Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015

ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΥΡΝΟΙ & ΤΟ ΨΩΜΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΤΙΚΟ !!!

ΚΙΝΕΖΙΚΕΣ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΕΣ ΖΥΜΕΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΜΕΛΑΜΙΝΗ & ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΝΟΥΣ, ΘΑ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΨΩΜΙ
Αυτή ή αθλιότητα, που συνιστά απάτη εις βάρος των καταναλωτών και σήμερα διώκεται ως ποινικό αδίκημα, θα νομιμοποιηθεί με το 3ο Μνημόνιο, βαφτίζοντας ως μεταρρύθμιση την μετονομασία της πλαστικής ζύμης ως ψωμί και του κάθε απατεώνα που θα την πουλάει ως φούρναρη !!!
ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΓΙΑ ΑΡΤΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ
Η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών Προαστίων Περιχώρων, θεσμικά και υπεύθυνα απευθύνεται στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, προκειμένου να ενημερώσει τον Ελληνικό Λαό, και τους Βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων για τις καταστροφικές επιπτώσεις που θα έχει η ψήφιση των διατάξεων του νέου μνημονίου , όχι μόνο για τον κλάδο των αρτοποιών, που με 15.000 εγκαταστάσεις σε όλη την Ελλάδα, είναι αποφασιστικός παράγοντας για την απασχόληση 150.000 εργαζομένων, αλλά και κυρίως για τις επιζήμιες συνέπειες που θα έχει η ψήφιση του μνημονίου στη δημόσια υγεία και τις διατροφικές συνήθειες του Λαού μας.
Με τις υπό ψήφιση διατάξεις ο παραδοσιακός φούρνος, ο οποίος με υψηλά ποιοτικά στάνταρντς ζυμώνει, ψήνει και διαθέτει σε μία εγκατάσταση το φρέσκο ψωμί, στην καλύτερη ποιότητα και στην πιο προσιτή τιμή, εξομοιώνεται με το κατάστημα που περαιώνει την έψηση ψωμιού κατεψυγμένης ζύμης, που όπως έχουν αποδείξει διεθνείς έρευνες υπολείπεται κατά πολύ σε ποιότητα και διατροφική αξία από το παραδοσιακό φρέσκο ψωμί. Το ψωμί, ένα προϊόν που μετά την έξοδό του από το φούρνο ούτε βράζεται, ούτε πλένεται, για να απολυμανθεί, αλλά καταναλώνεται όπως παράχθηκε, θα πωλείται από οποιοδήποτε κατάστημα, χωρίς υγειονομικό έλεγχο.

Οποιοδήποτε μάλιστα κατάστημα από αυτά που θα μπορούν να πωλούν ψωμί θα μπορεί να έχει και τον τίτλο φούρνος , αν έχει ένα έστω φούρνο μικροκυμάτων στον οποίο θα ζεσταίνει ψωμί. Οι προς ψήφιση διατάξεις δεν είναι στα προαπαιτούμενα, καθώς εξέχουσα θέση στις διαρθρωτικές αλλαγές που προτείνει η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ κατέχουν ρυθμίσεις για τα φαρμακεία, οι οποίες απουσιάζουν από το παρόν νομοσχέδιο.
Δεν είναι διαρθρωτικές αλλαγές, διότι επιτείνουν τη σύγχυση στον καταναλωτή, σε βάρος του υγιούς ανταγωνισμού. Δεν αποτελούν τέλος φιλελέυθερο μέτρο, αφού είναι μέτρα σκληρού κρατικιστικού παρεμβατισμού που ευνοούν τις ολιγοπωλιακές συγκεντρώσεις στην αγορά ψωμιού προς όφελος μεγάλων αλυσίδων που ασχολούνται με την περάτωση της έψησης κατεψυγμένου ψωμιού και τη διάθεσή του. Για τους λόγους αυτούς ζητάμε την απόσυρση των επίμαχων διατάξεων
Αθήνα 13 Αυγ. 2015
O Πρόεδρος                                                                             O Γεν. Γραμματέας
Χαρίλαος Μάνος                                                                           Παναγιώτης Σαχινίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates