Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2014

ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

«Διορθώστε την τροπολογία για τα κόκκινα δάνεια, αλλιώς ελάχιστοι θα μπουν στη ρύθμιση !!!»
Το μήνυμα αυτό στέλνουν προς την κυβέρνηση 15 Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές με δική τους προσθήκη – τροπολογία (που κατατέθηκε το πρωί της Παρασκευής) προκειμένου να διορθωθεί η υπουργική τροπολογία που ψηφίζεται την προσεχή εβδομάδα στη Βουλή !!!
 
Την τροπολογία υπογράφουν οι βουλευτές Μάρκος Μπόλαρης, Τσαμπίκα Ιατρίδη, Πέτρος Τατσόπουλος, Θεοδώρα Τζάκρη, Πάρις Μουτσινάς, Θεόδωρος Παραστατίδης, Χρήστος Αηδόνης, Γεώργιος Νταβρής, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Γιώργος Κασαπίδης, Γιάννης Κουράκος, Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος, Ραχήλ Μακρή, Οδυσσέας Βουδούρης και Βασίλης Καπερνάρος. 
«Αν η τροπολογία της κυβέρνησης παραμείνει ως έχει και δεν γίνουν δεκτές οι ουσιαστικές βελτιώσεις που προτείνονται, είναι σαφές ότι μόνο ένα ελάχιστο μέρος των 160.000 μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών θα υπαχθούν τελικώς στη ρύθμιση» επισημαίνουν χαρακτηριστικά.
   
Ειδικά η ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ και ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΑΚΟΣ που έχουν βοηθήσει ενεργά το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ και τους Δανειολήπτες, γνωρίζουν καλά ότι ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ, ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/p/blog-page_8.html
Συγκεκριμένα, η Προσθήκη-Τροπολογία αφορά στα εξής θέματα :
 
Α. Την απαλοιφή του αόριστου όρου «βιώσιμων» όσον αφορά στις μικρές επιχειρήσεις, ο οποίος αφήνει ανοιχτή την πόρτα για αυθαιρεσίες στις Τράπεζες αλλά και για ρουσφετολογικές παρεμβάσεις.
 
Β. Την αντιμετώπιση της δυσμένειας που δημιουργεί στις επιχειρήσεις ο υπολογισμός με τις προ κρίσης αντικειμενικές αξίες, με την αντικατάσταση του όρου της προτεινόμενης διάταξης που ορίζει πως το συνολικό ποσό που θα παραμείνει για αποπληρωμή μέσω της ρύθμισης θα πρέπει «να μην υπερβαίνει το 75% της καθαρής περιουσιακής θέσης του οφειλέτη» από τον όρο «να μην υπερβαίνει το 50% της καθαρής περιουσιακής θέσης του οφειλέτη».
 
Διότι, η «καθαρή θέση» κάθε επιχείρησης θα προκύψει, σύμφωνα με την Τροπολογία, από την συνολική αξία των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης και των μετόχων, μείον τις υποχρεώσεις. Για τον υπολογισμό των ακινήτων, παραδείγματος χάριν, θα γίνει ο υπολογισμός τους με βάση τις υπάρχουσες αντικειμενικές αξίες. Ωστόσο, είναι γνωστό ότι οι πραγματικές αξίες βρίσκονται κάτω του 50% των σημερινών αντικειμενικών αξιών. Με τον προσδιορισμό της καθαρής θέσης που προβλέπεται από την εισηγούμενη διάταξη, θα προκύψει πλασματική «καθαρή θέση», επί της οποίας μπορεί να υπολογιστεί το «έως το 75%» της καθαρής περιουσιακής θέσης της επιχείρησης, με αποτέλεσμα να μηδενισθούν οι προσδοκίες της επιχείρησης για σοβαρές διαγραφές υποχρεώσεων.
 
Γ. Την πρόβλεψη διάταξης για την οριστική διαγραφή των ποσών που έχουν προκύψει από ανατοκισμούς, ώστε στη συζήτηση με τις Τράπεζες να παραμείνει προς ρύθμιση μόνο το κεφάλαιο και οι προβλεπόμενοι τόκοι.
 
Δ. Την πρόβλεψη έκτακτου μηχανισμού δευτεροβάθμιας κρίσης, που θα συγκροτείται σε κάθε Περιφέρεια της χώρας, έτσι ώστε η εφαρμογή του νόμου να γίνει με όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικό τρόπο. Συγκεκριμένα, προτείνεται η συγκρότηση τριμελούς Συμβουλίου, στο οποίο θα έχει το δικαίωμα να υποβάλλει προσφυγή η επιχείρηση που δεν έγινε δεκτή να υπαχθεί στις ρυθμίσεις του ως άνω νόμου.
 
Στο Συμβούλιο αυτό θα μετέχουν:
1. Ένας Εφέτης, ο οποίος θα προεδρεύει του Συμβουλίου
2. Ένας εκπρόσωπος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, της έδρας της Περιφέρειας
3. Ένας εκπρόσωπος των Τραπεζών, που ορίζεται από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών.
 

Ε. Την πρόβλεψη διάταξης για τις επιχειρήσεις που θα ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις τους με τις τράπεζες, που θα αναστέλλει για δύο χρόνια όλα τα δυσμενή στοιχεία, που τηρούνται στον «Τειρεσία» και στις Τράπεζες. Μετά την πάροδο των δύο ετών και αφού δεν έχει προκύψει νέο δυσμενές στοιχείο, αυτά θα διαγράφονται οριστικά. Επίσης, ταυτόχρονα με την αναστολή των δύο ετών για τα δυσμενή στοιχεία, παρέχεται στις επιχειρήσεις αυτές πλήρη πρόσβαση στα τραπεζικά προϊόντα και υπηρεσίες.
ΠΗΓΗ
http://www.kozaro.com/%CE%95%CF%86%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%82/%CE%A4%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BA%CE%B9/1094935-%C2%AB%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%81%CE%B8%CF%8E%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CF%8C%CE%BA%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B1-%CE%B4%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CF%8E%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%AC%CF%87%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%B9-%CE%B8%CE%B1-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%81%CF%8D%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7-%C2%BB.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates