Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΤΑ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ ΑΠΑΤΣΙ !!!

ΝΕΑ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΛΙΑΚΟΥΝΑΚΟΥ
Στη Βουλή τα αντίγραφα της δικογραφίας για τα 12 ελικόπτερα τύπου Απάτσι για να ερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου !!!
Στη Βουλή εστάλησαν αντίγραφα της δικογραφίας για την υπόθεση της προμήθειας 12 ελικοπτέρων τύπου Απάτσι συνολικού κόστους 594 εκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να ερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες και του πρώην υπουργού Γ. Παπαντωνίου για την υπογραφή της επίμαχης σύμβασης το 2003. 

Σύμφωνα με την προκαταρκτική εξέταση και την έρευνα του ειδικού επιστημονικού προσωπικού του γραφείου Διαφθοράς, η σύμβαση 22/2003 υπογράφηκε κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας και των Κατευθυντήριων Οδηγιών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί η περιουσία του ελληνικού Δημοσίου.

Εν τω μεταξύ, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, για το αδίκημα της απιστίας με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου ασκήθηκε με παραγγελία της Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένης Ράικου, ασκήθηκαν σε βάρος του πρώην γενικού γραμματέα Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων Σπ. Τραυλού, αλλά και σε βάρος 7 ακόμη υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μετά το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε για τα αντισταθμιστικά ωφελήματα της σύμβασης για την προμήθεια 12 ελικοπτέρων τύπου Απάτσι συνολικού κόστους 594 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ο ήδη προφυλακισμένος επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος διώκεται για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία.

πηγη: bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates