Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

.

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015

Η ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ WWF ΚΑΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΗ !!! ΠΟΙΟΙ ΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ;;;

Η WWF είναι υπέρ του λιγνίτη στη Γερμανία και υπέρ των ΑΠΕ στην Ελλάδα !!!
Στόχος, ο ελληνικός λιγνίτης να περάσει σε γερμανικά χέρια, για να έχει φτηνό ρεύμα η Γερμανία και, ταυτόχρονα, ακριβό ρεύμα η Ελλάδα, αφού θα συνεχίσει να αγοράζει γερμανική τεχνολογία ΑΠΕ και να κάνει εισαγωγές ακριβού ρεύματος από ΑΠΕ !!! 
Η WWF είναι μία κατευθυνόμενη Μ.Κ.Ο. 

Με το πρόσχημα της αγάπης για τα αρκουδάκια και λοιπά χνουδωτά και τρυφερά πλάσματα, έχει μαζέψει ένα έτοιμο ακροατήριο εύπιστων ηλιθίων που αυτοϊκανοποιούνται με την ιδέα ότι θα σώσουν τον πλανήτη υπογράφοντας αρλούμπες. 
Και ...υπογράφουν. Τζάμπα είναι. 

Η WWF και οι "ακτιβιστές" της δεν έχουν σχέση ούτε με ενέργεια, ούτε με ηλεκτροπαραγωγή, ούτε καν με αρκουδάκια. Είναι σύγχρονο προπαγανδιστικό εργαλείο. Δεν έχει σχέση ούτε με οικολογία, ούτε με καλοσύνες. Είναι καθαρά πληρωμένο, κατευθυνόμενο και οργανωμένο μάρκετινγκ. 

Το ποιος πληρώνει και καθοδηγεί την WWF δεν το γνωρίζω και δεν με νοιάζει. Θεωρώ τον ...οικοφασισμό την σύγχρονη εκδοχή του πραγματικού φασισμού, που ευαγγελίζεται στοχευμένη καταστολή, και, κυρίως, συγκέντρωση της βιομηχανίας σε μερικές μονοπωλιακές πλέον βιομηχανικές χώρες. Από την δεκαετία του 60, η οικολογία είναι εργαλείο προστασίας μονοπωλίων. Όταν υπήρχαν 10 χημικές εταιρίες, οι δύο ισχυρότερες επέβαλαν "κανόνες περιβαλλοντικής προστασίας" που μόνο οι ίδιες μπορούσαν να τηρήσουν. Να το μονοπώλιο. Στην Ευρώπη, υπάρχει μία χώρα που έχει συγκεντρώσει όλη την βιομηχανία, και η οικολογία είναι δικό της εργαλείο.
Αυτό που όμως ξέρω, σχεδόν ξεκάθαρα, είναι ποιος ωφελείται από την προσπάθεια της WWF να "πείσει" ότι δεν πρέπει η ΔΕΗ να κάνει μια λιγνιτική μονάδα.
1. Οι Ρώσοι προμηθευτές αερίου και οι εδώ αντιπρόσωποί τους.
2. Οι Έλληνες μεταφορείς/εφοπλιστές LNG που ζουν από αυτή την δουλειά.
3. Οι Έλληνες, επιδοτούμενοι από Α.Δ.Ι. δήθεν "ενεργειακοί" επιχειρηματίες (οι αεριτζήδες).
4. Οι ίδιοι "ενεργειακοί" επιχειρηματίες" που ήθελαν και θέλουν να πάρουν κομμάτια της ΔΕΗ.
5. Οι μεγάλοι ΑΠΕτζήδες που είναι οι ίδιοι με τους παραπάνω αεριτζήδες (διπλές επιδοτήσεις).
6. Οι Γερμανοί βιομήχανοι που από το 1990 και μετά, απροκάλυπτα, κλείνουν τους δικούς μας.
7. Οι μικροί ΑΠΕτζήδες είναι οι κράχτες.
8. Οι οικολόγοι είναι το ιδεολογικό υπόβαθρο για το μάρκετινγκ. 
9. Οι ακτιβιστές είναι τα υπαλληλάκια (μερικοί κάνουν αυτή την δουλειά για καριέρα).
10. Αυτοί που υπογράφουν είναι οι πρόθυμοι ηλίθιοι. Νομίζουν ότι έκαναν...καλό. 
Επί της ουσίας... 
€1,4 δις για μια μονάδα που θα καίει λιγνίτη ή κάρβουνο, που θα δίνει 660 MW (και 140 θερμικά MW με τηλεθέρμανση), θα ...ηλεκτροδοτεί. Θα υπάρχει όταν την χρειαζόμαστε. Θα ηλεκτροδοτεί όταν θέλουμε εμείς, όχι όταν θέλει ο καιρός, ή τα σύννεφα. Μία σύγχρονη μονάδα λιγνίτη είναι πιο αποτελεσματική από μία παλιά. Παράγει περισσότερο ρεύμα για την ίδια ποσότητα καυσίμου (ή καίει λιγότερο καύσιμο για την ίδια ποσότητα ρεύματος). Αυτό είναι βασικά "οικονομικό", αλλά, εάν σας βολεύει, είναι και "περιβαλλοντικό". Οι εκπομπές CO2 είναι από χρήση καυσίμων. Η αποτελεσματικότερη χρήση καυσίμων μειώνει εκπομπές CO2 (εάν αυτό σας νοιάζει).
Σε αντίθεση τώρα... Έχουμε δώσει €3 δις για 2.000 αιολικά MW, που είναι άχρηστα για ηλεκτροδότηση (εκτός εάν ξέρετε εσείς αν θα φυσάει το Μεγάλο Σάββατο. Δεν μετράνε στην επάρκεια ισχύος (βλ. 
εδώ, σελ 50). Παντελώς εξαφανισμένα όταν για οποιοδήποτε λόγω δεν έχουμε ρεύμα είτα λόγω καιρού, είτε λόγω ...απεργιών, είτε λόγω ...κρύου στην Τουρκία. Προϋποθέτουν εφεδρείες με μονάδες αερίου που δεν έχουμε (εδώ, σελ. 51). Δεν εξοικονομούν καύσιμα, αφού η μεταβλητότητα που επιβάλλουν στο δίκτυο σπαταλάει περισσότερα καύσιμα από ό,τι εξοικονομούν. Το έχει πει και η ΡΑΕ: Δεσμεύουν κεφάλαια χωρίς να υποκαθιστούν συμβατική ηλεκτροπαραγωγή. Πάνω από 95% πεταμένα λεφτά. Δεν ρυπαίνουν (όταν δεν καίγονται ή δεν χάνουν λάδια) αλλά δεν μειώνουν ρύπους. Καθαρή απάτη. 
Επίσης, έχουμε περί τα 2.600 φωτοβολταϊκά MW. Έχουμε δώσει πάνω από €4 δις για αυτά. Δίνουν ρεύμα 5-6 ώρες την ημέρα το καλοκαίρι, 3-4 ώρες την ημέρα τον χειμώνα, φυσικά μόνο όταν έχει ήλιο, δηλαδή το μόνο που κάνουν είναι να μειώνουν την ημερήσια ζήτηση αιχμής (αν έχει ήλιο) και να μειώνουν την κατανάλωση φυσικού αερίου, που σημαίνει πρέπει να επιδοτούμε τους αεριάδες μας για αυτό με Α.Δ.Ι., Μ.Α.Μ.Κ. και δεν ξέρω τι άλλο... Ακριβή ημερήσια ισχύς αιχμής.
Ούτε τα αιολικά, ούτε τα φωτοβολταϊκά είναι φτηνή καθαρή ενέργεια. Αυτοί που σας το λένε είναι ψεύτες. Δεν είναι ενέργεια, αφού δεν ηλεκτροδοτούν και δεν υποκαθιστούν πραγματικά καύσιμα. Αυτό που κάνουν είναι να αυξάνουν την πίεση να έχουμε περισσότερο (ανύπαρκτο και πανάκριβο) αέριο, και απλά το κάνουν από ακριβό, ακριβότερο. Το πόσο "φτηνή" είναι αυτή η μη ενέργεια, το βλέπετε 
στον λογαριασμό σας (που και αυτός λέει ψέματα, αφού δεν μειώνονται ρύποι).
Τα επιδημιολογικά της WWF ότι δήθεν πεθαίνουν χιλιάαααδες λόγω λιγνίτη, είναι χυδαίο ψέμα. Βασικά επειδή οι ΑΠΕ που προωθούν δεν υποκαθιστούν ούτε τον λιγνίτη, ούτε τα φίλτρα, την χρηστή διαχείριση στερεών και τον εκσυγχρονισμό των μονάδων.
Και θα ήθελαν τα υδροηλεκτρικά μας για ...μπαταρίες των τυχαίων και μεταβλητών αιολικών και φ/β... Βεβαίως, τζάμπα και αυτά, ήδη πληρωμένα από εμάς. Μόνο που τα υδροηλεκτρικά (α) έχουν και άλλη χρήση για διαχείριση νερών, πλημμυρών άρδευση κλπ, και (β) τα Υ/Η είναι πολύ πιο χρήσιμα για διαχείριση θερμικών φορτίων και πραγματική εξοικονόμηση καυσίμων.
Η WWF είναι πληρωμένα πρακτοράκια και όσοι υπογράφετε τα αβαάζ τους, με συγχωρείτε, ηλίθιοι. Μπορεί να θέλετε να επιστρέψετε σε έναν κόσμο χωρίς ρεύμα. Ρομαντικά ήταν, δεν λέω, αν εξαιρέσει κανείς την παιδική θνησιμότητα. Και εγώ θέλω να βάλετε ΑΠΕ.... Θα με πληρώνετε χωρίς να έχετε ρεύμα (και εγώ ζω στην Γερμανία που ηλεκτροδοτείται από κάρβουνο και πυρηνικά, αλλά σας εξάγει ΑΠΕ, ζώα!) 

Και η WWF φυσικά είναι υπέρ του λιγνίτη στην Γερμανία...

ΠΗΓΗ
http://kenepe.blogspot.gr/2015/03/wwf.html?spref=fb
SSL Certificates