Χαμός με πλειστηριασμούς σε όλη τη χώρα. Ξεσηκώνονται οι τοπικές κοινωνίες ενάντια στο πλιάτσικο!

 24/09/2023    07 : 20 : 34
κοντρα 2
70 / 100

Κινητοποίηση αύριο ενάντια σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας

Συγκέντρωση διοργανώνει την Παρασκευή 7 Ιούλη, στις 11 π.μ. το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, στα γραφεία της «doValue», στην Μ. Αλεξάνδρου, απέναντι από την κεντρική πλατεία, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας.

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα «σε Σωματεία, φορείς και τον λαό της πόλης να μην αφήσει αναπάντητη τη σχεδιασμένη προσπάθεια των τραπεζιτών, που με την πλάτη της κυβέρνησης και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων επιδιώκουν να ξεσπιτώσουν χιλιάδες οικογένειες. Η πρώτη κατοικία έχει μπει για τα καλά στο μάτι των ομίλων, καθώς τους έχει ανοίξει η όρεξη από τις ρυθμίσεις και τροπολογίες αυτής της κυβέρνησης αλλά και της προηγούμενης, που δίνουν την κατοικία του λαού βορά στην κερδοφορία των τραπεζιτών».

Τονίζει ότι «αυτή τη φορά σειρά έχει μία οικογένεια, της οποίας το σπίτι που βγάζουν τα “κοράκια” στο σφυρί της ανήκει όχι εξ ολοκλήρου αλλά εξ αδιαιρέτου. Με τη μητέρα άνεργη για χρόνια και χωρίς κανένα άλλο εισόδημα. Αυτή η απαράδεκτη επίθεση ενάντια στον μόχθο και τον ιδρώτα του λαού δεν είναι μεμονωμένη και μας αφορά όλους μιας και δεν γνωρίζουμε ποιος θα έχει σειρά. Η επίθεση αυτή έχει ονοματεπώνυμο και είναι οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων που διαχρονικά υπηρετούν τους μονοπωλιακούς ομίλους, τους τραπεζίτες, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές ανάγκες. Αδιαφορώντας για την υγεία μας που αποδείχθηκε περίτρανα το τελευταίο δίχρονο, για την Πρόνοια, για την Παιδεία, για το δικαίωμα στην εργασία».

Το ΕΚΝΛ ζητά να σταματήσει κάθε πλειστηριασμός εργατικής – λαϊκής κατοικίας, να καταργηθούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και να προστατευθεί με νόμο η λαϊκή κατοικία.

Μόνο για τις επόμενες 48 ώρες(σήμερα-αύριο) έχουν προγραμματιστεί να γίνουν 52 πλειστηριασμοί κατοικιών!!

Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που οι δανειολήπτες πέφτουν σε αρκετές παγίδες μπαίνοντας σε περιπέτειες.

Από τη στιγμή που το εκάστοτε δάνειο περνάει σε κάποιο fund, ο δανειολήπτης ακόμα και να συνεχίζει να καταβάλει κανονικά τις δόσεις του, η διαχειρίστρια εταιρεία δεν τις αναγνωρίζει!!

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας 44χρονης μητέρας 2 παιδιών

Στη Θεσσαλονίκη, το πρωί της Τετάρτης (3/7), πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας 44χρονης μητέρας 2 παιδιών.

Με το φόβο του πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας της ζει τους τελευταίους μήνες η 44χρονη, με δύο ανήλικα παιδιά, η οποία πριν χρόνια υπέγραψε ως εγγυήτρια σε δάνειο που είχε πάρει ο πρώην σύζυγός της. Από τότε, βέβαια, η οικονομική κατάστασή της έχει αλλάξει κατά πολύ και τώρα προσπαθεί να σώσει το σπίτι της ως γυναίκα μονογονεϊκής οικογένειας.

Σήμερα το πρωί, μέλη του ΠΑΜΕ διαμαρτυρήθηκαν κατά του πλειστηριασμού της κατοικίας της, έξω από τα γραφεία εταιρίας διαχείρισης δανείων επί της οδού Λέοντος Σοφού, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Την ίδια ώρα, η ίδια και ο δικηγόρος της είχαν συνάντηση με εκπροσώπους fund σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση.

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}