Όσο εσύ τρως προεκλογικά παραμύθια η χώρα αλλάζει χέρια…

 15/07/2024    03 : 28 : 05
agonastiskritis
60 / 100

Την ίδια ώρα που τα κοράκια των πλειστηριασμών πανηγυρίζουν για τα κέρδη τους…

Με τα καλύτερα λόγια για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας και ειδικά των επιχειρήσεων μίλησε από το Φόρουμ των Δελφών ο επικεφαλής της Intrum.

Κάτι τέτοιο μόνο εντύπωση δεν πρέπει να προξενεί, καθώς ο global head of Servicing and Managing Director της Intrum, ηγείται μιας εταιρίας η οποία -πατώντας επί πτωμάτων- κατάφερε τα τελευταία χρόνια, και ειδικά περύσι, να παρουσιάσει εντυπωσιακά αποτελέσματα επί μιας δραστηριότητας η οποία δεν είναι τίποτε άλλο παρά η καταστροφή της πολυβασανισμένης ελληνικής κοινωνίας. Ο κ. Γεωργακόπουλος υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχει εντυπωσιακή δραστηριότητα, ότι ο τζίρος είναι στο απόγειό του φέτος και ότι η Ελλάδα έχει την ισχυρότερη ανάπτυξη στην Ευρώπη. «Η δυναμική της ελληνικής οικονομίας έχει ξεκλειδώσει. Ο τζίρος των ελληνικών επιχειρήσεων είναι ο ισχυρότερος που έχουμε δει και το ΑΕΠ έχει ισχυρή ανάπτυξη. Η ελληνική οικονομία είναι στη σωστή κατεύθυνση, και οι συμμετέχοντας στην ελληνική οικονομία έχουν εμπιστοσύνη σε αυτή και υψηλές προσδοκίες». Ο ίδιος πρόσθεσε πως υπάρχει κινητικότητα τόσο από Ελληνες όσο και από ξένους επενδυτές, η οποία θα γίνεται όλο και μεγαλύτερη.

Δεν θα μπορούσε να έχει και διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων, καθώς η Intrum -μία από τις πιο επιθετικές στη στρατηγική τους εταιρίες διαχείρισης δανείων- υπερδιπλασίασε τα κέρδη της, από 39.438.000 ευρώ το 2021 σε 84.452.000 ευρώ το 2022, δηλαδή κατέγραψε αύξηση 119%. Στο τέλος του 2022 η Intrum Hellas διαχειριζόταν περισσότερες από 1.200.000 υποθέσεις που αφορούν περισσότερους από 700.000 δανειολήπτες, συνολικού ύψους απαιτήσεων 58,9 δισ. ευρώ και λογιστικής αξίας 24.900.000 ευρώ. Οι πρακτικές των servicers όπως η Intrum είναι γνωστές και οι καταγγελίες καταγεγραμμένες ακόμα και από την ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων: παραπλάνηση των δανειοληπτών, παράλογες απαιτήσεις, δυσφήμιση των δικηγόρων, υφαρπαγή περιουσιών.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}