Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015

ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ !!!

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΟΥ - ΟΡΘΩΣ - ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΔΙΑΧΙΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ, ΑΦΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΑΜΕΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΟΥΝ, ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΦΟΡΤΩΣΑΝ, ΜΕ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΟΛΑ ΤΑ ΦΑΛΙΡΙΣΜΕΝΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΑΜΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ
Αυτό σημαίνει επιχειρηματικότητα & ιδιωτική πρωτοβουλία α λα ελληνικά !!!
Αν είσαι τράπεζα και πτωχεύσεις, σε διασώζει πάντα το κράτος !!!
Αν δεν είσαι, αλίμονό σου !!! Πας Φυλακή !!!
Υπό διάλυση τα Ταμεία των τραπεζοϋπαλλήλων !!!

του Δημήτρη Κατσαγάνη

Σε τριπλή... ασφαλιστική πίεση βρίσκονται οι συνταξιούχοι και εργαζόμενοι τραπεζοϋπάλληλοι.

· Μέχρι το Νοέμβριο θα συνεχίσει το Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού Ιονικής – Λαϊκής Τράπεζας και Άλλων Τραπεζών (ΤΑΠΙΛΤ – ΑΤ) να δίνει συντάξεις και από εκεί και πέρα θα "μοιράσει" 230 εκατ. ευρώ στους ασφαλισμένους του.

· Το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ) θα έχει δώσει μέχρι τις 23 Οκτωβρίου 150 εκατ. ευρώ στο Ενιαίου Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης από τα αποθεματικά του.

· Η κυβέρνηση διεκδικεί 105 εκατ. ευρώ, επιβάλλοντας μία αναδρομική –από το... 2011- εισφορά υπέρ ΟΑΕΔ σε όλους τους τραπεζοϋπαλλήλους.

Το ΤΑΠΙΛΤ –ΑΤ μοιράζει τα αποθεματικά του στα μέλη του
Πιο αναλυτικά, στελέχη του ΤΑΠΙΛΤ – ΑΤ ανέφεραν στο Capital.gr πως ο ένας μετά τον άλλο σύλλογο προσωπικού τραπεζοϋπαλλήλων αποφασίζει τη διανομή των αποθεματικών του από το εν λόγω κοινό ταμείο στους ασφαλισμένους του με τη μορφή ενός είδους "εφάπαξ".

Ήδη σχετική απόφαση έχει λάβει ο Σύλλογος Προσωπικού της Alpha Bank και αναμένεται να κάνουν το ίδιο οι Σύλλογοι της Τράπεζας Αθηνών, της Τράπεζας Αττικής, της Eurobank – Ergasias κλπ.

Συνολικά τα αποθεματικά του ΤΑΠΙΛΤ – ΑΤ ανέρχονται σε 230 εκατ. ευρώ. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν στο Capital.gr πως πχ οι ασφαλισμένοι στο ΤΑΠΙΛΤ –ΑΤ από το προσωπικό της Alpha Bank διαθέτουν καταθέσεις 88 εκατ. ευρώ. Το "εφάπαξ" που θα προκύψει σε κάθε εργαζόμενο ανάλογα με την προϋπηρεσία του και την εκπαιδευτική βαθμίδα του ανέρχεται από 20.000 ευρώ μέχρι 160.000 ευρώ. Με αυτά τα δεδομένα το ΤΑΠΙΛΤ –ΑΤ θα δώσει συντάξεις μέχρι και το Νοέμβριο, αναφέρουν οι ίδιε πηγές.

By pass ΕΤΑΤ στο ΕΤΕΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται την ίδια στιγμή, η διαδικασία μεταφοράς κεφαλαίων από το ΕΤΑΤ στο ΕΤΕΑ. Με απόφαση του πρώην Υπουργού Εργασίας, Πάνου Σκουρλέτη, κατανέμεται η περιουσία του ΕΤΑΤ παραχωρώντας το 51,613% υπέρ του ΕΤΕΑ σε τρεις δόσεις.

Ήδη στις 24 Αυγούστου, σε έκτακτη συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΤΑΤ (χωρίς την παρουσία των εκπροσώπων των εργαζομένων και των συνταξιούχων) αποφάσισε την εκταμίευση 50.000.000 ευρώ υπέρ ΕΤΕΑ και αποφάσισε νέα σύγκλιση του Δ.Σ. στις 23 Σεπτεμβρίου και 23 Οκτωβρίου για την μεταφορά 100.000.000 ευρώ επιπλέον.

Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank, "η κίνηση αυτή χωρίς καμία ενημέρωση και διάλογο με την ΟΤΟΕ και τους Συλλόγους που εκπροσωπούν τους ασφαλισμένους (εργαζόμενους και συνταξιούχους) είναι ενταγμένη στην πολιτική υφαρπαγής και των τελευταίων αποθεματικών μας προκειμένου να καλυφθεί μέρος των τεράστιων ελλειμμάτων του ΕΤΕΑ".

Σύμφωνα με τους εργαζομένους της Aplha Bank, "o κίνδυνος κατάρρευσης του ΕΤΑΤ είναι πλέον ορατός. Δρομολογούνται καταστροφικές εξελίξεις για τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους των Τραπεζών που τα μέλη τους υπάγονται στο ΕΤΑΤ. Προτεραιότητα για τους Συλλόγους και την ΟΤΟΕ είναι η προστασία των αποθεματικών και κυρίως η διαμόρφωση μίας βιώσιμης λύσης που θα διασφαλίζει τον πληθυσμό των ασφαλισμένων στο ΕΤΑΤ σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και την υποχρέωση που ανέλαβε το Ελληνικό Δημόσιο με τον ν.3371/2005".

"Χαράτσι" 2500 ευρώ στους τραπεζοϋπαλλήλους

Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, οι τραπεζοϋπάλληλοι απειλούνται με αναδρομικό "χαράτσι" 1% στις αποδοχές τους υπέρ ΟΑΕΔ. Όπως είχε δημοσιεύσει το Capital.gr ο Υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος ζητά την εφαρμογή της απόφασης του προκατόχου του Πάνου Σκουρλέτη για να επεκταθεί η εισφορά για την καταπολέμηση της ανεργίας που επεβλήθη το 2011 στους δημόσιους υπάλληλους και στους 42.000 τραπεζοϋπαλλήλους.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ), ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος δήλωσε στην ΟΤΟΕ στην πρόσφατη συνάντηση που έγινε για το θέμα αυτό, ότι, "είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει στην άμεση εφαρμογή της παρακράτησης αφού ήταν απόφαση του προηγούμενου Υπουργού Εργασίας Π. Σκουρλέτη". Δεν εξήγησε, βέβαια, γιατί ο προκάτοχός του Υπουργός άλλαξε την απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης για το θέμα αυτό με την οποία εξαιρείτο ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων από την παρακράτηση του 1% επειδή ήταν ήδη επιφορτισμένος με άλλη παρακράτηση υπέρ της ανεργίας, συνολικού ύψους 5% (1.83% εργαζόμενοι – 3,17% εργοδότες).

Ο Γ. Κατρούγκαλος μετά την αποφασιστική παρέμβαση της ΟΤΟΕ δεσμεύτηκε να ακυρώσει την αναδρομική παρακράτηση από τους τραπεζοϋπαλλήλους της εισφοράς αυτής από 1/1/2011 όπως προβλεπόταν".

Παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΤΟΕ, "ο Γ. Κατρούγκαλος αποδέχτηκε την πρότασή των συνδικαλιστών να παραπέμψει το θέμα της παρακράτησης του 1% στην Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, γιατί σύμφωνα με τα επιχειρήματα που του παραθέσαμε, δεν μπορεί να αποτελέσει οριστική και αδιαμφισβήτητη νομική κρίση, η απόφαση του ΣΤ΄ τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, δεδομένου ότι, το θέμα έπρεπε να εξετασθεί από την ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου και με επιπλέον νομικά στοιχεία, επιχειρήματα και άλλα ερωτήματα που θα έδιναν μια ολοκληρωμένη και σαφή εικόνα των πραγματικών προθέσεων του Νομοθέτη για το θέμα αυτό". Σε κάθε περίπτωση πάντως, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΟΤΟΕ, οι τραπεζοϋπάλληλοι:

· Θα προσφύγουν άμεσα νομικά στο ΣτΕ και θα αξιοποιήσουν όλα τα νόμιμα μέσα μέσα καθώς και γνωμοδοτήσεις επιφανών νομικών, με στόχο την ακύρωσης της άδικης απόφασης της Κυβέρνησης και την οριστική ματαίωση της παρακράτησης του 1% από τους εργαζόμενους στις Τράπεζες.

· Θα ζητήσουν από τον Υπουργό Εργασίας την αναστολή της άμεσης εφαρμογής της παρακράτησης μέχρι την έκδοση της απόφασης της ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, στην οποία η ΟΤΟΕ θα καταθέσει συνολικό υπόμνημα με επιχειρήματα αλλά και μέχρι το θέμα να διευθετηθεί οριστικά με τις δικαστικές αποφάσεις μετά την προσφυγή της ΟΤΟΕ.

· Θα στείλουν επιστολή στις Τράπεζες και θα ζητήσει την αναστολή της παρακράτησης της εν λόγω εισφοράς 1% υπέρ ΟΑΕΔ από τους μισθούς των τραπεζοϋπαλλήλων.

ΠΗΓΗ
http://www.capital.gr/story/3070370#.VhVljUPOLdg.facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates