Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015

ΝΕΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΠΑΤΗ: ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΣΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ
SZ: Φοροδιαφυγή δισεκατομμυρίων ευρώ από γερμανικές τράπεζεςΈνα μεγάλο σκάνδαλο φοροδιαφυγής γερμανικών τραπεζών και επενδυτικών ταμείων που υπερβαίνει τα 10 δισ. ευρώ φέρνει στο φως η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Σύμφωνα με την SZ, οι φορολογικές αρχές της χώρας έχουν συγκεντρώσει επιβαρυντικά στοιχεία για περισσότερα από 100 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και επενδυτικά ταμεία που φέρονται να εξαπατούσαν το δημόσιο μέσα από αγοραπωλησίες μετοχών.

Σύμφωνα πάλι με το ίδιο δημοσίευμα όσα τραπεζικά ιδρύματα δεν προχωρήσουν σε αυτοκαταγγελία, θα βρεθούν αντιμέτωπα με το σώμα δίωξης οικονομικού εγκλήματος.

Είναι επιτακτικό πλέον να αντιδράσουν οι τράπεζες, είπε στην εφημερίδα ο υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας (ΒΡΒ) Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι τράπεζες φέρονται να προχώρησαν σε μαζικές αγοραπωλησίες μετοχών με και χωρίς μέρισμα, με μοναδικό στόχο να τους επιστραφεί με διάφορα τεχνάσματα πέραν της μιας φοράς, ο φόρος επί της απόδοσης κεφαλαίου.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως ενώ κατέβαλαν μια φορά τον φόρο που αναλογεί στα μερίσματα, τελικά κατάφερναν μέσω διαφόρων φορολογικών τρικ να τους επιστρέφεται πολλαπλάσια.

Μόλις πρόσφατα το κρατίδιο αγόρασε έναντι πέντε εκατομμυρίων ευρώ νέο CD με χιλιάδες τραπεζικά δεδομένα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της SZ, η Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία ενημερώνει στην παρούσα φάση τις αρμόδιες φορολογικές αρχές των υπολοίπων κρατιδίων προκειμένου αυτές να αναλάβουν δράση και να εξιχνιάσουν τις ύποπτες υποθέσεις.

ΠΗΓΗ
http://newpost.gr/oikonomia/504213/sz-forodiafygh-disekatommyriwn-eyrw-apo-germanikes-trapezes

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates