Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Τρίτη, 18 Αυγούστου 2015

CAPITAL CONTROLS: ΞΕΚΛΕΙΔΩΣΑΝ ΤΑ ΜΙΚΡΟΕΜΒΑΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ !!!

ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ TARGET2 ΓΙΑ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕΧΡΙ 500 ΕΥΡΩ/ΜΗΝΑ
Capital Controls: Νέες αλλαγές με απόφαση Τσακαλώτου !!!

Νέες αλλαγές στα capital controls και τη λειτουργία των ελληνικών τραπεζών με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών.

Aπόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου δημοσιεύτηκε αργά χθες (17/08/2015) στο ΦΕΚ με την οποία επέρχονται επτά συνολικά αλλαγές στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου των capital controls.

ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.newsbomb.gr/images/news/2015/08/18/fek-trapezes.pdf

Όπως προκύπτει από το περιεχόμενο της απόφασης η οποία ισχύει ήδη από χθες, επιτρέπεται η μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό μέχρι του ποσού των 500 ευρώ μηνιαίως ενώ ειδικά για τις ανάγκες φοιτητών που σπουδάζουν στο εξωτερικό δίδεται -υπό προϋποθέσεις- το δικαίωμα μεταφοράς χρημάτων που φτάνουν και στις 8.000 ευρώ (από 5.000 ευρώ που είναι σήμερα).

Το άνοιγμα νέου τραπεζικού λογαριασμού -χωρίς δικαίωμα ανάληψης- επιτρέπεται ειδικά για την αποπληρωμή υποχρεώσεων προς το Δημόσιο ή τα ασφαλιστικά ταμεία ή ακόμη και για την εξυπηρέτηση τραπεζικού δανείου.

Με άλλη τροποποίηση, επιτρέπεται η πλήρης ή μερική αποπληρωμή δανείου όχι μόνο με μετρητά ή με έμβασμα από το εξωτερικό όπως συνέβαινε μέχρι τώρα αλλά και με χρήματα τα οποία μπορούν να προέλθουν από την εκταμίευση άλλων δανείων.Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/616378/capital-controls-nees-allages-me-apofasi-tsakalotoy#ixzz3jBb041An

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates