Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015

ΠΕΙΡΑΙΩΣ - MIG - KKR : ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΝΟΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΝΤΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ !!!

ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΙΛΕΙ ΑΠΟ ΧΘΕΣ !!!
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2015/01/ai-kkr.html


ΜIG : Παράβαση κάθε νομιμότητας από την Πειραιώς στο deal KKR !!!
Την άμεση παρέμβαση όλων των εποπτικών αρχών, ζητά με σκληρότατη ανακοίνωση της η MIG, για τα όσα αναφέρει σήμερα η Πειραιώς. Κάνει λόγο για «ολίσθημα τεραστίου μεγέθους», αφήνοντας αιχμές και για τη νομιμότητα του deal της KKR. Προειδοποιεί για νομικές ενέργειες «κατά παντός υπευθύνου».

ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://lobbystas.gr/%CE%BC%CE%B9%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CF%87%CF%81%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%B7-%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%B4%CF%85-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%BF/
ΜIG: «Παράβαση κάθε νομιμότητας» από την Πειραιώς
Με μια πρωτοφανούς σκληρότητας ανακοίνωση σχολιάζει επισήμως η Marfin Investment Group τα όσα περιέχει η σημερινή ανακοίνωση της Πειραιώς, σε απάντηση ερωτημάτων της Κεφαλαιαγοράς. Η MIG κάνει λόγο για «παράβαση κάθε αρχής νομιμότητας» ζητά την επέμβαση όλων των αρμοδίων εποπτικών αρχών και δηλώνει ότι επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματος της, «έναντι παντός υπευθύνου».
Μεταξύ άλλων η MIG τονίζει ότι η ανακοίνωση της Πειραιώς «δημιουργεί μείζον θέμα στην εταιρεία μας και στις θυγατρικές της και κυρίως στη λειτουργία της χρηματιστηριακής και τραπεζικής αγοράς», σημειώνοντας ότι «Το να προαναγγέλλονται, βάσει μιας «συμφωνίας- πλαίσιο» μη εγκεκριμένης από τις Αρχές, σκοπούμενες διαχειριστικές πράξεις και επενδύσεις ή δήθεν επενδύσεις που αφορούν εισηγμένη εταιρεία και εισηγμένες θυγατρικές της εταιρείες χωρίς την έγκριση των υπολοίπων δανειστριών Τραπεζών και των αρμοδίων Διοικητικών Συμβουλίων και μετόχων των σχετικών εταιρειών είναι ένα ολίσθημα τεραστίου μεγέθους που εκθέτει τους υπεύθυνους στις κατά νόμον συνέπειες».
Ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης της MIG έχει ως εξής :
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ
Από την, κατόπιν υπόδειξης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σημερινή ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς πληροφορηθήκαμε επισήμως για πρώτη φορά ότι η συμφωνία της με την KKR αφορά τη διαχείριση τιτλοποιημένου χαρτοφυλακίου δανείων και μετοχών που σχετίζεται με τον Όμιλό μας. Όπως αναφέρεται «η συμμετοχή της KKR εκτιμάται ότι θα έχει εξαιρετικά επωφελή αποτελέσματα και για τις εταιρείες των οποίων δάνεια και θέσεις τιτλοποιούνται...», ενώ αναφέρεται και ότι «η KKR έχει επίσης αναλάβει τη δέσμευση να επενδύσει, μέσω των εταιρειών της τιτλοποίησης, μέχρι 300 εκατ. ευρώ εντός της επόμενης 5ετίας, σε ορισμένες από τις θυγατρικές εταιρείες του Ομίλου MIG».
Η ανακοίνωση (σ.σ. της Πειραιώς) συνεχίζει ότι «Είναι προφανές ότι οι επενδύσεις αυτές μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνον εφ'όσον ληφθούν οι εσωτερικές εγκρίσεις της KKR, και προηγηθούν ο ενδελεχής έλεγχος της θέσης που κατέχουν αυτές οι θυγατρικές εταιρείες στην αγορά, η εκπόνηση επιχειρηματικών σχεδίων και ο ακριβής προσδιορισμός των επενδυτικών τους αναγκών. Κάθε τέτοια μελλοντική επένδυση θα απαιτεί επίσης την έγκριση της Τράπεζας».
Εκφράζουμε την έκπληξή μας για την κατά παράβασιν κάθε αρχής νομιμότητας και καλής πίστης δημόσια αυτή ανακοίνωση, που δημιουργεί μείζον θέμα στην εταιρεία μας και στις θυγατρικές της και κυρίως στη λειτουργία της χρηματιστηριακής και τραπεζικής αγοράς.
Τόσον η MIG, όσον και ορισμένες από τις θυγατρικές της είναι εισηγμένες εταιρείες και είναι αδιανόητο να προβαίνει η Τράπεζα Πειραιώς σε τέτοιου είδους ανακοινώσεις και μάλιστα βάσει μιας «συμφωνίας πλαίσιο», που ούτε έχει οριστικοποιηθεί, ούτε έχει εγκριθεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, χωρίς να δίδονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες και διευκρινήσεις, ώστε να γνωρίζουν οι συναλλασσόμενοι επενδυτές τις επιπτώσεις όλων αυτών των ενεργειών στις εταιρείες και στην τιμή των μετοχών τους. Επίσης, είναι όχι μόνον παράνομη αλλά και προκλητική η έκφραση ότι οι μελλοντικές επενδύσεις της KKR στις θυγατρικές του Ομίλου MIG θα απαιτούν επίσης την έγκριση της Τράπεζας Πειραιώς.
Το γεγονός ότι μια εκ των δανειστριών τραπεζών μας αποφάσισε να τιτλοποιήσει το χαρτοφυλάκιο της που σχετίζεται με τον Όμιλό μας, εφ'όσον πρόκειται για μια νόμιμη και εγκεκριμένη από τις αρμόδιες Αρχές συναλλαγή είναι δικαίωμά της. Το να προαναγγέλλονται, βάσει μιας «συμφωνίας- πλαίσιο» μη εγκεκριμένης από τις Αρχές, σκοπούμενες διαχειριστικές πράξεις και επενδύσεις ή δήθεν επενδύσεις που αφορούν εισηγμένη εταιρεία και εισηγμένες θυγατρικές της εταιρείες χωρίς την έγκριση των υπολοίπων δανειστριών Τραπεζών και των αρμοδίων Διοικητικών Συμβουλίων και μετόχων των σχετικών εταιρειών είναι ένα ολίσθημα τεραστίου μεγέθους που εκθέτει τους υπεύθυνους στις κατά νόμον συνέπειες.

Κατόπιν των ανωτέρω δημιουργείται μείζον θέμα για το οποίο πρέπει να επέμβουν πλέον όλες οι αρμόδιες εποπτικές αρχές, διότι είναι σαφές ότι διαταράσσονται βίαια η λειτουργία και η διαπραγμάτευση των εισηγμένων στο ΧΑ εταιρειών μας, καθώς και οι ισορροπίες και η λειτουργία του τραπεζικού συστήματος.
Προφανώς η MIG επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της έναντι παντός υπευθύνου.\
ΠΗΓΗ
http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1294334/mig-paravash-kathe-nomimothtas-apo-thn-peiraios.html
SSL Certificates