Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2015

ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ !!!

ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟΕΙΠΑΜΕ ΠΡΙΝ 3 ΜΗΝΕΣ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΕΣΑΝ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΟΥΣ
Το ίδιο θα γίνει σε λίγες ημέρες και με τα κόκκινα δάνεια και την προστασία από τους πλειστηριασμούς, αφού σχεδόν κανείς στην πράξη δεν θα πληροί όλες μαζί τις αντικειμενικές και υποκειμενικές προϋποθέσεις προστασίας !!!


Αποψιλώνουν τελείως τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις και από τις νέες, δυσμενείς αλλαγές, θα τεθούν εκτός ρύθμισης ακόμα και οι φορολογούμενοι που μέχρι σήμερα ήταν συνεπείς.

Το ζήτημα ήταν το αντικείμενο των επαφών του Μοσκοβισί με τον Τσίπρα και τον Τσακαλώτο, με τον επίτροπο να μεταφέρει στην κυβέρνηση την απαίτηση των δανειστών για τις νέες επί χείρω αλλαγές, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Αγορά».

Τι ζητούν για τις 100 δόσεις
Στο στόχαστρο των δανειστών σχετικά με τις 100 δόσεις έχουν μπει συγκεκριμένες παράμετροι του μέτρου. Πιο αναλυτικά:

Η απώλεια της ρύθμισης μόνο αφού μείνουν απλήρωτες δυο δόσεις μέσα στο πρώτο οκτάμηνο της ρύθμισης. Η τρόικα ζητά η ρύθμιση να χάνεται ακόμη και αν μείνει απλήρωτη μονάχα μία δόση!

- η πρόσφατη νομοθετική διάταξη που προβλέπει ότι η ρύθμιση χάνεται αν δεν εξοφληθεί ή δεν ρυθμιστεί οποιαδήποτε νέα φορολογική οφειλή (για παράδειγμα τέλη κυκλοφορίας, ΕΝΦΙΑ) εντός 30 ημερών από την λήψη από τον οφειλέτη ειδοποιητηρίου για την οφειλή του. Η τρόικα θεωρεί πως η προθεσμία των 30 ημερών θα πρέπει να αρχίσει να "τρέχει" από την ημέρα που η νέα οφειλή κατέστη ληξιπρόθεσμη

- η μη συγκεκριμενοποίηση των κριτηρίων βάση των οποίων θα αποβληθούν από τη ρύθμιση ή θα μειωθεί ο αριθμός των δόσεων για όσους διαθέτουν τα οικονομικά μέσα να αποπληρώσουν τις οφειλές τους αλλά επέλεξαν να μην το κάνουν μπαίνοντας στις 100 δόσεις. Η τρόικα ζητά να θεσπιστούν πολύ αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, ούτως ώστε να παραμείνουν στη ρύθμιση όσοι έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους

Πρακτικά, εαν "περάσουν" οι παραπάνω απαιτήσεις της τρόικας,τότε κινδυνεύουν να τεθούν εκτός ρυθμίσεις χιλιάδες οφειλέτες του δημοσίου που απλώς δεν θα πληρώσουν εγκαίρως μια δόση της ρύθμισης ή θα αφήσουν απλήρωτη για σύντομο χρονικό διάστημα κάποια νέα φορολογική υποχρέωση!

Ακόμη, πολλοί θα είναι αυτοί που θα τεθούν εκτός ρύθμισης διότι διαθέτουν καταθέσεις και ακίνητη περιουσία πάνω από ένα όριο το οποίο, ωστόσο, δεν έχει ακόμη καθοριστεί αν και αποτελεί μια από τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates