Όταν ο αθλητισμός μοιράζει απλόχερα μαθήματα σεβασμού και ανθρωπιάς

 29/05/2023    04 : 08 : 00
νικολαιδης κορεατης
64 / 100

Στους Ολυμπιακούς της Αθήνας το 2004 ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης αγωνίστηκε απέναντι στον Κορεάτη Μουν Ντάε Σουνγκ και έχασε το χρυσό μετάλλιο ύστερα από ισχυρό λάκτισμα.

Όταν το κοινό άρχισε να αποδοκιμάζει τον Κορεάτη, ο Νικολαΐδης πήρε το χέρι του αντιπάλου του και το σήκωσε στον αέρα, για να τους δώσει να καταλάβουν ότι είναι ο νικητής.

Ο τότε αντίπαλός του ταξίδεψε από την άλλη άκρη του κόσμου για να αφήσει σήμερα λίγα λουλούδια στον τάφο του Νικολαΐδη, στη Θεσσαλονίκη.

Οάσεις ανθρωπιάς σε μια επικαιρότητα ασχήμιας.

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Ο Ολυμπιονίκης του 2004 Μουν Ντάε Σουνγκ επισκέφθηκε τον τάφο του

Ο θάνατος του Αλέξανδρου Νικολαΐδη έχει προκαλέσει την θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό, αλλά και στο Ταε Κβον Ντο παγκοσμίως. Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης είχε αντιμετωπίσει τον Μουν Ντάε Σουνγκ στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 από τον οποίο και ηττήθηκε.

Ο Κορεάτης πρωταθλητής, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα, επισκέφθηκε τον τάφο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, θέλοντας να τιμήσει με αυτόν τον τρόπο την μνήμη του.

“Είχαμε μία δυνατή σχέση μεταξύ μας για αρκετό καιρό. Αγαπούσε την Κορέα και εγώ αγαπώ την Ελλάδα. Για μένα η Ελλάδα είναι σαν δεύτερη χώρα μου. Λυπάμαι πολύ που άργησα να έρθω. Ήμασταν δεμένοι, είχαμε πολύ δυνατή σχέση” δήλωσε στην ΕΡΤ.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}