Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ & ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ !!!

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Αλλάζει ξανά το κλίμα !!!
Σόιμπλε: Η Ελλάδα εντός ευρώ. Ντάισελμπλουμ: Πολλά μπορεί να γίνουν.
Χωρίς τελεσίγραφα και με χαραμάδες για συμφωνία έστω και μετά την 30η Ιουνίου ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση των 18 υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, χωρίς τη συμμετοχή του Γιάνη Βαρουφάκη. Αν και αρχικά τα κλίμα φάνηκε να δυναμιτίζεται μετά την «αποβολή» του Έλληνα υπουργού Οικονομικών το Eurogroup, εν τούτοις οι διατυπώσεις που χρησιμοποιήθηκαν μετά την ολοκλήρωσή της δεύτερης συνεδρίασής μετέβαλαν την αρχική εικόνα.

Τόσο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όσο και ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ στις δηλώσεις τους δεν μίλησαν για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, παρότι αναφέρθηκαν στη λήξη του προγράμματος και στην ανάγκη λήψης μέτρων από τις ελληνικές αρχές για τη σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος.
Το ύφος των τοποθετήσεων ήταν αυστηρό αλλά οι διατυπώσεις πολύ προσεκτικά επιλεγμένες δεν έδωσαν σε κανένα σημείο την αίσθηση οριστικής και αμετάκλητης ρήξης.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις οι υπουργοί Οικονομικών των 18 χωρών σε συνεργασία με τους θεσμούς συζήτησαν διεξοδικά τα μέτρα που πρέπει να λάβουν για την προστασία των οικονομιών τους από αντίξοες συνθήκες, απ όπου κι αυτές προέρχονται, αφήνοντας σαφείς αιχμές για την ανάγκη λήψης μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση.

Από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση έχει δείξει την πολιτική βούληση να επιτρέψει την κανονική λειτουργία των τραπεζών τις επόμενες ημέρες χωρίς την επιβολή περιοριστικών μέτρων –capital controls-, ζητώντας παράλληλα τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το σκοπό αυτό και ενώ η χώρα βρίσκεται σε πρόγραμμα.

Η απόρριψη της αίτησης παράτασης του προγράμματος από το Eurogroup για ένα μήνα αναγκάζει όμως και την ΕΚΤ να λάβει αποστάσεις, κάτι που αναμένεται να συζητηθεί στη συνάντηση του Γιάνη Δραγασάκη και του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Μάριο Ντράγκι η οποία θα διεξαχθεί σε λίγο και στην οποία ενδέχεται να συμμετάσχει και ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Παρά το κλίμα πόλωσης που δημιουργήθηκε στο Eurogroup μεταξύ του Γέρουν Ντάισελμπλουμ και του Γιάνη Βαρουφάκη και την έκδοση ανακοινωθέντος χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Έλληνα υπουργού καθώς και την διεξαγωγή νέας συνάντησης χωρίς την εκπροσώπηση της Ελλάδας, η κατάσταση φαίνεται ότι βρίσκεται υπό έλεγχο.

Δεν είναι άλλωστε τυχαία η επισήμανση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι ακόμα και μετά τη λήξη του προγράμματος την Τρίτη τα μεσάνυχτα η Ελλάδα παραμένει μέλος της Ευρωζώνης.

Ερωτηθείς αν οι θεσμοί θα βελτιώσουν μέχρι την Τρίτη την πρότασή τους ο πρόεδρος του Eurogroup υπογράμμισε πως δεν ήταν οι θεσμοί που αποχώρησαν από τις διαπραγματεύσεις, αλλά η ελληνική κυβέρνηση.

Στο Eurogroup που είχαμε πριν είπαμε πως αν η Ελλάδα ακολουθήσει το μονοπάτι που πήρε θες το βράδυ, το πρόγραμμα βοήθειας θα εκπνεύσει, είπε στη συνέχεια και πρόσθεσε: Πολλά μπορούν να συμβούν αλλά αν η Ελλάδα πάει σε δημοψήφισμα αλλά η εκπνοή του προγράμματος τελειώνει στις 30 Ιουνίου.

Νωρίτερα όμως ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ είχε ανεβάσει τους τόνους εγείροντας ζήτημα αξιοπιστίας της κυβέρνησης ακόμα και στην περίπτωση που ο ελληνικός λαός απαντήσει «ΝΑΙ» στο Δημοψήφισμα. Στάση όμως η οποία άλλαξε στη δεύτερη συνέντευξη Τύπου.

Ο πρόεδρος του Eurogroup χαρακτήρισε ως αρνητική έκπληξη την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε δημοψήφισμα, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι απορρίφθηκε το αίτημα της Ελλάδας για παράταση ενός μηνός στο πρόγραμμα.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, στο περιθώριο του νέου Eurogroup για την χώρα μας, ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε πως η ελληνική πλευρά επέλεξε να διακόψει τις συνομιλίες με τους Θεσμούς, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι μέχρι χθες το βράδυ ήταν σε εξέλιξη συζητήσεις για την επίτευξη μιας συμφωνίας με την Ελλάδα.

Ωστόσο, όπως υποστήριξε ο κ. Ντάισελμπλουμ, παρά την ευελιξία των θεσμών, η ελληνική πλευρά απέρριψε την πρότασή τους.

ΠΗΓΗ
http://www.sofokleousin.gr/archives/239149.html
SSL Certificates