Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015

ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ, ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ, ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ, ΨΕΚΑΣΜΑ !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας
Ακόμη και οι θετικές ειδήσεις, παρουσιάζονται ως αρνητικές !!!
Ελληνικά και ξένα ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΜΕ έχουν επιστρατευθεί στην εργολαβία παραπληροφόρησης της διεθνούς κοινής γνώμης για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα !!!Τελευταίο κρούσμα η διαστρέβλωση της θετικής είδησης για την αύξηση των πωλήσεων αυτοκινήτων στην Ελλάδα το τελευταίο 4μηνο !!!

Παρουσιάζουν την είδηση ως αρνητική, σερβίροντας στη διεθνή κοινή γνώμη το παραμύθι ότι δήθεν αυτό γίνεται σκοπίμως από τους Έλληνες για να σηκώνουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με κατάρρευση το ελληνικό τραπεζικό συστημα !!!

Στόχος τους, η υπονόμευση της διαπραγμάτευσης !!!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΨΕΜΑ !!!

Οι αγορές αυτοκινήτων, όπως όλες οι αντίστοιχες αγορές αγαθών, δεν γίνονται με σακούλες μετρητών που παραδίδονται από τα χέρια των αγοραστών στους εμπόρους αυτοκινήτων, που με τη σειρά τους μετά τα φυλάνε μετά σε θυρίδες, σεντούκια και χρηματοκιβώτια !!!
Τα χρήματα των αγορών κινούνται ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ, με μεταφορές από λογαριασμό σε λογαριασμό, με τραπεζικά εμβάσματα ή με έκδοση επιταγών !!!
Φεύγουν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγοραστών και καταλήγουν στους αντίστοιχους τραπεζικούς λογιαριασμούς των εμπόρων !!!
Έτσι, τα χρήματα των αγορών αυτών ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, αλλάζοντας απλά λογαριασμούς και δικαιούχους !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ 
Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΙΔΗΣΗ 
ΑΠΟ ΤΗΝ DAILY TELEGRAPH

Telegraph: Οι Έλληνες σηκώνουν χρήματα και αγοράζουν αυτοκίνητα !!!

Ένα ελαφρώς εντυπωσιακό σημάδι που δείχνει σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Telegraph ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη ενός bank ran είναι η αύξηση των πωλήσεων αυτοκινήτων. Τον Απρίλιο σημείωσαν άλμα 47%. Πρόκειται για τον 20ο διαδοχικό μήνα που οι ταξινομήσεις καινούργιων και μεταχειρισμένων οχημάτων σημείωσαν άνοδο.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι άνθρωποι που ζουν σε μία χώρα η οποία πλήττεται από χρηματοπιστωτική αναταραχή συχνά ανησυχούν για την ασφάλεια των χρημάτων τους. Εάν βρίσκονται στην τράπεζα, μπορεί να παγιδευθούν από την επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls) ή να χαθούν λόγω αφερεγγυότητας. Καλύτερα λοιπόν να ξοδευτούν και η προτιμώμενη αγορά είναι συχνά ένα αυτοκίνητο.

Αυτό καθιστά τα στοιχεία για τις πωλήσεις οχημάτων ένα έμμεσο μέτρο της χρηματοπιστωτικής αναταραχής (υπό ορισμένες συνθήκες), αναφέρει η Telegraph.

Οι απλοί Έλληνες, πολλοί εκ των οποίων δεν είναι αρκετά εύποροι για να διαθέτουν τραπεζικούς λογαριασμούς εκτός χώρας, βγάζουν τα χρήματά τους από το χρηματοπιστωτικό σύστημα και τα ξοδεύουν σε “σκληρά” περιουσιακά στοιχεία.

Το Δεκέμβριο, όταν κηρύχθηκαν πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα, οι μηνιαίες ταξινομήσεις αυτοκινήτων σημείωσαν άλμα κατά περίπου 70%. Έκτοτε, η συνολική αξία των καταθέσεων έχει συρρικνωθεί κατά περίπου 15%. Μόνο τον Απρίλιο, επιπλέον 7 δισ. ευρώ έφυγαν από τη χώρα.

Πηγή:www.capital.gr
SSL Certificates