Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου 2014

Η ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΣΙΤΙΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ ΚΑΙ Η "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ" ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ !!!

Υποκρισίας το ανάγνωσμα η απόφαση για αναγκαστική σίτιση στο Ν. Ρωμανό !!!


Ο εισαγγελέας υποχρεώνει τους γιατρούς για αναγκαστική σίτιση στον Ρωμανό !!!

Η αποκάλυψη εκ μέρους του Φραγκίσκου Ραγκούση , δικηγόρου του Νίκου Ρωμανού, πως στο νοσοκομείο Γεννηματάς εστάλη εισαγγελικό έγγραφο που περιγράφει τις υποχρεώσεις των γιατρών στην περίπτωση του κρατούμενου απεργού πείνας, αλλάζει τα δεδομένα.

Κι αυτό γιατί , σύμφωνα με το εισαγγελικό έγγραφο, τόσο ο ιατρικός κώδικας δεοντολογίας, όσο και ο νόμος αναφέρουν με σαφήνεια πως οι γιατροί είναι υποχρεωμένοι να προχωρήσουν σε ιατρικές πράξεις για να διασφαλίσουν τη ζωή ενός ασθενή ακόμη στην περίπτωση απεργίας πείνας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις διατάξεις αυτές, όταν ο απεργός πείνας φτάνει σε οριακό σημείο για την ίδια του τη ζωή, τότε ουσιαστικά ισοδυναμεί με απόπειρα αυτοκτονίας , όπως ορίζει το άρθρο 12 του κώδικα ιατρικής δεοντολογίας το οποίο αναφέρει ότι πρόκειται για τη μοναδική εξαίρεση όπου δεν απαιτείται η συναίνεση του προς τους γιατρούς για να προχωρήσουν σε ιατρικές πράξεις.

Επίσης, σύμφωνα με το νόμο 3418/2005 αλλά και το άρθρο 306 του Ποινικού Κώδικα, οι γιατροί οφείλουν να σώσουν τη ζωή ενός ασθενή, διαφορετικά θα διωχθούν για έκθεση σε κίνδυνο ασθενούς. Επιπλέον, το άρθρο 31 του σωφρονιστικού κώδικα προβλέπει ακριβώς την ίδια αντιμετώπιση και στις περιπτώσεις απεργίας πείνας κρατουμένων.

Βέβαια εξ αρχής ο ίδιος δικηγόρος είχε εκφράσει την πεποίθηση ότι είναι πιθανό να υπάρξει προσπάθεια αναφορικά με το θέμα της σίτισης του απεργού πείνας υπογραμμίζοντας ότι ο νεαρός δεν έχει λάβει καμία υγρή τροφή.
Ο συνήγορος του 21χρονου έχει δηλώσει πως ο διοικητής του νοσοκομείου τους διαβεβαίωσε ότι κανείς δεν θα επέμβει. Άλλωστε ο κ. Ραγκούσης έχει καταγγείλει ως "ξεκάθαρο βασανιστήριο" την αναγκαστική σίτιση με ορό παρά τη θέληση του απεργού πείνας.
ΠΗΓΗ
http://topontiki.gr/article/89471

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates