Όταν η Τράπεζα Αττικής αξίζει περισσότερο από την….Τράπεζα της Ελλάδος

 10/12/2023    09 : 19 : 28
dumb
67 / 100

Η Τράπεζα Αττικής αξίζει σήμερα στο Χρηματιστήριο της Αθήνας 478,6 εκατ. Ευρώ.

Η κεφαλαιοποίηση της είναι μεγαλύτερη από εκείνη της κεντρικής μας τράπεζας.

Είναι προφανές ότι στην παρούσα συγκυρία, ουδείς από τους βασικούς μετόχους της Attica Bank, μπορεί ή θέλει να αγοράσει ή πουλήσει μετοχές.

Επομένως το «παιχνίδι» με τη μετοχή γίνεται μέσα από το free float, το αναιμικό 2% των μετοχών που βρίσκονται σε ελεύθερη διασπορά και διαπραγμάτευση.

Με συναλλακτικό όγκο που είναι τριπλάσιος της εξαιρετικά περιορισμένης διασποράς μετοχών (free float στο 1,99%) και με αξία συναλλαγών 10,5 εκατ. ευρώ στις περίπου 30 συνεδριάσεις που έχουν γίνει από το ξεκίνημα της εφετινής χρονιάς, η κεφαλαιοποίηση της πολύπαθης τράπεζας από τα 102,6 εκατ. ευρώ έχει εκτιναχτεί στα 478,6 εκατ. ευρώ.

Από τις 3 Φεβρουαρίου έχει διακινηθεί το 1,5% ή 24,2 εκατ. μετοχές.

Εκεί φαίνεται πως κάποιοι εκμεταλλεύονται την αδράνεια των υπολοίπων και φουσκώνουν χωρίς λόγο, μια τράπεζα που σήμερα εμφανίζει εξαιρετικά αμφίβολη κεφαλαιακή εικόνα ενώ οι προοπτικές της μπορεί να είναι θετικές αλλά θα φανούν μετά από πολλά χρόνια…

H Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει αναλύσει διεξοδικά όλες τις συναλλαγές που έγιναν στη μετοχή από τα μέσα Ιανουαρίου και μετά.

Αναμένονται οι πρώτες ενέργειες της…

Κορυφαία πηγή της ΤτΕ στο mononews: Στη συναλλαγή για την Attica Bank δεν θα λάβουμε υπόψη την παράλογη εκτίναξη της μετοχής

Η άγρια κερδοσκοπία που ασκείται εδώ και μέρες με τη μετοχή της Attica Bank χτυπάει «καμπανάκι» και στην εποπτεύουσα τραπεζική αρχή, που είναι η τράπεζα Ελλάδος.

Με συναλλακτικό όγκο που είναι τριπλάσιος της εξαιρετικά περιορισμένης διασποράς μετοχών (free float στο 1,99%) και με αξία συναλλαγών 10,5 εκατ. ευρώ στις 29 συνεδριάσεις που έχουν γίνει από το ξεκίνημα της εφετινής χρονιάς, η κεφαλαιοποίηση της πολύπαθης τράπεζας από τα 102,6 εκατ. ευρώ έχει εκτιναχτεί στα 486,7 εκαττ. ευρώ.

Αποτίμηση εξωφρενική που επί της ουσίας τορπιλίζει την είσοδο του ιδιωτικού σχήματος των Εξάρχου, Μπάκου-Καϋμενάκη , μέσω της επικείμενης κεφαλαιακής αύξησης των 473,3 εκατ. ευρώ. Μια ΑΜΚ που τυπικά και ουσιαστικά αποτελεί την ύστατη σανίδα σωτηρίας για την Attica Bank.

Κορυφαία πηγή της Τ.τ.Ε αναγνωρίζοντας τις οξύτατες παρενέργειες που έχει δημιουργήσει η παράλογη άνοδος της αποτίμησης, δηλώνει στο mononews.

«Θα φροντίσουμε η συναλλαγή να μην λάβει υπόψη της την εκτίναξη της τιμής της μετοχής. Η οποία και έχει συντελεστεί λόγω του πάρα πολύ περιορισμένου free float».

H εν λόγω αναφορά καθιστά σαφές ότι όλο το κερδοσκοπικό παραφούσκωμα της αποτίμησης της Attica Bank, βγαίνει από την «εξίσωση» της συμφωνίας εισόδου στην τράπεζα του νέου ιδιώτη επενδυτή.

Η ίδια πηγή της Τ.τ.Ε αποφεύγει να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες καθώς είναι ακόμη υπό συζήτηση ο «οδικός χάρτης» της συναλλαγής.

Εάν δηλαδή θα υπάρξει αγορά μετοχών που κατέχονται από υφιστάμενο μέτοχο, εάν θα γίνει παραχώρηση δικαιωμάτων προτίμησης ή ενδεχομένως και κάποια άλλη κίνηση.

Είναι προφανές ότι στην ατζέντα της ΤτΕ υπάρχουν σχέδια επαφών με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές για τη συμφωνία με φόντο την ΑΜΚ στηνAttica Bank.

Στέλνοντας παράλληλα το ηχηρό μήνυμα πως δεν μπορεί να γίνει μέρος των εξελίξεων που σηματοδοτούνται στην τράπεζα, το κερδοσκοπικό παίγνιο.

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}