Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015

ΜΟΝΤΕΛΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ & ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ !!!

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ
Ένα βήμα πριν τη συμφωνία για τα κόκκινα δάνεια που θα περάσουν στα distress funds !!!
Πρώτα θα δημιουργηθεί το πλαίσιο για τα επιχειρηματικά και θα ακολουθήσουν τον Ιανουάριο οι αποφάσεις για τα δάνεια νοικοκυριών και μικρομεσαίων !!!ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ για το Κούρεμα των Δανείων μας, μαζί με το Εξώδικο Επανακαθορισμού των Τραπεζικών Οφειλών, είναι σήμερα τα μεγαλύτερα όπλα αποτελεσματικής άμυνας των δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/p/blog-page_8.html

Μια ανάσα από τη συμφωνία και για τα «κόκκινα δάνεια» που θα περάσουν στα χέρια των distress funds βρίσκονται πλέον κυβέρνηση και θεσμοί. 
Οι συζητήσεις συνεχίζονται σήμερα από τις 11.30 το μεσημέρι και αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι το βράδυ για να κλειστεί η συνολική συμφωνία απόψε και να έρθει το 1 δισ. ευρώ την ερχόμενη Παρασκευή. 

Στην κυβέρνηση λένε πως το νομοσχέδιο θα έρθει άμεσα στη Βουλή και θα ψηφιστεί την Τρίτη, ώστε η εκταμίευση να γίνει την Παρασκευή, πριν δηλαδή τις αργίες των Χριστουγέννων.
«Υπάρχει σύγκλιση» με την ελληνική πρόταση για τα κόκκινα δάνεια, έλεγε κορυφαίος αξιωματούχος της κυβέρνησης στις 2.30 τα ξημερώματα της Παρασκευής, οπότε διακόπηκαν οι συνομιλίες της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Η συμφωνία «κόβεται στα δύο» αφού τον Δεκέμβριο θα δημιουργηθεί το πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς «κόκκινων δανείων» για τα επιχειρηματικά δάνεια, από τα οποία θα ξεκινήσει η εφαρμογή του μέτρου της εκχώρησης των προβληματικών δανείων.

«Μετά θα έρθει άλλη ρύθμιση και για τα υπόλοιπα δάνεια» έλεγαν αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, παρότι δύο 24ωρα νωρίτερα οι ίδιες έλεγαν πως «όλα τα άλλα η κυβέρνηση τα έχει εξαιρέσει και δεν συζητά την εκχώρησή τους», ακολουθώντας τελικά όσα όπως προέβλεπε η συμφωνία για τα 13 προαπαιτούμενα του Eurogroup (δηλ. Δεκέμβριο τα επιχειρηματικά δάνεια και Ιανουάριο τα δάνεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων).

Ως τελική λύση για τα δάνεια επικρατέστερη είναι εκείνη που ακολουθήθηκε και στην Κύπρο:

-Θα δημιουργηθούν εταιρίες διαχείρισης κόκκινων δανείων, που θα αδειοδοτούνται από την ΤτΕ και θα λειτουργούν με βάση την ελληνική έννομη τάξη, δηλαδή όπως και οι τράπεζες. Θα ισχύσει μάλιστα και ο κώδικας δεοντολογίας της ΤτΕ.

-Θα υπάρχει μια ευρεία γκάμα επιλογών τόσο ως προς την οργάνωση της αγοράς (αυτόνομη λειτουργία των εταιριών, ή joint ventures με τις τράπεζες) όσο και για την ουσία των τύπων ρυθμίσεων.

-Εξετάζεται προστασία πρώτης κατοικίας κατά το πρότυπο των στεγαστικών δανείων με τις αλλαγές που έγιναν πρόσφατα στο νόμο Κατσέλη.

- Η προστασία της πρώτης κατοικίας θα ισχύει ακόμα και στο ζήτημα των επιχειρηματικών δανείων που έχουν ως εχέγγυο σπίτια.

- Εξετάζεται επίσης ομαδοποίηση των δανείων που θα πουληθούν ανά κλάδο (ξενοδοχεία , ιχθυοκαλλιέργειες κλπ.)

- Η αρχή θα γίνει με την ένταξη των μεγάλων επιχειρηματικών δανείων, που αντιπροσωπεύουν το 40% της συνολικής αξίας κόκκινων δανείων και ανέρχονται περίπου στα 40 δισ.

Το πρωί της Παρασκευής αναμένεται να γίνει εκτενέστερη κατηγοριοποίηση των κόκκινων δανείων καθώς και εξειδίκευση του όρου «μικρομεσαίες επιχειρήσεις», που θα κρίνει από ποιο μέγεθος και πάνω θα μπαίνουν οι επιχειρήσεις στο στόχαστρο των εταιριών είσπραξης των δανείων.

Σύμφωνα με πηγές κοντά στην διαπραγμάτευση, η ελληνική κυβέρνηση υποχωρεί στην ένταξη και στεγαστικών δανείων στο NPL Market, ειδικά για μεγάλα δάνεια που έχουν ανοιχτό υπόλοιπο (outstanding balance) πάνω από 1 εκατ. , ενώ η τρόικα ζητά πλήρη ένταξη όλων των δανείων, εκτός αυτών που προστατεύονται με τη ρύθμιση για την πρώτη κατοικία.


ΠΗΓΗ
http://www.protothema.gr/economy/article/535144/grizos-kapnos-gia-sumfonia-tin-triti-psifizetai-to-polunomoshedio/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates