.

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

EUROGROUP ΤΕΛΟΣ !!! Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ !!!

Έρχεται Αρμαγεδών σε ευρώ, ομόλογα και ελληνικό Χρηματιστήριο !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :


Στον αέρα κατάφεραν να τινάξουν τη συνεδρίαση του Eurogroup οι εταίροι της Ελλάδας, μετά από την επαναφορά κειμένου το οποίο προϋποθέτει συμφωνία στη βάση του Μνημονίου και το οποίο απέρριψε η ελληνική κυβέρνηση. Λίγο νωρίτερα το sofokleousin.gr ανέδειξε την προοπτική ρήξης λόγω του εγγράφου συμφωνίας που τέθηκε στο τραπέζι, επισημαίνοντας ωστόσο ότι πρόκειται για "στημένο" σκηνικό έντασης με στόχο να εξυπηρετήσουν οι Γερμανοί -κυρίως- το κομματικό και εθνικό τους ακροατήριο μετά τη διαλυση του CDU στις εκλογές στο Αμβούργου. Παράλληλα τα τεχνικά κλιμάκια χρειάζονται περισσότερο χρόνο ώστε να διαμορφώσουν ένα πλαίσιο πορείας σύγκλισης των δυο πλευρών. Αν και ακόμα αναμένονται οι ανακοινώσεις το ευρώ βρίσκεται ήδη σε πτωτική τροχιά, ενώ σε βουτιά που μπορεί να αγγίξει τα όρια του κραχ αναμένεται να οδηγηθεί το ελληνικό χρηματιστήριο αύριο.
Από ελληνικής πλευράς καθίσταται σαφές ότι η επιμονή ορισμένων κύκλων να εφαρμόσει η νέα ελληνική κυβέρνηση το Μνημόνιο είναι παράλογη και μη αποδεκτή. Η υλοποίηση του μνημονιακού προγράμματος «έφυγε» από το τραπέζι στη Σύνοδο Κορυφής. Όσοι την επαναφέρουν χάνουν το χρόνο τους. Με αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία σήμερα.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές την κατάσταση ανέλαβε να εξομαλύνει ο Μάριο Ντράγκι, ενώ άλλη συναινετική πρόταση κομίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Άλλες πηγές αναφέρουν ότι το σενάριο αυτό έπεσε στο τραπέζι για να καεί και όχι για να μπλοκάρει τις διαπραγαμετύσεις οι οποίες ήταν δεδομένο ότι δεν επρόκειτω να τελεσφορίσουν στο σημερινό Eurogroup. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι απαιτείται ακόμα αρκετός χρόνος και προεργασία για να μπορέσουν οι Ευρωπαίοι να προσεγγίσουν τις ελληνικές θέσεις. Σε συνδυασμό με την ανάγκη εκτόνωσης της πολιτικής έντασης που τροφοδοτείται από τις εξελίξεις στη Γερμανία και την κεντρική Ευρώπη δημιουργούν συνθήκες μέσα στις οποίες θα ήταν αδύνατο να αναζητηθεί κοινό έδαφος.
Συνεπώς φαίνεται ότι οι πολιτικοί "έστησαν" το θερμό επεισόδιο με στόχο να μεταθέσουν τις συζητήσεις, να αυξήσουν την πίεση και να αποδείξουν στα κομματικά και εθνικά τους ακροατήρια ότι οι διαπραγματεύσεις δεν είναι προδιαγεγραμμένες.
Το κείμενο του Eurogroup
«Το Eurogroup τονίζει την εκτίμησή του για τις αξιοσημείωτες προσπάθειες προσαρμογής που έγιναν από την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό τα τελευταία χρόνια. Κατά τις τελευταίες εβδομάδες το Eurogroup και οι θεσμοί ενεπλάκησαν σε έναν έντονο διάλογο με τις νέα ελληνική κυβέρνηση».
«Οι ελληνικές αρχές έχουν εκφράσει την ισχυρή δέσμευσή τους σε μια ευρύτερη και βαθύητερη διαδικασία μεταρρυθμίσεων που στοχεύουν σε μια ανεξίτηλα βελτιούμενές προοπτικές ανάπτυξης και απασχόλησης (με την ενδυνάμωση της κοινωνικής δικαιοσύνης) και τη διασφάλιση της σταθερότητας και της ανθεκτικότητας του χρηματοπιστωτικού τομέα. Ειδικά οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων που θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και καιρό για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής καθώς (σ.σ. δεσμεύονται) και για την βελτίωση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης. Την ίδια ώρα οι ελληνικές αρχές επανέλαβαν την κατηγορηματική δέσμευσή τους να τιμήσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους απέναντι στους πιστωτές τους. Οι ελληνικές αρχές θα κάνουν την καλύτερη δυνατή χρήση της συνεχιζόμενης παρεχόμενης τεχνικής βοήθειας».
«Οι ελληνικές αρχές κατέστησαν σαφές ότι σκοπεύουν να ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα λαμβάνοντας υπ' όψιν τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης. Σκοπεύουμε να κάνουμε την καλύτερη χρήση της υπάρχουσας ευελιξίας όπως αυτή έχει οικοδομηθεί στο παρόν πρόγραμμα. Οι ελληνικές αρχές εξέφρασαν την σταθερή τους δέσμευση να απέχουν από κάθε μονομερή δράση ή ενέργεια και θα εργαστούν σε στενή συμφωνία με τους Ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους, ιδιαίτερα στον τομέα της φορολογικής πολιτικής, των ιδιωτικοποιήσεων, των μεταρρυθμίσεων της αγοράς εργασία, στον οικονομικό τομέα και στο συνταξιοδοτικό». 
 «Οι ελληνικές αρχές δεσμεύθηκαν να διασφαλίσουν τα απαραίτητα δημοσιονομικά πλεονάσματα και χρηματοδοτήσεις προκειμένου να εγγυηθούν τη βιωσιμότητα του χρέους σε ευθεία γραμμή με τους στόχους που συμφωνήθηκαν το  Νοέμβριο του 2012 στη σχετική ανακοίνωση του Eurogroup. Επιπλέον κάθε νέο μέτρο θα πρέπει να χρηματοδείται και να μην βάζει σε κίνδυνο την οικονομική σταθερότητα».
 «Σε αυτή τη βάση οι ελληνικές αρχές εξέφρασαν την πρόθεσή τους να ζητήσουν 6μηνη τεχνική παράταση του τρέχοντος προγράμματος σαν ένα μεταβατικό βήμα. Αυτό θα γεφυρώσει τον χρόνο προκειμένου οι ελληνικές αρχές και το Eurogroup να εργαστούν σε μια νεότερη (follow-up) συμφωνία». Συμφωνήσαμε επίσης ότι το ΔΝΤ θα συνεχίσει να διαδραματίζει το ρόλο του στη νέα συμφωνία. Το Eurogroup διάκειται θετικά σε ένα τέτοιο αίτημα από τις εληνικές αρχές».
 «Δεσμευόμαστε να παρέχουμε επαρκή στήριξη στην Ελλάδα μέχρι να αποκαταστήσει την πλήρη πρόσβασή της στις αγορές αρκεί να τιμά τις δεσμεύσεις της μέσα στο συμφωνηθέν πλαίσιο».
ΠΗΓΗ
http://www.sofokleousin.gr/archives/214654.html
SSL Certificates