Έρχονται όλοι στα λόγια μας: ΥΠΕΡΒΑΣΗ και από τον Γκίκα Χαρδούβελη

 27/03/2023    08 : 52 : 54
χαρδουβελης
69 / 100

Γκ. Χαρδούβελης στην Naftemporiki TV:Τα funds πήραν ένα δώρο από τις τράπεζες και πρέπει να το μοιραστούν με τους δανειολήπτες!

Εισερχόμαστε σε μια περίοδο ομαλοποίησης των επιτοκίων μετά από μια δεκαετία πολύ χαμηλών επιτοκίων ανέφερε μιλώντας στην τηλεόραση της Ναυτεμπορικής και στην εκπομπή 7-10 ο πρώην υπουργός Οικονομικών και πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Γκίκας Χαρδούβελης.

Ζούμε σε μια περίοδο υψηλού πληθωρισμού είπε ο κ Χαρδούβελης και η προσπάθεια που γίνεται είναι ο πληθωρισμός να υποχωρήσει στο 2% που είναι και ο στόχος που έχουν θέσει οι κεντρικές τράπεζες. Αυτό πιθανώς να διαρκέσει τρία ή τέσσερα χρόνια και στην ενδιάμεση κατάσταση θα έχουμε υψηλό πληθωρισμό αλλά και υψηλά επιτόκια.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στη διαφοροποίηση που υπάρχει ανάμεσα στα τραπεζικού επιτόκια δανεισμού και καταθέσεων. Όπως είπε τα επιτόκια χορηγήσεων η συντριπτική τους πλειοψηφία είναι κυμαινόμενα καθώς συνδέονται με το euribor. Εφόσον το euribor αυξάνεται αυξάνονται και τα επιτόκια των χορηγήσεων εξήγησε ο Γκίκας Χαρδούβελης.

Αντιθέτως τα επιτόκια καταθέσεων δεν είναι κυμαινόμενα καθώς δεν συνδέονται άμεσα με κάποιο επιτόκιο που επηρεάζει άμεσα η Κεντρική Τράπεζα τόνισε. Οι τράπεζες φυσικά σιγά σιγά θα αυξήσουν και τα επιτόκια καταθέσεων. Το ερώτημα είναι πότε και πόσο συμπλήρωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Για το θέμα των κόκκινων δανείων και την εκχώρησή τους στα funds ο πρώην υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι οι servicers πρέπει να τα βρούνε με τους δανειολήπτες. Όπως είπε τα funds πήραν ένα δώρο από τις τράπεζες καθώς αγόρασαν πολύ φτηνά αυτά τα δάνεια και τώρα αυτό το δώρο πρέπει να το μοιραστούν με τους δανειολήπτες!

ΠΗΓΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}