Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, TAMIFLU, ΕΜΒΟΛΙΑ & 600.000 ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ !!!

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ & ΤΑ ΑΜΑΡΤΩΛΑ 16.000.000 ΕΜΒΟΛΙΑ
Η ελβετική Roche (η εταιρεία των tamiflu) έτριβε τα χέρια της από τις «χρυσές δουλειές» στην Ελλάδα. Αξίζει να επισημανθεί ότι, μόνο το 2011, η αξία των ελληνικών αποθεμάτων tamiflu έφτανε περίπου τα 12,78 εκατ. ευρώ, αφού κάθε κουτί κόστιζε 15 ευρώ !!!Το RedPepperNews.gr είχε πρώτο αποκαλύψει από την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου (ώρα 00:16) ότι, ανεξαρτήτωςβασιμότητας ή όχι, έρχεται «χτύπημα» κατά του περιβάλλοντος Αβραμόπουλου, το οποίο ως απώτερο στόχο θα έχει να βγάλει «νοκ άουτ» τον ίδιο τον Έλληνα επίτροπο.

Πράγματι την Τρίτη 8/12 ήρθε η επιβεβαιώση με το δημοσίευμα του σάιτ parapolitika.gr, που χωρίς αρχικά να κατονομάζει τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, έκανε λόγο για«βόμβα»: 
Υπουργός της ΝΔ βρέθηκε με 600.000 ευρώ στον τραπεζικό του λογαριασμό που δεν μπορεί να τα δικαιολογήσει… Πρόσθετε δε ότι, επίκεινται «πολιτικός σεισμός και συλλήψεις»! 

Λίγη ώρα αργότερα, σε συνέχεια του αποκλειστικού του το RedpepperNews.gr ενημέρωνε με πλήρες και αξιόπιστο αποκλειστικό ρεπορτάζ ότι έχει κληθεί και βρίσκεται στην ανακρίτρια Διαφθοράς, ο Αριστείδης Καλογερόπουλος, στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού Υγείας (και όχι μόνο) Δημήτρη Αβραμόπουλου. Ακόμη ότι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, πρόκειται να επισκεφθεί και τον αρμόδιο οικονομικό εισαγγελέα (μετά την ανακρίτρια από την οποία προς το παρόν ζήτησε και έλαβε προθεσμία), διότι φαίνεται να έχει εντοπισθεί έμβασμα σε τραπεζικό του λογαριασμό, ύψους πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, χρήματα που δεν έχουν δηλωθεί, κι ως εκ τούτου εξετάζεται αν αφορούν σε «μίζα» και είναι «προϊόν βρώμικου χρήματος».
Μένει πλέον να αποδειχτεί αν είναι ακριβής και απολύτως στοιχειοθετημένη, τόσο η διαρροή από πλευράς κυβερνητικού μηχανισμού -και δη Μεγάρου Μαξίμου (βλ. Νίκος Παππάς)-, όσο και η κατηγορία από πλευράς Δικαιοσύνης, που αφορά στον στενό συνεργάτη του κ. Αβραμόπουλου, Αριστείδη Καλογερόπουλου.
Πάντως, δύο περίοδοι είναι «περίεργες» αν όχι και «αμαρτωλές» στις υπουργικές θητείες του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, όπου πάντα είχε ως alter ego του τον κ. Αριστείδη Καλογερόπουλο. Η πρώτη περίοδος αφορά την εποχή των 16 εκατομμυρίων εμβολίων(!), η δε δεύτερη λίγους μήνες πριν αποχωρήσει για τις Βρυξέλλες (2014), ο κ. Αβραμόπουλος πέρασε ως υπουργός Άμυνας «θερινή νύχτα» εξοπλιστικό πρόγραμμα (όχι τόσο απαραίτητο, ούτε απολύτως «σύννομο»…) ύψους 2 εκατ. ευρώ!
Ειδικά στην περίπτωση των εμβολίων, ο τότε υπουργός Υγείας (2008), Δημήτρης Αβραμόπουλος, με γενικός γραμματέα του υπουργείου τον κ. Αριστείδη Καλογερόπουλο, είχαν παραγγελθεί αρχικά 8 εκατ. δόσεις (!), με δεδομένο ότι θα καλυπτόταν ένα ποσοστό του πληθυσμού. Στη συνέχεια, όπως ο ίδιος υποστήριζε, οι νέες οδηγίες έλεγαν πως απαιτούνταν διπλές δόσεις για να είναι αποτελεσματικό το εμβόλιο… Έτσι, προχώρησαν σε δεύτερη παραγγελία για να έχει η Ελλάδα στη διάθεσή της, 16 εκατ. δόσεις! Όμως, γρήγορα απεδείχθη ότι δεν χρειάστηκαν ούτε τα μισά της αρχικής παραγγελίας(!), παρά τις συνεχείς παραινέσεις από φορείς και παράγοντες του υπουργείου Υγείας… Ελάχιστο τμήμα του ελληνικού πληθυσμού εμβολιάσθηκε, ενώ ούτε καλά-καλά οι επαγγελματίες υγείας δεν το έκαναν τελικά!
Παρότι οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά και του υπουργείου Υγείας, με συνεχείς ανακοινώσεις τους, προσπαθούσαν να πείσουν τον κόσμο να έσπευδε να εμβολιαστεί, καθώς υπήρξε η φήμη ότι όλα γίνονται για «χοντρή μπίζνα» των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών και πως υπήρχε ο φόβος να έχουν παρενέργειες…
Με την αλλαγή της κυβέρνησης και της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, αργότερα, η νέα υπουργός, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ήταν ουσιαστικά η πρώτη που άρχισε να αφήνει αιχμές για τον τρόπο προμήθειας και διάθεσης των εμβολίων… Μάλιστα, είχε κάνει λόγο για «υπερβολική παραγγελία πανδημικών εμβολίων της προηγούμενης κυβέρνησης», και η ίδια προχώρησε στην ακύρωση 12,3 εκατ. δόσεων εμβολίων, που αντιστοιχούσαν σε εξοικονόμηση περίπου 80 εκατ. ευρώ!!!
Και έτσι από τις αρχικές 16 εκατ. δόσεις η χώρα μας, μετά τις ακυρώσεις, κράτησε στα ψυγεία μόνο 3.636.000 δόσεις. Βέβαια, προηγήθηκαν ατελείωτες διαπραγματεύσεις και συνεννοήσεις με τις φαρμακευτικές εταιρείες που είχαν παράξει το εμβόλιο, χωρίς πάλι να αποφευχθεί η δικαστική διαδικασία.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η υπόθεση με τα αντι-ιικά φάρμακα. Οι ιθύνοντες είχαν φροντίσει επικοινωνιακά να καταστήσουν σημαντική υπόθεση την κατοχή ενός κουτιού tamiflu. Δεν είναι τυχαίο ότι αντί να είναι ελεύθερη η διακίνηση του φαρμάκου ώστε να είναι προσβάσιμο σε όλους στην περίπτωση εκδήλωσης συμπτωμάτων, χρειαζόταν ιατρική συνταγή. Εκτός αυτού η αρχική διάδοση των φημών ότι υπάρχει έλλειψη του σκευάσματος διευκόλυνε όχι μόνο τη ζήτησή του από τους πολίτες, αλλά και την αγορά κι άλλων ποσοτήτων-μαμούθ.
Είναι ενδεικτικό ότι στην αρχή της επιδημίας ακόμη και γνωστοί καθηγητές Ιατρικής είχαν πέσει στην παγίδα και αναζητούσαν απεγνωσμένα ένα… λαθραίο κουτάκι tamiflu για να… σώσουν την οικογένειά τους! Λίγο αργότερα τα πράγματα άλλαξαν άρδην, καθώς ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και η ομάδα του, φρόντισαν να παραγγείλουν ποσότητες για να… «φάνε και οι κότες»!
Ιδιαίτερη αίσθηση είχε προκαλέσει το γεγονός ότι η τότε πρόεδρος της Επιτροπής Πανδημίας Νέας Γρίπης, καθηγήτρια Ελένη Γιαμαρέλλου, παρότρυνε τον κόσμο να κάνει χρήση του φαρμάκου, χρησιμοποιώντας στις δηλώσεις την εμπορική ονομασία του σκευάσματος, κάτι που δεν θεωρείται ορθό, δεοντολογικά…
Χαρακτηριστικό είναι δε ότι, ο κ. Αβραμόπουλος τον Μάιο του 2009 δήλωνε ότι τα αποθέματα σε tamiflu έφθαναν για το 12% του πληθυσμού και ότι θα προχωρήσει σε νέες παραγγελίες, ώστε η κάλυψη να φθάσει στο 20%. Και το χρήμα έρρεε άφθονο, καθώς το κόστος των νέων παραγγελιών είχε φθάσει κοντά στα 5 εκατ. ευρώ. Αλλά, βέβαια, ποιον αφορούσε αυτό, καθώς ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, δήλωνε «το τελευταίο που μας ενδιαφέρει είναι πόσο θα στοιχίσει…»!
Τελικά, μεγάλες ποσότητες άρχισαν να λήγουν, καθώς ουδείς τις χρησιμοποίησε. Η παρασκευάστρια εταιρεία έδωσε σε κάποιες παρτίδες παράταση χρόνου με την αλλαγή της ημερομηνίας λήξης (τακτική που συνηθίζεται), αλλά και πάλι τα φάρμακα έμειναν… στοκ!
Μ” αυτά και μ” αυτά, τα αντι-ιικά φάρμακα που κάποτε πληρώθηκαν για το φόβο της γρίπης, άρχισαν να δίνονται δωρεάν για κάθε ενδιαφερόμενο…
Πάντως η ελβετική Roche (η εταιρεία των tamiflu) έτριβε τα χέρια της από τις «χρυσές δουλειές» στην Ελλάδα. Αξίζει να επισημανθεί ότι, μόνο το 2011, η αξία των ελληνικών αποθεμάτων tamiflu έφτανε περίπου τα 12,78 εκατ. ευρώ(!), αφού κάθε κουτί κόστισε 15 ευρώ…
http://redpeppernews.gr/2015/12/redpeppernews-gr-%CE%B7-%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%BF-%CE%B1%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CF%80/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates