1,47 τρις δολάρια στα χέρια των 10 πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη!

 24/02/2024    06 : 47 : 04
πλουτος
67 / 100

Οι δισεκατομμυριούχοι στην κορυφή της λίστας του Forbes είχαν έναν αρκετά καλό Δεκέμβριο —τουλάχιστον όσον αφορά τις μετοχές τους. Από την 1η Ιανουαρίου 2024, επτά από τους 10 πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου είναι πιο πλούσιοι από ό,τι πριν από έναν μήνα.

Η περιουσία τους συλλογικά αυξήθηκε κατά 30 δισεκατομμύρια δολάρια τον Δεκέμβριο – ένα πολύ μικρότερο άλμα από την αύξηση των 115 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Νοέμβριο του 2023.

Ένας από τους μεγαλύτερους κερδισμένους – ο Mark Zuckerberg – έφτασε στην 5η θέση, από το Νο. 7 πλουσιότερος στον κόσμο την 1η Δεκεμβρίου. Τώρα βρίσκεται μπροστά από τον Bill Gates, ο οποίος για χρόνια ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Το Forbes παρακολουθεί τους δισεκατομμυριούχους του κόσμου από το 1987. Κι εμείς παρακολουθούμε το Forbes για να βλέπουμε πως ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, οι πλούσιοι γίνονται πιο πλούσιοι και οι φτωχοί φτωχότεροι.

Όλοι μαζί οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου, σύμφωνα με το Forbes, αξίζουν 1.47 τρισεκατομμύρια δολάρια από τα μεσάνυχτα της 1ης Ιανουαρίου—από 1,44 τρισεκατομμύρια δολάρια πριν από έναν μήνα.

Οι δύο μεγαλύτεροι κερδισμένοι τον περασμένο μήνα (σε δολάρια) ήταν ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg και ο CEO της LVMH Bernard Arnault.

Ο Elon Musk εξακολουθεί να είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με 251 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της κατασκευάστριας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla, κατέχει επίσης μερίδια στην ιδιωτική εταιρεία πυραύλων SpaceX και στην εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης X, παλαιότερα γνωστή ως Twitter.

Για το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου εξαμήνου του 2023, ο Γάλλος μεγιστάνας ειδών πολυτελείας Bernard Arnault ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Σύμφωνα με το Forbes—αλλά αυτό άλλαξε στις 8 Ιουνίου 2023, όταν ο Musk ξεπέρασε τον Arnault και έγινε το Νο. 1 στον κόσμο ξανά. Από την 1η Ιανουαρίου, ο Arnault εξακολουθεί να κατατάσσεται στο Νο. 2 των πλουσιότερων, αξίας περίπου 200,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Arnault, Διευθύνων Σύμβουλος και πρόεδρος της LVMH, έχει χτίσει την εταιρεία σε έναν κολοσσό με περισσότερες από 70 μάρκες, από Louis Vuitton και Christian Dior μέχρι Tiffany & Co.
και Sephora.

Ο μεγιστάνας λογισμικού Larry Ellison της Oracle ήταν ο μεγαλύτερος χαμένος της πρώτης δεκάδας. η περιουσία του μειώθηκε κατά 11,2 δισεκατομμύρια δολάρια τον Δεκέμβριο καθώς η μετοχή της Oracle έπεσε 10%. Ο Ellison εξακολουθεί να βρίσκεται στην 4η θέση, αξίας 135,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτοί είναι οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι στη Γη από την 1η Ιανουαρίου 2024 στις 12 π.μ. ώρα ανατολικής ώρας, σύμφωνα με το Forbes:

  1. Elon Musk – $251.3 δισ. Tesla, SpaceX, X
  2. Bernard Arnault – $200.7 δισ. LVMH
  3. Jeff Bezos – $168.4 δισ. Amazon
  4. Larry Ellison – $135.3 δισ. Oracle
  5. Mark Zuckerberg – $125.3 δισ. Facebook/Meta
  6. Bill Gates – $119.6 δισ. Microsoft
  7. Warren Buffett – $118.6 δισ. Berkshire Hathaway
  8. Larry Page – $117.2 δισ. Google
  9. Sergey Brin – $112.4 δισ. Google
  10. Steve Ballmer – $112.2 δισ. Microsoft

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}