Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ !!! ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ : 6 ΜΗΝΕΣ ΠΙΣΩ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ !!!

Γιώργος Σταθάκης : Έξι μήνες θα πάρει το νομοσχέδιο για τα Κόκκινα Δάνεια !!!
Το μείζον πρόβλημα της διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους - το οποίο μεταφέρεται χρονικά - πρέπει να λυθεί με θάρρος και αποφασιστικότητα και είμαστε έτοιμοι να το πράξουμε, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο συνέδριο “Banking and Insurance Forum: The day after” που διοργανώνεται από την Symeon G. Tsomokos, το Capital.gr και την Εφημερίδα “Κεφάλαιο», σε συνεργασία με το Forbes. 

Η ΕΚΤ ΦΡΕΝΑΡΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ !!!

Μοναδική λύση για την προστασία της περιουσίας και της αξιοπρέπειάς μας, η Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ για το Κούρεμα των Δανείων μας !!!

ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/p/blog-page_8.html


Ο κ. Σταθάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Capital.gr είπε ότι το νομοσχέδιο για την απαγόρευση των πλειστηριασμών είναι έτοιμο και δεν αποτελεί μονομερή ενέργεια εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ το νομοσχέδιο για τα στεγαστικά δάνεια είναι σύνθετο θα απαιτήσει τουλάχιστον 6 μήνες προτού ολοκληρωθεί. 

Όπως είπε ο κ. Σταθάκης, εφόσον η οικονομία υπέστη μια τόσο σημαντική κατάρρευση με απώλεια 25% του ΑΕΠ, η εκτίναξη του ιδιωτικού χρέους ήταν αναπόφευκτη και δεν είναι αποτέλεσμα μιας κακής πρακτικής των δανειοληπτών. 

Όπως σημείωσε, ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων στεγαστικών δανείων το 2008-2009 ήταν στο 5%, ένα χρόνο μετά στο 12%, δύο χρόνια μετά στο 23% και 4 χρόνια μετά στο 33%.

Η κυβέρνηση, όπως είπε, θα αναζητήσει λύσεις που να είναι ισορροπημένες: να εξυπηρετούν δηλαδή τον κοινωνικό στόχο που είναι η αναδιάρθρωση των δανείων νοικοκυριών που έπεσαν κάτω από το όριο της φτώχειας, αλλά ταυτόχρονα να μην υπάρχει ζημιά στο τραπεζικό σύστημα ώστε να απαιτηθεί νέα κεφαλαιοποίηση.

Παράλληλα με τις λύσεις που επιδιώκουμε θέλουμε να μην δημιουργηθούν ανωμαλίες στην ομαλή εξυπηρέτηση των δανείων από αυτούς που μπορούν να τα εξυπηρετήσουν, αλλά και αυτοί που θα μπουν στην διαδικασία αναδιάρθρωσης των δανείων τους να μπορέσουν μελλοντικά να τα εξυπηρετήσουν και να τα κάνουν από… κόκκινα, “πράσινα”.
Με ένα τέτοιο πνεύμα πρέπει να επιλυθούν τα δυσεπίλυτα προβλήματα και στον επιχειρηματικό δανεισμό και να σωθούν πάση θυσία μικρομεσαίες επιχειρήσεις με προοπτικές βιωσιμότητας.

Στον χώρο των μεγάλων επιχειρήσεων, υπάρχει μεγάλη πίεση να αλλάξει ο πτωχευτικός νόμος που προστατεύει τις επιχειρήσεις έναντι των τραπεζών, είπε ο κ. Σταθάκης. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει χωρίς να διατηρηθούν ισχυροί προστατευτικοί θεσμοί για τις επιχειρήσεις και να δοθεί ίσως μια μεγαλύτερη ευελιξία στις τράπεζες για να έχουν πιθανώς μεγαλύτερο λόγο στις αναδιαρθρώσεις των δανείων των επιχειρήσεων.

Οι λύσεις, όμως, πρέπει να δοθούν ώστε οι τράπεζες να στηρίξουν τις επιχειρήσεις που έχουν προοπτική και δυναμικότητα και να εξυπηρετήσουν τον κύριο σκοπό του τραπεζικού συστήματος που είναι η χρηματοδότηση για την ανάκαμψη της οικονομίας, κατέληξε ο υπουργός Οικονομίας.

Εν τω μεταξύ οι τράπεζες, για να προλάβουν το νομοσχέδιο, ΑΝ ΠΟΤΕ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ, ετοιμάζουν προγράμματα για κούρεμα μόνο των τόκων - ΔΗΛΑΔΗ ΟΧΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ !!! και αυτό μόνο για τα δάνεια που είναι σε οριστική καθυστέρηση !!!
Όλες οι τράπεζες ετοιμάζουν προγράμματα ρυθμίσεων για τα κόκκινα και καθυστερημένα δάνεια, στο πλαίσιο των οποίων θα αφαιρούν το άθροισμα των τόκων που έχουν προκύψει από καθυστερήσεις πληρωμών και προστέθηκαν στο κεφάλαιο αυξάνοντας τη συνολική οφειλή.

Κάποιες τράπεζες ήδη, στα δάνεια που ρυθμίζουν συχνά προχωρούν και σε κούρεμα τμήματος των τόκων.
Όμως πολύ σύντομα αναμένονται και σχετικά προγράμματα ρυθμίσεων. Προγράμματα δηλαδή που θα προβλέπουν "κούρεμα» στους τόκους, που έχουν κεφαλαιοποιηθεί ταυτόχρονα με αναπροσαρμογές στο ύψος της δόσης.
Τα προγράμματα θα χαρίζουν ένα μέρος των τόκων κάθε χρόνο στον συνεπή δανειολήπτη.
Oι τόκοι θα μένουν προσωρινά "εκτός δανείου", δηλαδή δεν θα συνυπολογίζονται στις οφειλές και τις πληρωμές που θα συμφωνούνται στο πλαίσιο της ρύθμισης. Εφόσον ο δανειολήπτης αποδεικνύεται συνεπής στις πληρωμές του τότε οι τόκοι αυτοί θα διαγράφονται μόνιμα.

Τις επόμενες ημέρες μια μεγάλη τράπεζα αναμένεται να ανακοινώσει το νέο πρόγραμμα για ρυθμίσεις δανείων στην κατεύθυνση αυτή.

Το κούρεμα, αν και ταμπού μέχρι τώρα, είναι πλέον πραγματικότητα. Διότι οι δανειολήπτες που αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, μετά τους 6 μήνες καθυστέρησης στην κυριολεξία πνίγονται από τα πανωτόκια, καθώς μετά την παρέλευση του εξαμήνου, ο τόκος υπερημερίας εφαρμόζεται σε όλο το ποσό του δανείου και όχι μόνο στις καθυστερούμενες δόσεις.

Τα νέα προγράμματα ρυθμίσεων, θα είναι εστιασμένα στη λογική της μικρής δόσης, ανάλογα πάντα με το εισόδημα του πελάτη, ώστε το ρυθμισμένο δάνειο να εξυπηρετείται κανονικά.
Χωρίς υπερημερία.

Μάλιστα στην οδηγία της ΤτΕ και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τα στοιχεία των κόκκινων δανείων που θα πρέπει να δημοσιοποιούν οι τράπεζες, αναφέρεται ότι στα έσοδα οι τόκοι θα πρέπει να υπολογίζονται με βάση το επιτόκιο που προβλέπει η σύμβαση του δανείου και όχι τα επιτόκια υπερημερίας.

Ας μην ξεχνάμε ότι σε τροχιά μαζικών ρυθμίσεων, όλων των καθυστερούμενων δανείων, από 30 μέρες και πάνω έχουν μπει οι ελληνικές τράπεζες.
Επιχειρηματικά δάνεια

Επίσης θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι τράπεζες προχωρούν και σε «κούρεμα» της οφειλής επιχειρηματικών δανείων, το οποίο δεν υπερβαίνει το 15% με 20% της οφειλής.
Συχνά το «κούρεμα» της οφειλής, είναι απαραίτητο για να σωθεί μία επιχείρηση, παραδέχονται τραπεζικά στελέχη, αφού όπως λένε: Αν ένας επιχειρηματίας έχει δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις και παράλληλα δεν υπάρχει η δυνατότητα να προσφέρει εξασφαλίσεις, τότε μπορεί να έρθει σε διακανονισμό με την τράπεζα να πληρώσει το 80% του κεφαλαίου και στη λήξη της αποπληρωμής να του χαριστεί το υπόλοιπο 20%.
SSL Certificates