Όταν η επιχείρηση Popeye των ΗΠΑ αύξησε τις βροχοπτώσεις κατά περίπου 30% σε περιοχές του Βιετνάμ…

 01/10/2023    11 : 02 : 50
operation popeye
69 / 100

Η χρήση του καιρού ως όπλο για να υποτάξει την υδρόγειο ακούγεται σαν τον τρόπο λειτουργίας ενός κακού του James Bond, αλλά ένας ανώτερος επιστήμονας του κλίματος έχει εκφράσει ανησυχία για το προφανές ενδιαφέρον των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ για τη Γεωμηχανική.

Βy The Wrong Man

Η Γεωμηχανική επιδιώκει να καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή αφαιρώντας το διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα ή αυξάνοντας την ανακλαστικότητα της γης – με σύννεφα ή ακόμα και διαστημική σκόνη – για να μειώσει τη θερμότητα του ήλιου.

Επικρίνεται από πολλούς περιβαλλοντικούς ακτιβιστές, συμπεριλαμβανομένης της Naomi Klein, επειδή προτείνει ότι μια απλή τεχνοδιόρθωση για την υπερθέρμανση του πλανήτη είναι προ των πυλών, αλλά η γεωμηχανική μπορεί να έχει μια πιο απαίσια πλευρά.

Ο Alan Robock, ο οποίος μελέτησε τις πιθανές επιπτώσεις ενός πυρηνικού χειμώνα στη δεκαετία του 1980, εξέφρασε ανησυχία για τη μερική χρηματοδότηση μιας έκθεσης της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών από τη CIA σχετικά με διαφορετικές προσεγγίσεις για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και το γεγονός ότι η CIA δεν έχει εξηγήσει το ενδιαφέρον της στη γεωμηχανική.

Η οπλοποίηση του καιρού δεν είναι κάτι καινούργιο. Έγγραφα της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου έδειξαν ότι, πριν από 99 χρόνια, μία από τις έξι δοκιμές στον πειραματικό στρατιωτικό σταθμό Orford Ness στο Suffolk προσπάθησε να παράγει τεχνητά σύννεφα, τα οποία, ήλπιζε ότι θα κατατρόπωσαν τις γερμανικές ιπτάμενες μηχανές κατά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο.

Ο επιστήμονας πιστεύει ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών εξετάζουν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουν συστήματα που αλλάζουν το κλίμα ως όπλα.

Οι κατασκοπευτικές υπηρεσίες χρηματοδοτούν την κλιματική έρευνα για το κυνήγι όπλων για τον καιρό, φοβούνται οι επιστήμονες.

Όπως τόσα πολλά στρατιωτικά πειράματα, αυτές οι δοκιμές απέτυχαν, αλλά η σπορά των νεφών έγινε πραγματικότητα το 1967/8, όταν η επιχείρηση Popeye των ΗΠΑ αύξησε τις βροχοπτώσεις κατά περίπου 30% σε περιοχές του Βιετνάμ, σε μια προσπάθεια να μειώσει τη μετακίνηση στρατιωτών και πόρων στο Νότιο Βιετνάμ.

Τα τελευταία χρόνια, το ερευνητικό πρόγραμμα HAARP του αμερικανικού στρατού έσπειρε μια χιονοθύελλα από θεωρίες σχετικά με το πώς αυτή η μυστική εγκατάσταση στην Αλάσκα έχει χειραγωγήσει τα καιρικά μοτίβα με την έρευνά της για την ιονόσφαιρα.

Ο Robock έχει δίκιο που εκφράζει ανησυχίες σχετικά με το ποιος θα ελέγξει τυχόν τεχνολογίες διαμόρφωσης του κλίματος.

Το κράτος κάθε άλλο παρά ξεχαρβαλωμένο αποδείχθηκε στις περιπτώσεις που ανέφερε ο κ. Πορτοσάλτε (VIDEO στη συνέχεια). Αποδείχθηκε μεθοδικό, οργανωμένο και αποτελεσματικό.

Τόσο που πέτυχε να κάψει τη μεγαλύτερη δασική έκταση στην ιστορία της Ε.Ε. και η σχετική είδηση να βρίσκεται στη κορυφή της διεθνούς ειδησεογραφίας.

guardian cia

Ο κ. Πορτοσάλτε εάν σκεφθεί out of the box τα γεγονότα που περιέγραψε θα αντικρύσει κατάματα την αποτελεσματικότητα του κράτους στην υλοποίηση της Ατζέντας. Εάν ο κ. Πορτοσάλτε έχει απορίες επί του θέματος ας απευθυνθεί στον ομόσταυλο κ. Παπαχελά.

Η Καθημερινή είναι φτυστή η Ατζέντα.

Αυτό ακριβώς που ήταν και το ζητούμενο της planδημίας και των εμβολίων ευθανασίας COVID-19.

Aυτό που είναι και το ζητούμενο και παρομοίων projects που βρίσκονται σε εξέλιξη. Οσο δε για τα “φυσικά φαινόμενα” που βιώνουμε-από πυρκαγιές έως πλημμύρες-μείνετε υποψιασμένοι όσο αφορά τη προέλευσή τους μια και ο επηρεασμός του καιρού με τεχνικά μέσα είναι δυνατός-μπορείτε να δείτε σχετικές αναρτήσεις ακόμη και στον Guardian.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του University of Alaska το High-frequency Active Auroral Research Program, ή HAARP, είναι μια επιστημονική προσπάθεια που στοχεύει στη μελέτη των ιδιοτήτων και της συμπεριφοράς της ιονόσφαιρας. “Η ιονόσφαιρα εκτείνεται περίπου 50 έως 400 μίλια πάνω από την επιφάνεια της Γης, ακριβώς στην άκρη του διαστήματος. Μαζί με την ουδέτερη ανώτερη ατμόσφαιρα, η ιονόσφαιρα αποτελεί το όριο μεταξύ της κατώτερης ατμόσφαιρας της Γης – όπου ζούμε και αναπνέουμε – και του κενού του διαστήματος.” (NASA)

Η λειτουργία της ερευνητικής εγκατάστασης μεταφέρθηκε από την Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών στο Πανεπιστήμιο της Αλάσκας Fairbanks στις 11 Αυγούστου 2015, επιτρέποντας στο HAARP να συνεχίσει την εξερεύνηση της φαινομενολογίας της ιονόσφαιρας μέσω μιας συμφωνίας συνεργασίας έρευνας και ανάπτυξης χρήσης γης.

Το HAARP είναι ο πιο ικανός πομπός υψηλής ισχύος και υψηλής συχνότητας στον κόσμο για μελέτη της ιονόσφαιρας. Το πρόγραμμα HAARP έχει δεσμευτεί να αναπτύξει μια παγκόσμιας κλάσης ερευνητική εγκατάσταση ιονόσφαιρας που αποτελείται από:

Το Ionospheric Research Instrument, μια εγκατάσταση πομπού υψηλής ισχύος που λειτουργεί στην περιοχή υψηλών συχνοτήτων. Το IRI μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διεγείρει προσωρινά μια περιορισμένη περιοχή της ιονόσφαιρας για επιστημονική μελέτη.

Μια εξελιγμένη σουίτα επιστημονικών ή διαγνωστικών οργάνων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρατήρηση των φυσικών διεργασιών που συμβαίνουν στη διεγερμένη περιοχή.

Η παρατήρηση των διαδικασιών που προκύπτουν από τη χρήση του IRI με ελεγχόμενο τρόπο θα επιτρέψει στους επιστήμονες να κατανοήσουν καλύτερα τις διαδικασίες που συμβαίνουν συνεχώς υπό τη φυσική διέγερση του ήλιου.

Τα επιστημονικά όργανα που είναι εγκατεστημένα στο Παρατηρητήριο HAARP μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για μια ποικιλία συνεχών ερευνητικών προσπαθειών που δεν περιλαμβάνουν τη χρήση του IRI αλλά είναι αυστηρά παθητικές. Αυτά περιλαμβάνουν χαρακτηρισμό ιονόσφαιρας με χρήση δορυφορικών φάρων, τηλεσκοπική παρατήρηση της λεπτής δομής στο σέλας και τεκμηρίωση μακροπρόθεσμων διακυμάνσεων στο στρώμα του όζοντος.

 

Δεν συμφωνούν όμως όλοι για τις καλές προθέσεις του Haarp.

Αντίθετα η διαδεδομένη εντύπωση είναι ότι το σύστημα μπορεί να προκαλέσει αλλαγές του καιρού, ακόμη και σεισμούς και πολλά ακόμη στη κατεύθυνση μείωσης και ελέγχου του οξυδερκούς πληθυσμού-διά μέσω του ελέγχου του καιρού.

Ως το κεντρικό όργανο το Subauroral Geophysical Observatory (SAGO) και ο πιο ισχυρός και ευέλικτος θερμαντήρας ιονόσφαιρας στον κόσμο, το HAARP είναι σε θέση να προωθήσει το περίβλημα της θεωρίας θέρμανσης πλάσματος ραδιοσυχνοτήτων.

Το IRI μπορεί να ανιχνεύσει ενεργά την ιονόσφαιρα της υποαυστηριακής περιοχής D και E, ενώ πολλαπλά όργανα υποστήριξης χαρακτηρίζουν τις προκύπτουσες διεργασίες που συμβαίνουν τόσο στην ουδέτερη όσο και στην ιονισμένη ατμόσφαιρα.

Χρησιμοποιώντας μια σταδιακή συστοιχία κεραιών, μπορούν να σχηματιστούν δέσμες σε πολλαπλές συχνότητες και να περάσουν γρήγορα στον ουρανό.

Η εγκατάσταση έχει επαρκή ισχύ για να εξερευνήσει μη γραμμικά φαινόμενα στο πλάσμα – κάτι που καμία άλλη ενεργή εγκατάσταση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει.

Η εγκατάσταση HAARP κατασκευάστηκε από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ (DoD) ξεκινώντας το 1990, με στόχο να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικές με το Υπουργείο Άμυνας. Όταν ολοκληρώθηκαν αυτές οι έρευνες, η διαχείριση της εγκατάστασης μεταβιβάστηκε στο UAF το 2015, με σκοπό να επιτραπεί στην ευρύτερη ερευνητική κοινότητα να επωφεληθεί από τις εξαιρετικές δυνατότητές της.

Όπως συνέβη με άλλες εγκαταστάσεις Γεωδιαστημικής Κατηγορίας 1 και 2 (όπως τα Incoherent Scatter Radars), οι ισχυρές δυνατότητες του ιονόσφαιρου θερμαντήρα HAARP αναμένεται να τροφοδοτήσουν πρωτοποριακές νέες ανακαλύψεις για πιθανώς τις επόμενες δεκαετίες.

Το PARS θα ενισχύσει την ερευνητική υποδομή των Ηνωμένων Πολιτειών υποστηρίζοντας το πρώτο κύμα αυτών των ερευνών εντός της ανοιχτής ερευνητικής κοινότητας NSF, δημιουργώντας μια κρίσιμη μάζα ερευνητών και ιδεών που θα δημιουργήσουν μελλοντικές εφαρμογές και νέες περιοχές εστίασης στην έρευνα.

Το θερινό σχολείο PARS 2023 χρηματοδοτείται από το NSF μέσω του Προγράμματος Γεωδιαστημικών Εγκαταστάσεων στο πλαίσιο της Διεύθυνσης Γεωεπιστημών και διοργανώνεται από το Γεωφυσικό Ινστιτούτο Fairbanks του Πανεπιστημίου της Αλάσκας.

Για περισσότερες πληροφορίες τόσο για το SAGO όσο και για το HAARP, ανατρέξτε στη δημόσια ιστοσελίδα του HAARP στη διεύθυνση https://haarp.gi.alaska.edu/.

ΠΗΓΗ-ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}