Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΑΣΥΛΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΩΝ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ !!!

ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ : Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ
Έρχεται νέος νόμος για τα οικονομικά των κομμάτων, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης !!!
Καταργείται η ασυλία για όσους εγκρίνουν και χορηγούν δάνεια σε πολιτικά κόμματα και οι τραπεζίτες, αν δεν επιδιώξουν να εισπράξουν τα δάνεια που έδωσαν στα κόμματα, υπάρχει ενδεχόμενο να διωχθούν για κακουργηματική απιστία !!!
Η κατάργηση δεν φέρνει αναδρομική τιμωρία είπε ο Δ.Παπαγγελόπουλος και προειδοποίησε τις τράπεζες ότι αν δεν επιδιώξουν να εισπράξουν τα δάνεια που έδωσαν στα κόμματα «υπάρχει ενδεχόμενο να διωχθούν για κακουργηματική απιστία»

Την κατάργηση του νόμου που καθιέρωσε ασπίδα ασυλίας στις υποθέσεις χορήγησης δανείων στα πολιτικά κόμματα με επισφαλείς εγγυήσεις προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στην Βουλή.
Πρόκειται για ρύθμιση που είχε εισαχθεί και εγκριθεί στην Βουλή πριν από περίπου δύο χρόνια ως βουλευτική τροπολογία και προέβλεπε το ακαταδίωκτο σε πρόσωπα που ενέκριναν κομματικά δάνεια.

Ωστόσο, ο υπουργός εξήγησε ότι η κατάργηση της ρύθμισης δεν μπορεί να φέρει αναδρομική τιμωρία των υπαιτίων. Προειδοποίησε όμως πως «πιστεύω ότι τα πιστωτικά ιδρύματα θα επιδιώξουν την είσπραξη των απαιτήσεων από τα δάνεια αυτά (σ.σ. κομματικά). Υπάρχει ενδεχόμενο αν δεν το πράξουν αυτό να διωχθούν για κακουργηματική απιστία».

Πέραν αυτού, ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε ότι από τις 247 υποθέσεις διαφθοράς που βρίσκονται στο φάκελο του πρώην υπουργού κατά της Διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη ήδη έχουν παραπεμφθεί στον εισαγγελέα οι 21 ενώ ετοιμάζονται προς διαβίβαση ακόμα 85.

Προανήγγειλε σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών για: πόθεν έσχες, ενίσχυση του οικονομικού εισαγγελέα, χρηματοδότηση πολιτικών κομμάτων, ενοποίηση ελεγκτικών μηχανισμών Καταπολέμησης της Διαφθοράς, προστασίας μαρτύρων κ.α.

Τέλος, είπε ότι σε συνεργασία με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη ήδη εκπόνησαν σχέδιο δράσης για τον άμεσο έλεγχο της νέας λίστας μεγαλοκαταθετών που παρέδωσαν Γερμανικές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates