.

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ΓΙΑΝΗ, ΜΗ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ !!! ΕΣΥ ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ & ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΣ !!!

ΕΣΥ ΓΙΑΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΤΙ ΗΣΟΥΝ ;;; ΥΠΟΥΡΓΟΣ Ή ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ;;; 
Εσύ δεν ήσουν ο ΥΠΟΙΚ που πλήρωνε μέχρι τον Ιούνιο του 2015 όλες τις λήξεις των ομολόγων των τραπεζών στην ΕΚΤ και τις δόσεις του ΔΝΤ, στραγγίζοντας, μαζί με τα 90 Δις του ELA, και τα τελευταία διαθέσιμα της εγχώριας ρευστότητας, ενώ προηγουμένως είχες πει όχι στα 7 Δις του Φεβρουαρίου ;;;
Γιατί αφού δεν τα πήρες τότε, συνέχισες να πληρώνεις τα πάντα όλα ;;;
Αυτά λέγαμε από το 2010, μέχρι που έγινες υπουργός, όταν μιλάγαμε για ελεγχόμενη, οργανωμένη χρεοκοπία εντός ευρώ ;;;Βαρουφάκης: Έπρεπε να είχαμε χρεοκοπήσει, χάσαμε την ευκαιρία !!!
«Ξαναχτύπησε» μετά από καιρό με συνέντευξή του ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος δήλωσε στον Guardian ότι «οι δανειστές ενδιαφέρονταν περισσότερο για τον παραδειγματισμό με τη συντριβή μιας κυβέρνησης που τόλμησε να τους αντισταθεί, ώστε να εκφοβιστούν άλλοι, όπως η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Γαλλία. Η Ελλάδα αντιμετωπίστηκε σαν πιόνι σε μια σκακιέρα, οπότε ήταν πολύ δύσκολο. Είχαμε μια ευκαιρία (να χρεοκοπήσουμε) και τη χάσαμε. Θα έπρεπε να είχαμε χρεοκοπήσει. Θα είχαν αλλάξει στάση και θα είχαμε επιτύχει συμφωνία συμβιβασμού, αλλά δεν μου επετράπη να χρησιμοποιήσω αυτό το όπλο».
Ο κ. Βαρουφάκης μίλησε και για την προσφυγική κρίση, εκτιμώντας ότι η αντίδρασή της είναι το αποτέλεσμα των ρωγμών που έχουν προκληθεί από την εξαετή κρίση. Όπως είπε, με χιλιάδες μετανάστες να ταξιδεύουν στην Ευρώπη από την Αφρική, τη Μέση Ανατολή και τη νότια Ασία, ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι το μέλλον της Ε.Ε. απειλείται από την χειρότερη κρίση τέτοιας μορφής από το 1945.

«Οι Ευρωπαίοι διχάζονται από ένα κοινό νόμισμα. Η ευρωκρίση έχει κατακερματίσει την Ευρώπη, στρέφοντας Έλληνες εναντίον Γερμανών, Ιρλανδούς εναντίον Ισπανών κ.α. Κάνει δύσκολο για την Ε.Ε. να λειτουργήσει ως πολιτική, ενοποιημένη οντότητα». Ωστόσο, παραδέχεται πως δεν έχει την απάντηση, καθώς οι αριθμοί είναι πολύ μεγάλοι- αν και λέει ότι από ευρωπαϊκής πλευράς, «έχουμε να απαντήσουμε σε πολλά», καθώς «χώρες όπως το Ιράκ και η Συρία είναι δημιουργήματα του δυτικού ιμπεριαλισμού και ο κυνισμός στην αντιμετώπιση της περιοχής από τη Δύση έχει προκαλέσει αντίδραση».

Σχετικά με την πολιτική που ακολουθήθηκε από την κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε ο ίδιος, είπε ότι η γενική στρατηγική ήταν σωστή.


ΠΗΓΗ
http://www.huffingtonpost.gr/2015/11/23/varoufakis-xreokopia_n_8627218.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates