άλλες ιταλικές τράπεζες σταμάτησαν τη διαπραγμάτευσή τους στον ιταλικό FTSE MIB.

Υπενθυμίζεται ότι αρκετές ιταλικές τράπεζες ανακοίνωσαν αργά χθες το βράδυ ότι η ΕΚΤ έχει ξεκινήσει έρευνα για τη συμμετοχή τους σε επισφαλή δάνεια και στο πώς διαχειρίζονται αυτά τα χαρτοφυλάκια.

H είδηση έρχεται ύστερα από τις υψηλές απώλειες που υπέστησαν οι τράπεζες στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης της Δευτέρας, καθώς οι επενδυτές θεώρησαν πως οι δυσοίωνες προοπτικές για την παγκόσμια ανάπτυξη, θα μπορούσαν να έχουν μια επίδραση σε μια πολυαναμενόμενη διαδικασία ενοποίησης του κλάδου και στην υγεία των ιταλικών τραπεζών.

Τα εγχώρια (ιταλικά) πιστωτικά ιδρύματα δυσκολεύονται τα τελευταία χρόνια να απορροφήσουν τον τεράστιο όγκο των επισφαλών δανείων, τα οποία διαμορφώνονται στα 200 δισ. ευρώ περίπου, και έχουν συνεχίσει και αυξάνονται για περισσότερο από δύο χρόνια.

πηγη: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates