Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2015

ΕΦΟΔΟΙ Α ΛΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΕΦΟΡΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ
Έφοδοι εφοριακών σε μεγάλες επιχειρήσεις α λα Γερμανικά !!!
Αιφνιδιαστικές εφόδους εφοριακών σε μεγάλες επιχειρήσεις προαναγγέλλει το υπουργείο Οικονομικών". Θα βλέπουμε σκηνές όπως στη Γερμανία όπου οι εφοριακοί εισέβαλαν ξημερώματα σε επιχειρήσεις για μεγάλες υποθέσεις" διεμήνυσε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ, Τρύφων Αλεξιάδης.

«Πρότυπό μας είναι η Γερμανία όπου οι εφοριακοί εισέβαλαν τα ξημερώματα σε επιχειρήσεις για να ελέγξουν μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, από το βήμα της Βουλής δίνοντας ένα σαφές σήμα ως προς την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να πατάξει τη μεγάλη φοροδιαφυγή. «Τέτοιες σκηνές θα βλέπουμε από δω και πέρα και στην Ελλάδα» διαβεβαίωσε στον ίδιο τόνο. Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ανεχτεί περιστατικά όπως αυτό της Φλώρινας όπου προπηλακίστηκαν εφοριακοί υπάλληλοι οι οποίοι εντόπισαν πλαστές ταμειακές μηχανές. «Δεν θα ανεχτούμε εμείς τέτοιες καταστάσεις. Να συλλαμβάνονται οι ελεγκτές που κάνουν τη δουλειά τους» είπε και συμπλήρωσε «τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής θα τη δώσουμε μαζί με όλη την κοινωνία γιατί φοροδιαφυγή σημαίνει λιγότερα δημόσια έσοδα».
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε επίσης ότι θα δοθεί προτεραιότητα σε υποθέσεις όπου έχουν ήδη εκδοθεί ήδη εντολές ελέγχου και αφορούν επιχειρήσεις και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. «Στόχος μας είναι να υλοποιηθούν αυτοί οι έλεγχοι εντός πέντε μηνών. Βάζουμε τέλος στην ασυλία» δήλωσε. Βάζουμε τέλος στη διαφθορά.Ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι θα επιταχυνθεί η διερεύνηση της «λίστας Λαγκάρντ» καθώς υπάρχει κίνδυνος να παραγραφεί όπως είπε στις 31 Δεκεμβρίου του 2015. Σημείωσε, μάλιστα, ότι η πρόοδος των ελέγχων είναι κάθε άλλο παρά ικανοποιητική αφού από τα 2.062 πρόσωπα έχουν ελεγχθεί μόλις 481 και έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι σε 180. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αντέκρουσε, ωστόσο, τις αιτιάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης περί διάλυσης του ΣΔΟΕ υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση ενισχύει το ρόλο του σώματος.

Ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε ότι μέσα στον επόμενο ενάμιση μήνα θα εισαχθεί ρύθμιση για να αποφευχθεί η παραγραφή κρίσιμων εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων. Ανέφερε, επίσης ότι θα δοθεί μια τελευταία ευκαιρία σε όσους έχουν κεφάλαια στο εξωτερικό για τη αποκάλυψη, την νομιμοποίησή και την επανεισαγωγή τους.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι μέσα στο 2016 θα τερματιστεί η προσωπική επαφή του κοινού με τις εφορίες. «Έτσι οι εφορίες θα πάψουν να είναι χώροι καθυστερήσεων και γραφειοκρατίας» είπε και συμπλήρωσε ότι θα διευρυνθούν οι διαδικασίες ηλεκτρονικής κοινοποίησης εγγράφων και θα αξιοποιηθούν οι συναλλαγές με κάρτες. Με αυτό το στόχο προανήγγειλε και την παροχή φορολογικών κινήτρων σε πολίτες και επιχειρήσεις για τη χρήση πιστωτικών καρτών.

ΠΗΓΗ
http://news247.gr/eidiseis/politiki/efodoi-eforiakwn-se-megales-epixeirhseis-a-la-germanika.3703755.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates