Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015

ΝΕΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΥΣ !!!

Η εξαπάτηση των μικρο-ομολογιούχων από την προηγούμενη κυβέρνηση είναι παρούσα και η αδικία που έχουν υποστεί βοά !!!

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ


Θέμα: «Η εξαπάτηση των μικρο-ομολογιούχων από την προηγούμενη κυβέρνηση είναι παρούσα και η αδικία που έχουν υποστεί βοά»

Στην προηγούμενη κυβέρνηση, πολλοί συνάδελφοι και εγώ προσωπικά, μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, ζητήσαμε να απαντηθούν ερωτήματα, που άπτονται του ως άνω ζητήματος, τα οποία και επανατίθενται στην παρούσα.

Στην αναδιάταξη του Ελληνικού χρέους το 2012 συμμετείχαν χωρίς την θέλησή τους και 15.000 οικογένειες, που εμπιστεύθηκαν τις οικονομίες τους στο Ελληνικό κράτος, υπό την μορφή ομολόγων, με αποτέλεσμα την οικονομική τους καταστροφή.

Η προηγούμενη κυβέρνηση που υλοποίησε το PSI+, διαβεβαίωνε τους ομολογιούχους ότι θα αποζημιωθούν, δια στόματος του τότε Υπουργού Οικονομικών, και τότε Αντιπρόεδρου της Κυβέρνησης, κ. Βενιζέλου.

Ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, κ. Σαμαράς, προεκλογικά σε δηλώσεις του αλλά και γραπτώς, με ανακοίνωση από το γραφείο τύπου της ΝΔ, δήλωνε, ότι έχει τη λύση.

Πέρασαν από τότε 2,5 χρόνια και η κυβέρνηση αδιαφόρησε. Το πρόβλημά οδήγησε πολλούς στην απόγνωση ή ακόμα και στην αυτοκτονία, όπου και κατέληξαν κάποιοι εμπερίστατοι ομολογιούχοι.

Όλος ο πολιτικός κόσμος πιστεύει και δηλώνει, πως η κοινωνική ομάδα των ομολογιούχων είναι αδικημένη και πως επιθυμεί την λύση του προβλήματός τους. Στο πλαίσιο αυτό, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος υιοθέτησε τότε και πρότεινε τροπολογία για την επίλυση του ζητήματος της παρούσας, την οποία και παραθέτω σε συνημμένη στην παρούσα ερώτησή μου.

Η τροπολογία αυτή δεν μας καλύπτει απόλυτα, αλλά καλύπτει περίπου το 85% των ομολογιούχων. Πάγια θέση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος είναι η αποκατάσταση των ομολογιούχων στην τιμή κτήσης. Παρόλα αυτά, η τροπολογία αυτή, θεώρησα, τότε, ότι είναι μία πρώτη κίνηση για την οριστική λύση του προβλήματός τους.

Οφείλω να σημειώσω, εξ’ άλλου, ότι την εν λόγω τροπολογία μου την απέστειλε και ο «Σύλλογος των Ομολογιούχων Φυσικών Προσώπων Ελληνικού Δημοσίου», την οποία μελέτησα, οπότε και δημόσια δήλωσα, ότι με βρίσκει σύμφωνο, άρα προς τούτο, αποφάσισα να την στηρίξω και με την υπογραφή μου.

Οι μικρο-ομολογιούχοι που υπέστησαν «κούρεμα» των ομολόγων τους, ελέω PSI, μέχρι πρότινος, ετοιμάζονταν να στραφούν κατά των ελληνικών τραπεζών. Οι σχετικές αγωγές στα πολιτικά δικαστήρια, όπως μας είχαν ενημερώσει πολίτες και φίλοι του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, ήταν επίσης μέχρι πρότινος έτοιμες για κατάθεση, ενώ πληροφορηθήκαμε ότι ετοιμάζονται αντίστοιχες αγωγές και κατά του Ελληνικού Δημοσίου προς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Εκτιμήσεις του «Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου» ήταν, ότι οι αγωγές θα ξεπεράσουν τις 1.000 μόνο κατά των τραπεζών, ενώ μπορεί να φτάσουν έως και τις 6.000 στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Οι ομολογιούχοι ήταν προετοιμασμένοι, κατά τις πληροφορίες μας, να στραφούν κατά των τραπεζών, με το αιτιολογικό ότι οι τελευταίες ευθύνονται, που δεν τους ενημέρωσαν για το γεγονός ότι τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου μετατράπηκαν από επένδυση χαμηλού σε επένδυση μεσαίου ή ακόμα και υψηλού ρίσκου.

Επειδή τα ζητήματα στα οποία αφορούν τη συνημμένη ερώτηση εξακολουθούν να απασχολούν τον Ελληνικό λαό.

Επειδή οι απαντήσεις που δόθηκαν στα εν λόγω ερωτήματα, όχι μόνον δεν ήταν ουσιαστικές, αλλά εάν όχι από δόλο, σίγουρα για λόγους σκοπιμότητας, οι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου «ξέφευγαν» με γενικόλογες και άνευ περιεχομένου απαντήσεις.

Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ, όντας στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την προηγούμενη κυβερνητική θητεία, είχε καταθέσει για την επίλυση του ζητήματος της παρούσας υπέρ των μικρο-ομολογιούχων τροπολογία, την οποία αποδέχτηκα και πρότεινα στην προηγούμενη κυβέρνηση προς ψήφιση, οπότε η αρμόδια θέσπισή της, τώρα, είναι τουλάχιστον υπέρτατη ηθική υποχρέωση της νέας κυβέρνησης προς τους παθόντες.

Κατόπιν των παραπάνω, παρακαλείστε να απαντήσετε στα παρακάτω επί τούτου επαναδιατυπωμένα ερωτήματα:
Ήταν ή όχι θεσμική υποχρέωση των τραπεζών να προωθήσουν σχετική ενημέρωση ως άνω στους μικρο-ομολογιούχους;

Συμφωνείτε, στο ότι η εν λόγω ενημέρωση αποφεύχθηκε, επειδή εάν συνέβαινε, η σχετική πληροφορία θα οδηγούσε αρκετούς από τους μικρο-ομολογιούχους να επιλέξουν άλλου είδους εργαλείο επένδυσης των κεφαλαίων τους για να γλιτώσουν απώλειες (που ξεπέρασαν το 80% σε κάποιες περιπτώσεις);

Συμφωνείτε, στο ότι αποτελεί παράπτωμα του εποπτικού φορέα των τραπεζών (ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ -στην οποία συμμετέχει και το Ελληνικό Δημόσιο) άρα και του ίδιου του Ελληνικού Δημοσίου, κατ’ επέκταση, το γεγονός, ότι ενώ ληφθεί γνώση της υποβάθμισης της επενδυτικής αξίας των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, εν τούτοις, δεν επέβαλε ο ως άνω φορέας στις τράπεζες την παραμικρή προώθηση ενημέρωσης προς τους μικρο-ομολογιούχους, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν οι τελευταίοι στις διαδικασίες του PSI προς ζημία τους, την ώρα που Συνταγματικά το Ελληνικό Κράτος οφείλει να δρα επ’ ωφελεία των πολιτών;

Εάν τα πολιτικά δικαστήρια δικαιώσουν τους μικρο-ομολογιούχους, όταν εκείνοι, με την ελπίδα να πάρουν πίσω τα λεφτά τους, αποφασίσουν τη συνέχεια της δικαστικής διεκδίκησης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, δεν θα συντελέσουν στον διεθνή διασυρμό της χώρας μας για μια ακόμα φορά;

Πόσες υπολογίζεται ότι είναι οι οικογένειες, που έχασαν το κεφάλαιό τους από την εφαρμογή του PSI;

Η επένδυση που είχαν πραγματοποιήσει οι μικρο-ομολογιούχοι, αφενός, σε ποιο ύψος ανέρχεται κατά μέσο όρο και αφετέρου, στα πόσα δις ευρώ συνολικά;

Θα θεσμοθετήσετε την τροπολογία που είχατε καταθέσει στην προηγούμενη κυβερνητική θητεία υπέρ των μικρο-ομολογιούχων, όπως παρατίθεται στην παρακάτω επισυναπτόμενη Ερώτησή μου της 1-10-2014, υπ’ αρ. πρωτ. 3233;

Ο ερωτών βουλευτής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «ΑΝ.ΕΛ.»

Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος


Παρατίθενται στη συνέχεια σχετικές Ερωτήσεις μου:

_____________________________________________________________________


Αρ. πρ. 3070/26-9-2014


ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Θέμα: «Οι μικροομολογιούχοι υπέστησαν μεγάλη ζημιά»

Οι μικρο-ομολογιούχοι που υπέστησαν «κούρεμα» των ομολόγων τους, ελέω PSI, ετοιμάζονται να στραφούν κατά των ελληνικών τραπεζών. Οι σχετικές αγωγές στα πολιτικά δικαστήρια όπως μας ενημέρωσαν πολίτες απευθυνόμενοι στο Χριστιανοδημοκρατικό της Ανατροπής, πρόκειται να κατατεθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ θα ακολουθήσουν αντίστοιχες αγωγές και κατά του Ελληνικού Δημοσίου προς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Οι εκτιμήσεις του «Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου» είναι ότι οι αγωγές θα ξεπεράσουν τις 1.000 μόνο κατά των τραπεζών, ενώ μπορεί να φτάσουν έως και τις 6.000 στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.Οι ομολογιούχοι στρέφονται πια κατά των τραπεζών, με το αιτιολογικό ότι ευθύνονται που δεν τους ενημέρωσαν για το γεγονός ότι τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου μετατράπηκαν από επένδυση χαμηλού σε επένδυση μεσαίου ή ακόμα και υψηλού ρίσκου.Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:


8. Είχαν ή όχι οι μικρο-ομολογιούχοι υποχρέωση να λάβουν τέτοια ενημέρωση;


9. Μήπως η εν λόγω ενημέρωση αποφεύχθηκε, επειδή εάν συνέβαινε, η εν λόγω πληροφορία θα οδηγούσε αρκετούς από τους μικρο-ομολογιούχους να επιλέξουν άλλου είδους εργαλείο επένδυσης των κεφαλαίων τους για να γλιτώσουν απώλειες (που ξεπέρασαν το 80% σε κάποιες επιχειρήσεις);10. Γιατί επιτρέψατε, έχοντας πρότερη γνώση της υποβάθμισης της επενδυτικής αξίας των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, να μην έχουν οι μικρο-ομολογιούχοι την παραμικρή ενημέρωση από τις τράπεζες, ώστε να εγκλωβιστούν στις διαδικασίες του PSI προς ζημία τους, την ώρα που συνταγματικά το κράτος οφείλει να δρα επ’ ωφελεία των πολιτών;11. Εάν τα πολιτικά δικαστήρια δικαιώσουν τους μικρο-ομολογιούχους, όταν εκείνοι, με την ελπίδα να πάρουν πίσω τα λεφτά τους, αποφασίσουν τη συνέχεια της δικαστικής διεκδίκησης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, δεν θα συντελέσουν στον διεθνή διασυρμό της χώρας μας για μια ακόμα φορά;12. Πόσες υπολογίζεται ότι είναι οι οικογένειες, που έχασαν το κεφάλαιό τους από την εφαρμογή του PSI;13. Η επένδυση που είχαν πραγματοποιήσει οι μικρο-ομολογιούχοι, αφενός, σε ποιο ύψος ανέρχεται κατά μέσο όρο και αφετέρου, στα πόσα δις ευρώ συνολικά;

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος του

Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής

( …υπογραφή στο πρωτότυπο…)

___________________________________________________________________________Αρ. πρ. 3233/1-10-2014

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝΘέμα: “Αποκατάσταση ζημίΩΝ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ ΟΙ ομολογιούχΟΙ από ΤΟ PSI+”

Στην αναδιάταξη του Ελληνικού χρέους το 2012 συμμετείχαν χωρίς την θέλησή τους και 15.000 οικογένειες, που εμπιστεύθηκαν τις οικονομίες τους στο Ελληνικό κράτος, υπό την μορφή ομολόγων, με αποτέλεσμα την οικονομική τους καταστροφή.

Η κυβέρνηση που υλοποίησε το PSI+, διαβεβαίωνε τους ομολογιούχους ότι θα αποζημιωθούν, δια στόματος του τότε Υπουργού Οικονομικών, και τωρινού Αντιπρόεδρου της Κυβέρνησης, κ. Βενιζέλου.

Ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Σαμαράς, προεκλογικά σε δηλώσεις του αλλά και γραπτώς, με ανακοίνωση από το γραφείο τύπου της ΝΔ, δήλωνε ότι έχει τη λύση.

Πέρασαν από τότε 2,5 χρόνια και αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα και το πρόβλημά οδηγεί μερικούς στην απόγνωση ή ακόμα και στην αυτοκτονία, όπου και κατέληξαν κάποιοι εμπερίστατοι ομολογιούχοι.

Όλος ο πολιτικός κόσμος πιστεύει και δηλώνει, πως η κοινωνική ομάδα των ομολογιούχων είναι αδικημένη και πως επιθυμεί την λύση του προβλήματός τους.

Στο πλαίσιο αυτό, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ανατροπής υιοθέτησε την τροπολογία, την οποία και σας καταθέτω συνημμένη στην παρούσα ερώτησή μου.

Η τροπολογία αυτή δεν μας καλύπτει απόλυτα, αλλά καλύπτει περίπου το 85% των ομολογιούχων.

Πάγια θέση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής είναι η αποκατάσταση των ομολογιούχων στην τιμή κτήσης.

Παρόλα αυτά, η τροπολογία αυτή είναι μία πρώτη κίνηση για την οριστική λύση του προβλήματός μας.

Οφείλουμε να σημειώσουμε, εξ’ άλλου, ότι την ως άνω τροπολογία μας την απέστειλε και ο «Σύλλογος των Ομολογιούχων Φυσικών Προσώπων Ελληνικού Δημοσίου», την οποία μελετήσαμε, οπότε και δημόσια δηλώσαμε, ότι μας βρίσκει σύμφωνους, άρα προς τούτο, θα την στηρίξουμε και με την υπογραφή μας.

Η προσθήκη-τροπολογία, έχει ως ακολούθως:

__________________________________________________Β. ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΥ

Άρθρο 1

1. Οι διατάξεις του παρόντος άρθρου εφαρμόζονται αποκλειστικά για φυσικά πρόσωπα, δικαιούχους τίτλων (ομολόγων) του Ελληνικού Δημοσίου, οι οποίοι χαρακτηρίστηκαν ως «επιλέξιμοι τίτλοι» και αντικαταστάθηκαν με νέους τίτλους εκδόσεως του Ελληνικού Δημοσίου σύμφωνα με τον Ν. 4050/2012 (Α’ 36), τις υπ’ αρ. 5/2012 (Α’ 37) και 10/2012 (Α’ 50) Πράξεις Υπουργικού Συμβουλίου και την υπ’ αρ. 2/20964/0023 Α/9.3.2012 Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, υπό τις εξής προϋποθέσεις:

α. δεν δηλώθηκε ρητά και έγκυρα συναίνεσή τους στην ως άνω διαδικασία αντικατάστασης

β. δεν εμπίπτουν στην κατηγορία προσώπων που ασχολούνται κατ’ επάγγελμα με επενδυτικές δραστηριότητες (μη επαγγελματίες επενδυτές, μικροομολογιούχοι, αποταμιευτές), όπως οι έννοιες αυτές προκύπτουν από τη συνδυαστική ερμηνεία των διατάξεων:

- της Οδηγίας 2004/39/ΕΚ (ΕΕ L 145)

- του Ν. 3606/2007 (Α’ 195), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική έννομη τάξη η ως άνω Οδηγία και

- του άρθρου 26 Ν. 2515/1997

γ. δεν πρόκειται για πρόσωπα που είχαν λάβει τους κρατικούς τίτλους ως αποζημίωση απόλυσης2. Για τα πρόσωπα που πληρούν τις προϋποθέσεις της παραγράφου 1 του παρόντος εκδίδονται νέοι τίτλοι (Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου Ειδικού Σκοπού), σε συνάρτηση με το ύψος της ζημίας που υπέστησαν από την αναγκαστική συμμετοχή τους στη διαδικασία αντικατάστασης των τίτλων τους σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4050/2012 και η οποία υπολογίζεται σε ποσοστό 53,5% της αξίας των τίτλων πριν την αντικατάστασή τους, ως εξής:α. Για ζημία (ή το μέρος ζημίας) έως € 100.000 εκδίδονται ομόλογα ίσης αξίας με τη ζημία. Η διάρκεια των ομολόγων αυτής της κατηγορίας ορίζεται ως ακολούθως:

- για ποσό έως € 25.000, εκδίδονται ομόλογα διάρκειας 3 ετών

- για ποσό από € 25.000 – € 50.000 εκδίδονται ομόλογα διάρκειας 5 ετών

- για ποσό € 50.000 – € 75.000, εκδίδονται ομόλογα διάρκειας 7 ετών

- για ποσό € 75.000- € 100.000, εκδίδονται ομόλογα διάρκειας 10 ετών.β. Για τα ποσά της ζημίας άνω των € 100.000, εκδίδονται ομόλογα 10ετούς διάρκειας, η αξία των οποίων διαμορφώνεται ως εξής:

- για ποσό από € 100.000 – € 200.000, εκδίδονται ομόλογα αξίας ίσης με το 50% της ζημίας

- για ποσό από € 200.000 – € 300.000 εκδίδονται ομόλογα αξίας ίσης με το 25% της ζημίας

- για ποσό από € 300.000 - € 400.000 εκδίδονται ομόλογα αξίας ίσης με το 12,5% της ζημίας

- για ποσό από € 400.000 και άνω εκδίδονται ομόλογα αξίας ίσης με το 6% της ζημίας3. Η διαδικασία έκδοσης των τίτλων Ειδικού Σκοπού, όπως περιγράφονται στην παράγραφο 2 του παρόντος, έχει ως εξής:

Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, ύστερα από σύμφωνη γνώμη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ), προσδιορίζονται οι ειδικότερες τεχνικές προϋποθέσεις της παραγράφου 1 του παρόντος καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά έγγραφα και παραστατικά που αποδεικνύουν την υπαγωγή των φυσικών προσώπων στις διατάξεις και προϋποθέσεις του παρόντος άρθρου και εξουσιοδοτείται ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) να εκδώσει Πρόσκληση εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου.

Με την Πρόσκληση καλούνται τα ως άνω φυσικά πρόσωπα, εντός συγκεκριμένης προθεσμίας, να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά έγγραφα και παραστατικά εις διπλούν (ένα αντίγραφο στον ΟΔΔΗΧ και ένα αντίγραφο στο ΓΛΚ) και να δηλώσουν ρητώς τη βούλησή τους για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος άρθρου.

Εντός προθεσμίας 30 ημερών που άρχεται από τη λήξη της προθεσμίας που ορίζεται με την άνω Πρόσκληση, ο ΟΔΔΗΧ και το ΓΛΚ αποστέλλουν τους φακέλους στον Υπουργό Οικονομικών μαζί με σύμφωνη γνώμη για την ένταξη ή όχι κάθε συμμέτοχου-φυσικού προσώπου στην παρούσα ρύθμιση.

Η έκδοση των νέων τίτλων διενεργείται με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, ύστερα από τις σύμφωνες γνώμες του προηγούμενου εδαφίου, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.4. Στην διαδικασία, όπως περιγράφεται στην παράγραφο 3 του παρόντος, θα συμμετάσχουν τα φυσικά πρόσωπα που παραμένουν μέχρι σήμερα δικαιούχοι των συγκεκριμένων τίτλων, καθώς και όσοι ήταν δικαιούχοι κατά τον κρίσιμο χρόνο της αντικατάστασής τους σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4050/2012 (Α’ 36) και προέβησαν σε πώλησή τους.

5. Για τον υπολογισμό της συνολικής ζημίας, όπως αναφέρεται στην παράγραφο 2 του παρόντος, λαμβάνεται υπόψη η τιμή κτήσης ανά ομόλογο.

6. Η παραπάνω αποκατάσταση των φυσικών προσώπων αφορά στην αξία των ελληνικών κρατικών ομολόγων, που διακρατούσαν φυσικά πρόσωπα έως την 10η Μαΐου 2010. Όσοι ομολογιούχοι προχώρησαν σε αύξηση θέσεων/αγορά ομολόγων από την 11η Μαΐου 2010 και εντεύθεν, θα αποζημιωθούν κατά τη διαδικασία που προβλέπεται στο παρόν μόνο για το μέρος που κατείχαν ως την προαναφερόμενη ημερομηνία (10.5.2010).__________________________________Κατόπιν όλων των ανωτέρω, ερωτάσθε:

1. Θα δεχτείτε οι συναρμόδιοι Υπουργοί να συζητήσουμε την παραπάνω τροπολογία;

2. Συμφωνείτε με το περιεχόμενο και τις λύσεις που δίνει;

3. Μήπως εσείς έχετε υπόψη σας να αναλάβετε αυτή τη νομοθετική πρωτοβουλία ή θα την αποδεχτείτε και θα την ψηφίσετε, ως έχει;Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής

( ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ )
SSL Certificates