.

Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

ΞΕΚΙΝΑ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ !!!

Iταλική επανάσταση - Μatteo Renzi :
Αυτό που γίνεται στην Ευρώπη δεν μπορεί να συνεχιστεί !!!

Έρχονται εξελίξεις τον Σεπτέμβριο στην ΕΕ, με πρωταγωνιστές τους Matteo Renzi & Gianni PIttela, που έχουν πλέον αντιληφθεί ότι η επόμενη Ελλάδα θα είναι η Ιταλία !!!
Θα κληθεί να πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ !!!
Μια «επανάσταση» απέναντι στην αδυσώπητη μονοκρατορία της Γερμανίας και του «γερμανικού ευρώ» ετοιμάζεται στην Ιταλία, καθώς πληθαίνουν οι φωνές από όλο το πολιτικό φάσμα της χώρας ότι η πολιτική αυτή της λιτότητας δεν οδηγεί πουθενά.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι έκανε την αρχή λέγοντας μεταξύ άλλων πως «Ευρώπη δεν σημαίνει μόνο οικονομική πολιτική».

Πιο συγκεκριμένα ο Ιταλός πρωθυπουργός και απευθυνόμενος στα μέλη της συνέλευσης των Ιταλών διπλωματών, υπογράμμισε ότι «η ήπειρος μας στην φάση αυτή δεν μπορεί να σωθεί μόνον με την λιτότητα. Βρισκόμαστε στην Ευρώπη διότι πρέπει να γίνει και πάλι το σημείο αναφοράς για ιδεώδη, αξίες, ελπίδες» για να συμπληρώσει:
«Το να δώσουμε και πάλι αξία στην λέξη αξίες είναι υπόθεση πολιτισμού. Η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι ένα κενό είδωλο οικονομίστικων κανόνων» επισήμανε, ενώ σημείωσε ότι η συζήτηση για το μέλλον της Γηραιάς Ηπείρου εισέρχεται πλέον σε φάση βαθιάς αλλαγής.

«Ξεκινά μια μεγάλη συντακτική περίοδος για την Ευρώπη. Υπάρχει το βρετανικό δημοψήφισμα, οι γαλλικές εκλογές και ακόμη νωρίτερα οι πορτογαλικές και οι ισπανικές, στον απόηχο της συζήτησης που ξεκίνησε σχετικά με την οικονομική πολιτική», ανέφερε ο Μ.Ρέντσισυμπληρώνοντας πως δεν πιστεύει ότι κύριο θέμα συζήτησης είναι το «ναι ή όχι στην Ελλάδα».

«Πρέπει να δοθεί μια νέα ώθηση στο πλαίσιο των κανόνων και θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο μακράς πολιτικής συζήτησης τους επόμενους μήνες», κατέληξε.

Οι δηλώσεις αυτές του Ιταλού πρωθυπουργού είναι ενδεικτικές για το τι πρόκειται να ακολουθήσει στην ευρωπαϊκή Ήπειρο το επόμενο διάστημα, καθώς όλα δείχνουν ότι οι λαοί θα οδηγήσουν τις ηγεσίες τους εκεί ακριβώς που αυτοί επιθυμούν:

Σε μια πιο δίκαιη Ευρώπη, μακριά από τις οικονομιστικές πολιτικές τύπου λαιμητόμου της Γερμανίας, πολιτικές που οδηγούν σε αδιέξοδο.

Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται πως «τώρα είναι σίγουρο πως κάθε υπουργός Οικονομικών στην Ευρώπη θα ερωτάται τώρα συνεχώς αν και η χώρα του, όπως και η Ελλάδα, έχει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για ένα εναλλακτικό νόμισμα. Θα είναι μια πολύ δύσκολη ερώτηση για να απαντήσει».

Στην ερώτηση όμως αυτή φαίνεται πως απάντησε από μόνος του ο πρόεδρος του Eurogroup ο διαβόητος Γ.Ντάισελμπλουμ ο οποίος τον περασμένο Νοέμβριο, δύο μήνες πριν την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, είχε παραδεχθεί, μιλώντας στο κανάλι RTLZ, ότι η κυβέρνηση της χώρας είχε προετοιμάσει ένα σχέδιο επιστροφής στο ολλανδικό φιορίνι, για την περίπτωση που η κρίση του ευρώ ξέφευγε από τον έλεγχο.

Όπως είχε πει τότε ο Ντάισελμπλουμ, όλοι στην κυβέρνηση τότε υποστήριζαν τη διατήρηση του ευρώ ως νομίσματος της χώρας, όμως «εξετάσαμε παράλληλα τι θα συνέβαινε αν αυτό δεν ήταν εφικτό».

Πηγή
http://www.diulistirio.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates