Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2015

ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΟΜΒΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΕΡΓΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ !!!

ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η τράπεζα καταδικάστηκε να καταβάλλει στον δανειολήπτη τα παρακρατηθέντα ποσά νομιμοτόκως + αποζημίωση ηθικής βλάβης !!!
Απόφαση θρίαμβος !!! για όλους τους άνεργους, από το Ειρηνοδικείο Νεάπολης Λασιθίου " Την ελπίδα των αδικημένων από τις Τράπεζες ανέργων δανειοληπτών, επιβραβεύουν , τα Δικαστήρια της Χώρας , όπως αποδεικνύει η υπαρ.13/ 8-6-2015 απόφαση του Ειρηνοδικείου Νεάπολης Λασιθίου, όπου δικαιώνει άνεργη δανειολήπτρια, της οποίας έγινε παρακράτηση του επιδόματος ανεργίας του Ο.Α.Ε.Δ από πιστούχο Τράπεζα.

Επί της ουσίας της υπόθεσης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται για άνεργη καταναλώτρια, επιδοματούχο του Ο.Α.Ε.Δ ,που το επίδομα ανεργίας, κατασχέθηκε από την Τράπεζα στην οποία υπήρξε οφειλέτης δανείου.

Επειδή σύμφωνα με τη διάταξη της παρ.2 εδ. δ του άρθρου 982 ΚΠολΔ , εξαιρούνται από την κατάσχεση, οι απαιτήσεις μισθών περιλαμβανόμενου του δώρου εορτών, ή συντάξεων (επίδομα ανεργίας) η θιγόμενη καταναλώτρια υπέβαλλε Αγωγή κατά της Τράπεζας και της παράνομης πρακτικής της. 
Στην αγωγή της, η ενάγουσα εκθέτει ότι η εναγόμενη Τράπεζα, προέβη σε παράνομη αφαίρεση από συγκεκριμένο λογαριασμό που διατηρεί σαυτή και στην οποία κατατίθεται το επίδομα ανεργίας του Ο.Α.Ε.Δ το ποσό των 396 ευρώ για τον πρώτο μήνα ανεργίας , αλλά και 396 ευρώ για τον δεύτερο μήνα ανεργίας, συνολικά 792 ευρώ, παρότι γνώριζε ότι τα ποσά αυτά αντιπροσώπευαν το επίδομα ανεργία της.

Το Δικαστήριο της Νεαπόλεως Λασιθίου, με την υπαρ.13/2015 απόφασή του, αποφάσισε:
α) να κάνει δεκτή την αγωγή της καταναλώτριας
β)Υποχρεώνει την Τράπεζα, να καταβάλλει στην καταναλώτρια το ποσό των 992,00 ευρώ, (καθώς επιδικάστηκαν και 200 ευρώ, για έξοδα ηθικής βλάβης)νομιμοτόκος από την επίδοση της Αγωγής και μέχρι την πλήρη εξόφληση.
γ)Καταδικάζει, την Τράπεζα στα δικαστικά έξοδα της καταναλώτριας, τα οποία καθορίζει στο ποσό των εκατόν πενήντα (150) ευρώ, λόγω της ήττας της
Τέλος , η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ενημερώνει τους καταναλωτές ότι ,οι πρακτικές αυτές των Τραπεζών (παρακράτηση χρηματικού ποσού ) στερούνται νομιμότητας, ακόμα και αν ο ίδιος ο πελάτης, τους έχει δώσει την συγκατάθεσή του υπογράφοντας σχετικό όρο σε σύμβαση, και καλεί τους θιγομένους καταναλωτές να προσφεύγουν στην Δικαιοσύνη.

ΠΗΓΗ
http://epirus-tv-news.blogspot.gr/2015/08/blog-post_411.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates