Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ; Ή ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ;

ΓIATI ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ;;; 


Τους λόγους της παραίτησης του Έλληνα πρεσβευτή στο Βερολίνο αναζητά δημοσίευμα της στην ιστοσελίδα της ελληνικής υπηρεσίας της Deutsche Welle, σύμφωνα με το οποίο ο πρέσβης Παναγιώτης Ζωγράφος «εισέπραξε στο Βερολίνο τη δυσαρέσκεια του πρωθυπουργικού γραφείου».
Αναλυτικά, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα ο κ. Ζωγράφος χαρακτήρισε αναληθείς τις εικασίες που ήθελαν ως αιτία της παραίτησής του τη δυσαρέσκεια που είχε εκφράσει πρόσφατα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τις καθυστερήσεις στην ανέγερση του νέου κτηρίου της πρεσβείας στο Βερολίνο. 
Ούτως ή άλλως, όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ, ο πρεσβευτής δεν έχει αρμοδιότητα για το συγκεκριμένο θέμα.
«Ο κ. Ζωγράφος επίσης διέψευσε ότι η παραίτησή του σχετίζεται με το γεγονός ότι δεν συμμετείχε στις συνομιλίες που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς την Τρίτη με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ στη γερμανική πρωτεύουσα. Κατέστησε δε σαφές ότι πέραν αυτού δεν πρόκειται να κάνει καμία άλλη δήλωση» αναφέρεται στο άρθρο.
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο 60χρονος Παναγιώτης Ζωγράφος είναι 38 χρόνια στο διπλωματικό σώμα. Υπήρξε Πολιτικός Διευθυντής στο υπουργείο Εξωτερικών, ενώ διετέλεσε τέσσερις φορές πρέσβης. Στο Βερολίνο βρίσκεται από τον Απρίλιο του 2013 και η θητεία του έληγε την άνοιξη του 2015 αλλά πήρε παράταση ως τον Αύγουστο του 2015 οπότε και θα αφυπηρετούσε. Τα πράγματα ήρθαν όμως αλλιώς και για τον ίδιο τουλάχιστον όχι αιφνιδιαστικά. 
Ο αρθρογράφος συνεχίζει «οι λόγοι της παραίτησής του αναφέρονται στην επιστολή που έχει στείλει στο υπουργείο Εξωτερικών και μόνο εκεί», ενώ επισημαίνεται ότι ο κ. Ζωγράφος «δεν φημίζεται ότι παίρνει εν θερμώ αποφάσεις και ούτε είναι κάποιος που με αφορμή κάποιο περιστατικό και μόνο θα μπορούσε να φτάσει στο σημείο να υποβάλει την παραίτησή του- άλλωστε, αντιλαμβάνεται πλήρως τον αντίκτυπο που θα προκαλούσε η παραίτηση ενός Έλληνα πρεσβευτή στο Βερολίνο τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γερμάνια σε καιρούς κρίσιμους όπως σήμερα. Όλα αυτά σίγουρα τα συνυπολόγισε πριν πάρει την απόφασή του».
«Για αυτό τον λόγο θα πρέπει να δεχτούμε ότι πράγματι η μη συμμετοχή του στη συνάντηση Μέρκελ-Σαμαρά δεν υπήρξε η αιτία της παραίτησης. Αλλά η αφορμή;», διερωτάται ο συντάκτης και προσθέτει ότι κανονικά ο πρεσβευτής «θα έπρεπε να συμμετάσχει και αυτός, δεδομένου ότι, εκτός από την πάγια πρακτική που ακολουθείται, είναι άριστος γνώστης του πολιτικού γίγνεσθαι στη Γερμανία και έχει καλλιεργήσει σχέσεις εμπιστοσύνης με τη γερμανική κυβέρνηση».
Το δημοσίευμα συνεχίζει αναφέροντας ότι «ο Παναγιώτης Ζωγράφος εισέπραξε στο Βερολίνο τη δυσαρέσκεια του πρωθυπουργικού γραφείου, επειδή, όπως του καταλογίσθηκε, δεν είχε προσφέρει ικανοποιητική εικόνα των γερμανικών διαθέσεων σε ό,τι αφορούσε τη συνάντηση με την Άγκελα Μέρκελ».
Κλείνοντας το δημοσίευμα αναφέρει: «Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της Deutsche Welle, o κ. Ζωγράφος είχε γραπτώς ενημερώσει από καιρό το πρωθυπουργικό γραφείο ότι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα στο Βερολίνο δεν ενδείκνυται για επίσκεψη και ότι ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να εισπράξει δημόσια στήριξη της καγκελαρίου. Ο κ. Ζωγράφος είχε προτείνει αναβολή του ταξιδιού και συγκεκριμένα για μια ημερομηνία μετά τη σύσταση της νέας Κομισιόν. Όμως το Μαξίμου έκρινε για δικούς του λόγους ότι η επίσκεψη θα έπρεπε να γίνει τώρα. Με τα γνωστά αποτελέσματα».
Απάντηση ΥΠΕΞ
Ουδεμία εισήγηση για τη μη πραγματοποίηση της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στο Βερολίνο είχε υποβληθεί στο υπουργείο Εξωτερικών από την Πρεσβεία Βερολίνου, απαντά το υπουργείο Εξωτερικών.
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τη «δήθεν ύπαρξη εισηγήσεων από την Πρεσβεία Βερολίνου περί της επίσκεψης του κ. Πρωθυπουργού», δήλωσε τα εξής:
«Μεταξύ άλλων φληναφημάτων που ακούστηκαν όπως πληροφορίες περί δήθεν ύπαρξης εισηγήσεων για τη μη πραγματοποίηση της επίσκεψης του κ. Πρωθυπουργού στο Βερολίνο, επισημαίνεται ότι ουδεμία εισήγηση με τέτοιο περιεχόμενο είχε υποβληθεί στο Υπουργείο Εξωτερικών από την Πρεσβεία Βερολίνου».

Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates