.

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

STRESS TESTS, ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ !!!

Κρύβουν την αλήθεια για τα ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ, προκειμένου να διαδίδουν ότι δεν περιμένουν απώλειες από τα stress tests οι ελληνικές τράπεζες !!!
Προβλέπουν μηδενικές κεφαλαιακές ανάγκες για Alpha, Πειραιώς και πιθανόν Εθνική, σύμφωνα με το βασικό σενάριο - 400 εκατ. για τη Εurobank !!!
Δεν περιμένουν απώλειες από τα stress tests οι τραπεζίτες

ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΑ ΠΟΣΑ ΔΙΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΙ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ STRESS TESTS, ΕΝΩ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 110 ΔΙΣ, ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΩΣ ΔΗΘΕΝ ΕΝΗΜΕΡΑ !!!

Έχει ασχοληθεί κανείς μέχρι σήμερα με την επικαιροποίηση των 2 εκθέσεων της BlackRock, που στην ουσία κατεδαφίζουν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα ;;;

ΚΛΙΚ ΕΔΩ :


Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από αξιόπιστες τραπεζικές πηγές, τα αποτελέσματα των stress tests θα καταγράφουν μηδενικές κεφαλαιακές ανάγκες για την Alpha Bank και για την Τράπεζας Πειραιώς, πιθανόν δε και για την Εθνική Τράπεζα.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, κεφαλαιακές ανάγκες περίπου 400 εκατ. ευρώ φαίνεται να προκύπτουν για την Eurobank.
Τα αρχικά νούμερα θα είναι υψηλότερα, αλλά μετά την αφαίρεση των κεφαλαιακών πλάνων, φετινών κερδών κτλ. τα τελικά νούμερα για τις κεφαλαιακές ανάγκες θα καταλήξουν στα προαναφερόμενα επίπεδα.

Reuters, Bloomberg: τρεις ελληνικές τράπεζες δεν περνάνε τα τεστ
Την ίδια ώρα που οι Έλληνες τραπεζίτες "διαβάζουν" με θετικό τρόπο τις πρώτες πληροφορίες από τη Φρανκφούρτη και την ΕΚΤ, τα πρακτορεία Bloomberg και Reuters, επικαλούμενα πληροφορίες του ισπανικού EFE news service, γράφουν πως τρεις ελληνικές τράπεζες, τρεις ιταλικές, δύο αυστριακές, μία κυπριακή, μία πορτογαλική και μία βελγική, πρόκειται να αποτύχουν στα stress tests. 
Η ουσία όμως είναι - όπως εξάλλου παραδέχεται στο δημοσίευμά του το Bloomberg - πως τα στοιχεία μπορεί ακόμη να αναθεωρηθούν καθώς είναι προκαταρκτικά, ενώ προσθέτει πως οι ισπανικές τράπεζες θα «περάσουν» τα stress tests.

Απαντώντας στα δημοσιεύματα αυτά καλά πληροφορημένες τραπεζικές πηγές εξηγούσαν πως τα στοιχεία που επικαλούνται απηχούν το πρώτο στάδιο των stress tests, το οποίο βασίζεται στους ισολογισμούς της 31ης/12/2013. Δηλαδή, δεν συμπεριλαμβάνουν τις αυξήσεις κεφαλαίου που ακολούθησαν όπως και τις διάφορες κινήσεις αναδιάρθρωσης των τραπεζών. Το αρχικό ποσό των stress test θα είναι μεν υψηλό αλλά από αυτό θα αρχίσουν να αφαιρούνται οι αυξήσεις κεφαλαίου που έγιναν το 2014, τα κέρδη της τρέχουσας χρήσης, όπως και οι κινήσεις αναδιάρθρωσης τις οποίες έχουν κάνει ή έχουν δεσμευθεί ότι θα κάνουν οι τράπεζες.

Παραδείγματος χάρη, η αναδιάρθρωση του δικτύου καταστημάτων το οποίο περιορίζεται σταθερά, η μείωση του προσωπικού με τις εθελουσίες, οι πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, όπως π.χ. η πώληση της θυγατρικής της Alpha Bank στην Ουκρανία κλπ.
Συνεπώς η προσαρμογή των αρχικών στοιχείων των stress test με βάση τα προαναφερόμενα, θα οδηγήσουν σε γενικό θετικό αποτέλεσμα.

ΠΗΓΗ
http://www.protothema.gr/economy/article/420320/den-perimenoun-apoleies-apo-ta-stress-tests-oi-trapezites/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates