.

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

ΤΟ ΒΑΤΕΡΛΩ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΥΣ !!!

Πάνω από 150.000 δανειολήπτες στον νόμο Κατσέλη, λιγότερες από 3.000 οι καλές αποφάσεις !!!
Στις 150.693 ανέρχονται οι αιτήσεις για υπαγωγή στον νόμο 3869/2010 για την προστασία των δανειοληπτών, γνωστό και ως νόμο Κατσέλη, από τον Σεπτέμβριο του 2010 που ξεκίνησε η εφαρμογή του μέχρι τις 31/12/2014.


Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΣΕΛΗ

Του Μπάμπη Πολυχρονιάδη

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΚΠΟΙΖΩ, τα οποία προέρχονται από το Ειρηνοδικείο της Αθήνας:

-Από τις 150.693 αιτήσεις οι 28.686 έχουν κατατεθεί στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας.

-Στο Ειρηνοδικείο Αθηνών έχουν ήδη συζητηθεί 4.565 αιτήσεις και στα Ειρηνοδικεία της υπόλοιπης επικράτειας 21.495 αιτήσεις.

-Στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας έχουν εκδοθεί 3.900 αποφάσεις και στα Ειρηνοδικεία της υπόλοιπης χώρας 17.009 αποφάσεις.

-Από τις εκδοθείσες αποφάσεις στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας οι 1.996 αιτήσεις έγιναν δεκτές ενώ 1.445 ήταν απορριπτικές (426 πάντως έχουν προσφύγει στο Εφετείο της Αθήνας). Για το πόσες αιτήσεις έγιναν δεκτές και πόσες απορρίφθηκαν στα υπόλοιπα Ειρηνοδικεία της χώρας, δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία διαθέσιμα.

-Στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, όλα αυτά τα χρόνια, έχει επιτευχθεί μόλις ένας δικαστικός συμβιβασμός και έχουν επικυρωθεί μόλις δύο εξωδικαστικοί συμβιβασμοί.

Το τελευταίο στοιχείο δείχνει πόσο δύσκολο είναι, κυρίως από την πλευρά των τραπεζών, να επιτευχθεί συμβιβασμός που να είναι επωφελής και για τον δανειολήπτη. 
Γι' αυτό, στις περιπτώσεις που γίνονται δεκτές οι αιτήσεις, καλείται ο δικαστής να αποφασίσει ανάλογα με την περιουσιακή κατάσταση του δανειολήπτη και με βάση το εισόδημά του το ύψος της δόσης που δύναται αυτός να πληρώνει ή ακόμα και διαγραφή μέρους -και σε ελάχιστες περιπτώσεις όλου- του χρέους.

Το γεγονός ότι αρκετές αποφάσεις είναι απορριπτικές οφείλεται στο ότι στον νόμο επιχείρησαν να μπουν και άνθρωποι με... βίλες και μεγάλη ακίνητη περιουσία, μέρος της οποίας είχε αποκτηθεί με δανεικά. Αυτοί προσέφυγαν στον νόμο κυρίως για να κερδίσουν χρόνο, καθώς ο νόμος προβλέπει ότι με την κατάθεση της αίτησης η τράπεζα δεν μπορεί να προχωρήσει σε εκτελεστικά μέτρα (κατασχέσεις).

ΠΗΓΗ
http://www.thepressproject.gr/article/73655
SSL Certificates