Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Τρίτη, 18 Αυγούστου 2015

ΟΙ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΧΡΕΩΣΑΝ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΕΕ ΜΕ 103.400.000 ΕΥΡΩ !!!

ΟΙ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ, ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΕΕ, ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΜΑΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ, ΜΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ
Telegraph: Υπάλληλοι της ΕΕ χρέωσαν τις πιστωτικές κάρτες της Ε.Ε. με 103.400.000 ευρώ !!!

Σάλος έχει προκληθεί από το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Daily Telegraph» που θέλει την ελίτ υπαλλήλων της ΕΕ να σπαταλά πακτωλό χρημάτων (103,4 εκατ. ευρώ) για γεύματα σε ξενοδοχεία, για ταξίδια, για διασκέδαση αλλά και για τις προσωπικές τους αγορές, την ώρα που εκατομμύρια Ευρωπαίοι στενάζουν από τις πολιτικές της λιτότητας.

Μια προνομιούχα «αφρόκρεμα» 13.000 υπαλλήλων της Ε.Ε. περνά ζωή και κότα... Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ «βόμβα» της βρετανικής «Telegraph», οι ανωτέρω υπάλληλοι της Ε.Ε. και άλλων σχετιζομένων υπηρεσιών χρέωσαν μέσα στο 2013 τις πιστωτικές τους κάρτες με 103,4 εκατομμύρια ευρώ!Η γνωστοποίηση των στοιχείων έρχεται την ώρα που οι ευρωπαϊκοί θεσμοί προσπαθούν να συνάψουν νέα εξαετή σύμβαση με την εταιρία παροχής πιστωτικών καρτών, φωτίζοντας μια σκοτεινή πτυχή του αδιαφανούς καθεστώτος επιδομάτων της Ε.Ε.

Οπως προκύπτει από έγγραφα που επικαλείται η εφημερίδα, κάθε στέλεχος της Ε.Ε. που βρίσκεται εκτός έδρας δικαιούται ημερήσιο επίδομα 100 ευρώ για διατροφή και «τυχαίες δαπάνες», χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα ξενοδοχεία.

Τέτοιες «κάρτες καλοπέρασης» εκδόθηκαν για 362 αξιωματούχους με έδρα τη Γερμανία, 143 με έδρα τη Βρετανία και 79 με έδρα τη Γαλλία, ενώ στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι ωφελούμενοι εργάζονται στα «κεντρικά» της Ε.Ε. στο Βέλγιο.

Ο Πάβελ Σβινλτίτσκι της οργάνωσης Open Europe κάλεσε την Ε.Ε. να ανοίξει όλα τα βιβλία της για να μαθευτεί τι στοίχισαν όλα αυτά στο δοκιμαζόμενο Ευρωπαίο φορολογούμενο.

Σύμφωνα με την «Telegraph», o μέσος υπάλληλος της Ε.Ε. έχει μηνιαίο μισθό περίπου 8.000 ευρώ και υπάγεται σε ειδικό φορολογικό συντελεστή 16%.

Η αποκάλυψη έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις και εκκλήσεις για περισσότερη διαφάνεια.

Αφού χρεώσουν τις κάρτες, στη συνέχεια οι αξιωματούχοι κάνουν αίτηση στην Κομισιόν ή στο τμήμα τους για αποζημίωση για τα χρήματα που πλήρωσαν στη διάρκεια του ταξιδιού τους. Η Ε.Ε. υποστήριξε ότι είναι αδύνατον να υπολογίσει ποιο μέρος από αυτά τα χρήματα δόθηκε τελικά ως αποζημίωση στους αξιωματούχους - που είναι και το κόστος που επιβαρύνει τους Ευρωπαίους φορολογούμενους - επειδή θα απαιτήσει μια «μακρά και πολυδάπανη έρευνα».


ΠΗΓΗ
http://www.matrix24.gr/2015/08/chreosan-tis-pistotikes-kartes-tis-e-e-me-1034-ekat-evro/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates