1 δις κόκκινα και ρυθμισμένα δάνεια βγάζει στο σφυρί η doValue

 17/04/2024    08 : 28 : 54
dovalue
71 / 100

Πάνω από 1 δισ. ευρώ δάνεια, μη εξυπηρετούμενα, αλλά και χορηγήσεις που μπήκαν εκ νέου σε εξυπηρέτηση (reperforming) έχει βγάλει και θα βγάλει εντός του 2023 προς πώληση η εταιρεία διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων doValue.

Στόχος και των δύο κατευθύνσεων είναι η ελάφρυνση του χαρτοφυλακίου και η εγγραφή εσόδων, στο πλαίσιο της δευτερογενούς διαχείρισης του στοκ των δανείων που έχουν μεταφερθεί στο ευρύ χαρτοφυλάκιό της.

Πρόκειται για στεγαστικά δάνεια και χορηγήσεις προς μικρές επιχειρήσεις ανάλογα με το προφίλ του κάθε πακέτου.

Τα άμεσα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες εκτιμάται ότι άμεσα θα ολοκληρωθεί η πώληση του πακέτου «Suez», το οποίο περιλαμβάνει 279 εκατ ευρώ στεγαστικά δάνεια που είχαν ενταχθεί στο παρελθόν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου Κατσέλη και ανήκουν σε περισσότερους από 1.800 δανειολήπτες. Οι διεκδικητές του εν λόγω πακέτου είναι η Fortress και η Bracebridge.

Το δεύτερο πακέτο, με την κωδική ονομασία «Eliopolis», αφορά δάνεια αξίας 400 εκατ. ευρώ και οι δανειολήπτες τους είναι μικρές επιχειρήσεις. Για το πακέτο κατατέθηκαν δεσμευτικές προσφορές την Μεγάλη Πέμπτη από την Fortress και την Mount Street-Peper.

Και στα δύο πακέτα τα προς πώληση δάνεια προέρχονται από την τιτλοποίηση Cairo.

Στην… ουρά

Στο μεταξύ η doValue «μοντάρει» τρία πακέτα re-performing δανείων με στόχο την πώληση τους στις τράπεζες στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού επιστροφής «θεραπευμένων» δανείων στο τραπεζικό σύστημα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες και τα τρία πακέτα αναμένεται να βγουν στην αγορά από το 3ο τρίμηνο του 2023 και εφόσον όλες οι συνθήκες πολιτικές και οικονομικές έχουν εκ νέου μπει στην κανονικότητα.

Το πρώτο πακέτο με την κωδική ονομασία «Rebound» είναι πιλοτικό και περιέχει δάνεια αξίας μόλις 30 εκατ ευρώ. Πρόκειται για στεγαστικά και μια μικρή φέτα δανείων προς μικρές επιχειρήσεις.

Το δεύτερο πακέτο φέρει την κωδική ονομασία «Gemini» και εμπεριέχει δάνεια μικρών επιχειρήσεων ύψους 200-300 εκατ ευρώ, τα οποία προέρχονται από την τιτλοποίηση Frontier της Εθνικής Τράπεζας.

Τέλος, το τρίτο πακέτο, το οποίο δεν φέρει ακόμη κωδική ονομασία, αφορά δάνεια ύψους περίπου 200 εκατ. ευρώ, κυρίως μικρών επιχειρήσεων.

ΠΗΓΗ

…………………………………………………………………

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για όλους τους Δανειολήπτες !!!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_3.html

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_92.html

ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΛΗΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_55.html

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

https://bit.ly/3AAXWHm

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2015/11/blog-post_28.html

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_93.html

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_41.html

STOP SERVICERS & FUNDS

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/nea-stop-funds-funds.html

2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ – ΕΚΟΥΣΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΙΚΡΟΥ & ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/2.html

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}