Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015

Γ. ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ: ΣΤΑ FUNDS ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΕΝΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ
Συνεδρίασε το ΚΥΣΟΙΠ : Τα μεγάλα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια σε distress funds, λέει τώρα η κυβέρνηση !!!ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ για το Κούρεμα των Δανείων μας, μαζί με το Εξώδικο Επανακαθορισμού της Οφειλής, είναι σήμερα τα μεγαλύτερα όπλα αποτελεσματικής άμυνας των δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/p/blog-page_8.html


Η κυβέρνηση επιδιώκει να μην πέσει κάτω από τα 300.000 ευρώ το όριο για την προστασία της α' κατοικίας από τους πλειστηριασμούς. Τη συμμετοχή των ιδιωτών μετόχων στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά και τη διατήρηση της παρουσίας του κράτους, αποφάσισε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), που συνεδρίασε υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.

Το ΚΥΣΟΙΠ αποφάσισε ακόμα να δημιουργηθεί, το αμέσως επόμενο διάστημα, πλαίσιο για τη διαχείριση των «κόκκινων δανείων», με προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς.

Στόχος της κυβέρνησης κατά τη διαπραγμάτευση που θα γίνει με τους εκπροσώπους των δανειστών, είναι να μην μειωθεί το όριο των 300.000 ευρώ για την προστασία της α' κατοικίας.

Όσο για τα «κόκκινα δάνεια», όπως ειπώθηκε, ανέρχονται στο ποσό των 100 δισ. ευρώ, με τα 60 δισ. εξ αυτών να είναι επιχειρηματικά και τα άλλα 40 δισ. στεγαστικά και καταναλωτικά.

Επί τάπητος ετέθη και το ζήτημα της πώλησης των «κόκκινων δανειών» σε distress funds, με την κυβέρνηση να εγγυάται ότι αυτό αφορά μόνο στα μεγάλα επιχειρηματικά δάνεια και όχι και στα υπόλοιπα, στεγαστικά και καταναλωτικά.

Επιπλέον, το κυβερνητικό συμβούλιο ανέθεσε στον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη να συντάξει αναπτυξιακό σχέδιο ανάκαμψης της χώρας το οποίο θα παρουσιασθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα στους θεσμούς, καθώς και σχέδιο για τη σύσταση αναπτυξιακής τράπεζας.

Οι στόχοι και οι όροι της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών έτσι ώστε να μην επαναληφθούν τα προβλήματα που εμφανίστηκαν σε ανάλογες διαδικασίες στο παρελθόν, βρέθηκαν επίσης στο επίκεντρο της σύσκεψης του Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής που συνεδρίασε υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση, εξουσιοδοτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών να ολοκληρώσει άμεσα τις διαδικασίες σύνταξης του σχεδίου νόμου, που θα καθορίζει το ρόλο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και θα ορίζει τις αρχές και τις διαδικασίες της ανακεφαλαιοποίησης, προκειμένου να κατατεθεί έγκαιρα στη Βουλή αφού προηγηθούν οι σχετικές διαβουλεύσεις με τους Θεσμούς.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε αμέσως μετά, στόχοι της κυβέρνησης είναι:

Α) Η συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών στις επικείμενες αυξήσεις κεφαλαίου, αλλά και διεθνών χρηματοδοτικών Οργανισμών που τυχόν θα επιδείξουν ενδιαφέρον, με παράλληλη εξασφάλιση της παρουσίας του Δημοσίου στο τραπεζικό σύστημα.

Β) Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να συνδεθεί με την αντιμετώπιση του προβλήματος των «κόκκινων δανείων», με ειδική πρόνοια για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.

Γ) Η εξασφάλιση ενός νέου τρόπου διακυβέρνησης και λειτουργίας των τραπεζών με στόχο την αποτροπή φαινομένων αδιαφάνειας, διαπλοκής, κακοδιαχείρισης κλπ.

Κατά την σύσκεψη αποφασίστηκε η σύσταση του Αναπτυξιακού Συμβουλίου που θα λειτουργεί με ευθύνη του υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού το οποίο θα αναλάβει, μεταξύ άλλων, την επεξεργασία του σχεδίου για την Αναπτυξιακή Στρατηγική της χώρας. Η σύνταξη του εν λόγω σχεδίου πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έγκαιρα ώστε να γίνει η απαραίτητη διαβούλευση με την κοινωνία προτού αυτό κατατεθεί στους Θεσμούς.


ΠΗΓΗ
http://www.protothema.gr/economy/article/518097/mono-ta-megala-kokkina-epiheirimatika-daneia-se-distress-funds-leei-i-kuvernisi/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates