Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015

ΜΕΤΑ ΤΟΝ Δ. ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ, ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 105.000.000 ΕΥΡΩ
Η εφορία αδειάζει τους λογαριασμούς του Δημήτρη Κοντομηνά !!! Ακολουθεί και δεύτερος επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη !!!
Η έρευνα των φορολογικών Αρχών έφερε στο «φως» ένα μικρό …θησαυρό ο οποίος όμως δεν μπορούσε να τον δικαιολογήσει ο μεγαλοεπιχειρηματίας.


«Σφίγγει» ο κλοιός για τα ηχηρά επιχειρηματικά ονόματα της χώρας που διαθέτουν πακτωλό χρημάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς ενώ δεν είναι σε θέση να τα δικαιολογήσουν. 

Την ίδια στιγμή όμως είναι βασικοί μέτοχοι εταιρειών με υπέρογκα δάνεια στις τράπεζες.
Πάντως το υπουργείο Οικονομικών είναι ένα βήμα πιο μπροστά από τις τράπεζες αφού «ξεσκονίζει» λογαριασμούς με τα υπέρογκα χρηματικά ποσά. 

Στην τσιμπίδα του ελέγχου έπεσε ο γνωστός επιχειρηματίας κ. Δημήτρης Κοντομηνάς.
Η έρευνα των φορολογικών Αρχών έφερε στο «φως» ένα μικρό …θησαυρό ο οποίος όμως δεν μπορούσε να τον δικαιολογήσει ο μεγαλοεπιχειρηματίας.
Αρχικά βρέθηκε το ποσό των 120 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια έγινε δέσμευση των 105 εκατ. ευρώ.
Ο κ. Δημήτρης Κοντομηνάς παρότι είχε στη διάθεσή του, αρκετό χρόνο για την συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών που να αποδεικνύουν ότι τα χρήματα έχουν φορολογηθεί, δεν κατάφερε να τα προσκομίσει.
Οι αρμόδιες φορολογικές Αρχές έδιναν πίστωση χρόνου δίνοντας νέες ημερομηνίες προσκόμισης των αποδεικτικών στοιχείων χωρίς όμως αποτέλεσμα
Με βάση την Εισαγγελική εντολή ο κύκλος της έρευνας είχε ολοκληρωθεί και το Υπουργείο Οικονομικών προχώρησε στη δέσμευση του ποσού.
Έγκυρη πηγή είπε στο bankingnews ότι αυτή η έρευνα είναι η μόνο η αρχή καθώς πρόκειται για τακτικό έλεγχο και πολύ σύντομα θα έρθει και η επόμενη εντολή για πλήρη έλεγχο των τραπεζικών λογαριασμών του κ. Δημήτρη Κοντομηνά.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο επόμενος θησαυρός που ψάχνει το υπουργείο Οικονομικών είναι σε πενταπλάσια επίπεδα και υπολογίζεται ότι φθάνει στα 500 εκατ. ευρώ.
Πρόκειται για τραπεζικούς λογαριασμούς που είναι στην Ελλάδα σε τράπεζες του εξωτερικού.
Το περίεργο στην υπόθεση είναι ότι ο κ. Δημήτρης Κοντομηνάς παρότι είχε την ευκαιρία να ρυθμίσει την υπόθεση με τη διάταξη νόμου της Νάντιας Βαλαβάνη δεν προσήλθε με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί με πρόστιμα και προσαυξήσεις ενώ αν είχε κλείσει το φάκελο τον περασμένο Ιούνιο θα του είχε καταλογιστεί μόνος ο φόρος στα επίπεδα του 40%.
Σήμερα οι φορολογικές αρχές είχαν το δικαίωμα μαζί με τις προσαυξήσεις που έφθασαν στο 120% να δεσμευτεί το ποσό των 105 εκατ.ευρώ από τους τραπεζικούς λογαριασμούς.
Γνωστός επιχειρηματίας της Θεσσαλονίκης στην τσιμπίδα της εφορίας
Το επόμενο επιχειρηματικό όνομα που θα έρθει στο προσκήνιο έχει ως έδρα δραστηριότητας τη Θεσσαλονίκη.
Η έρευνα των φορολογικών Αρχών έφερε στο «φώς» το ποσό των 60 εκατ. ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς.
Ο επιχειρηματίας δεν μπορεί να δικαιολογήσει και κυρίως να αιτιολογήσει ότι τα χρήματα έχουν φορολογηθεί. Ετσι η εφορία είναι έτοιμη να του δεσμεύσει το ποσό των 52 ,8 εκατ.ευρώ από τον τραπεζικό του λογαριασμό.
Η αλλαγή στρατηγικής του υπουργείου Οικονομικών τους τελευταίους μήνες έχει αποδώσει καρπούς.
Μέχρι πρόσφατα το υπουργείο Οικονομικών κατεύθυνε το προσωπικό στην αναζήτηση στοιχείων που θα επιβεβαίωναν ότι τα χρήματα που υπάρχουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς δεν έχουν φορολογηθεί.
Η αλλαγή στρατηγικής που ακολουθείται είναι ο κάτοχος του λογαριασμού να αποδείξει ότι έχουν φορολογηθεί τα χρήματα.
Η υπόθεση γίνεται εύκολη για το κράτος καθώς βάζει λεφτά στα ταμεία του.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates