Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ : ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΣΑΙ ΛΕΥΚΟΣ, ΕΤΕΡΟΦΥΛΟΣ & ΑΝΔΡΑΣ !!!

ΝΕΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ : ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΧΡΗΣΙΜΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ
Το βίντεο μπορεί να είναι μια καυστική σάτιρα όλων των νέων μεθοδεύσεων που η ΝΤΠ προσπαθεί να περάσει στις σύγχρονες κοινωνίες και στις νέες γενιές μέσω του εκπαιδευτικού συστήματος, κρούει όμως ταυτόχρονα και τον «κώδωνα του κινδύνου» για την λαίλαπα της επερχόμενης δικτατορίας σκέψης !!!Ο απολαυστικός διάλογος της μικρής αυτής ταινίας έχει κάπως έτσι:
Ένας φοιτητής ή μαθητής πηγαίνει για πρώτη φορά (δεν διευκρινίζεται πάντως) σε μια τάξη μαθηματικών. . .
Στην ερώτηση της καθηγήτριας πόσο κάνει 1+1 ο νέος μαθητής απαντά 2 για να πάρει όμως την απάντηση από την καθηγήτρια λάθος.
Η σωστή απάντηση είναι «πολυπολιτισμός». 
Στην επόμενη ερώτηση πόσο κάνει 3×3 ο μαθητής απαντά 9 για να πάρει όμως πάλι την απάντηση  λάθος. Η σωστή που έρχεται από την Πηνελόπη την μαθήτρια στην τάξη είναι «ισότητα των δύο φύλων». Ο νέος μαθητής τότε ρωτά: «Είναι αυτό ένα αστείο;», για να του απαντήσει η Πηνελόπη«Νομίζεις ότι η ισότητα των δύο φύλων είναι αστείο;»
«Όχι αλλά δεν είναι εδώ τάξη για μαθηματικά;» ξαναρωτά  ο νέος μαθητής.
«Μην είσαι τόσο ρατσιστής» του απαντά ο δεύτερος μαθητής ο Σάιμον στην τάξη.

«Απλά έκανα μια ερώτηση», λέει ο μαθητής για να σχολιάσει η Πηνελόπη: «Δεν κάνουμε ερωτήσεις. Οι ερωτήσεις είναι προσβλητικές (σ.σ. εννοεί δείχνουν εχθροπάθεια)»
Στη συνέχεια όλοι οι μαθητές δείχνουν τις εργασίες τους για ένα διαγωνισμό μαθηματικών που θα τους πάει μέχρι τη Νέα Υόρκη. Η καθηγήτρια τότε βαθμολογεί τους μαθητές. Η μαθήτρια και ο Σάιμον παίρνουν 6 στα 10.
Τη στιγμή εκείνη ο νέος μαθητής κοιτά την μαθήτρια, για να επέμβει ο Σάιμον: «Ε, πρόσεχε την κοιτάς για 10 δευτ.»
«Τι πράγμα;» λέει ο μαθητής
«Είναι παρενόχληση να κοιτάς μια γυναίκα για παραπάνω από 15 δευτ. στα ίσια.
Και όταν λέω στα ίσια δεν θέλω να προσβάλω κανένα πρόσωπο που δεν έχει τις παραδοσιακές σεξουαλικές προτιμήσεις και όταν λέω παραδοσιακές δεν θέλω να θίξω κανένα που ιστορικά…»
«Εντάξει κατάλαβα» του απαντά ο νέος μαθητής.
«Δυστυχώς η εργασία σου λιακάδα» έτσι λέγεται ο ασιάτης μαθητής που κάθεται πίσω «αξίζει μόνο 1 στα 10» του λέει η καθηγήτρια.
Μετά η καθηγήτρια έρχεται στον νέο μαθητή για να αξιολογήσει η δική του εργασία. Ο μαθητής εξηγεί την εργασία του αλλά η καθηγήτρια το διακόπτει λέγοντας 7.
«Δεν διαβάσατε καν την εργασία μου» λέει
«Χρησιμοποίησες κόκκινο στυλό» του απαντά εκείνη.
«Τι πράγμα;» ρωτά απορριμμένος
«Το κόκκινο θεωρείται προσβλητικό σε πολλές θρησκείες» λέει ο Σάιμον
«Γιατί υποτιμάς τα πάντα σε ένα μόνο χρώμα. Η ανθρωπότητα είναι ένα ουράνιο τόξο ομορφιάς και πνευματικότητας», λέει η Πηνελόπη.
Εντάξει λέει ο μαθητής αλλά και πάλι έχω τη μεγαλύτερη βαθμολογία άρα πάω εγώ στη Νέα Υόρκη. Όχι του λέει η καθηγήτρια. Επειδή ζούμε σε μια κοινωνία βασισμένη στην ισότητα η συνολική βαθμολογία θα μοιραστεί ισόποσα ανάμεσα στους μαθητές.
Συγχαρητήρια μαθητές. Είμαστε όλοι ίσοι είμαστε όλοι μέτριοι, λέει η καθηγήτρια, αφού έχει κάνει τη διαίρεση βγάζοντας ως μέσο όρο το 5.
«Και τότε ποιος πάει στο συνέδριο των μαθηματικών;» Ρωτά ο νέος μαθητής.
«Δεν έχουμε βαθμολογηθεί με τους βαθμούς προνομίων ακόμη» λέει η Πηνελόπη.
Πολύ σωστά λέει η καθηγήτρια: «Πηνελόπη είσαι γυναίκα άρα παίρνεις ένα βαθμό συν, είσαι λευκή αλλά αυτό είναι ένας βαθμός μείον» λέει η καθηγήτρια για να την διακόψει η μαθήτρια «Ναι αλλά είμαι επίσης και bisexual»
«Συν ένα βαθμό τότε» τότε λέει η καθηγήτρια άρα παίρνεις 6.
«Σάιμον δυστυχώς είσαι λευκός, ετεροφυλόφιλος και άνδρας» λέει η καθηγήτρια για να την διακόψει η μαθήτρια χρησιμοποιώντας επιπλέον τη λέξη  cisgender (που έχει ένα ιδιαίτερο νόημα και θεωρείται το αντίθετο του  transgender).
«Μείον 4 βαθμούς». Λέει τότε η καθηγήτρια.
Μετά η καθηγήτρια έρχεται στο μαθητή για να τον βαθμολογήσει: «Λοιπόν εσύ είσαι άνδρας και δεν σε συμπαθώ άρα μείον 2 βαθμούς, αλλά είσαι σκουρόχρωμος και σεξουαλικά διφορούμενος άρα συν  δύο βαθμούς.
Αυτό σε αφήνει με μια συνολική βαθμολογία 5».
Τέλος η καθηγήτρια έρχεται στον λιακάδα ο οποίος αρχίζει να απαριθμεί τα προτερήματα του:
«Είμαι gay, είμαι trans,  είμαι χοντρός, δεν μπορώ να δέσω τα παπούτσια μου κ.α.» κάτι που του δίνει και την καλύτερη βαθμολογία από όλους.
ΠΗΓΗ
http://www.paraxeno.com/31263/distichos-ise-lefkos-eterofilofilos-ke-andras-video/#

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates