Χαμός χθες στα Πετράλωνα: Ο κόσμος απέτρεψε έξωση μητέρας και παιδιού ΑμεΑ

 23/09/2023    03 : 05 : 42
κατω τα ξερα σασς
66 / 100

Η άμεση και μεγάλη αλληλεγγύη απέτρεψε προς το παρόν την έξωση απ’ το σπίτι τους μιας μητέρας και του παιδιού της, αμφότεροι με αναπηρία, στα Άνω Πετράλωνα.

Το απόγευμα της Παρασκευής η νέα ιδιοκτήτρια του σπιτιού, που το απέκτησε σε πλειστηριασμό, επιχείρησε να πετάξει έξω την οικογένεια με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων.

Γείτονες, αλληλέγγυοι και κλιμάκιο της ΤΟ Αθήνας του ΚΚΕ και υποψήφιοι βουλευτές του κομμουνιστικού κόμματος, καθώς και μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των Πλειστηριασμών, έσπευσαν στο πλευρό της οικογένειας, στην οδό Τιμοδήμου.

Και έτσι απέτρεψαν για την ώρα άλλη μια έξωση.

Στα Άνω Πετράλωνα βρέθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Νάσος Ηλιόπουλος, υπεύθυνος Στρατηγικής Επικοινωνίας και έκανε την εξής δήλωση: «Σήμερα μια μονογονεϊκή οικογένεια στα Άνω Πετράλωνα κινδύνευσε να βρεθεί στο δρόμο. Ήρθαν αστυνομικές δυνάμεις και ξεκίνησαν τη διαδικασία της έξωσης. Ευτυχώς κινητοποιήθηκε η γειτονιά και αυτή η διαδικασία ακυρώθηκε. Το σημερινό πλαίσιο που έχει φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ θα πετάξει χιλιάδες ανθρώπους στο δρόμο. Πρέπει να ακυρώσουμε αυτό το πλαίσιο. Πρέπει να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη στέγη και στην κατοικία».

Τι μεταδίδονταν νωρίτερα χθες Παρασκευή:

Μητέρα και παιδί, άτομα με ειδικές ανάγκες και παραπληγία, κινδυνεύουν σε λίγα λεπτά να βρεθούν στο δρόμο λόγω της έξωσης που πραγματοποιεί η νέα ιδιοκτήρια του σπιτιού στην οδό Τιμοδήμου 13 στα Άνω Πετράλωνα.

Η νέα ιδιοκτήτρια απέκτησε το σπίτι μέσα από πλειστηριασμό στον οποίο είχε προχωρήσει η πιστώτρια τράπεζα.

Σημαντική κρίνεται η παρουσία των ανθρώπων που μπορούν να σταθούν στο πλεύρο της οικογένειας αλλά και του δήμου Αθηναίων που οφείλει να προοστατεύσει ευάλωτα άτομα.

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}