Χαμός και στην Θεσσαλονίκη για τους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις. Έρχεται τσουνάμι!

 24/09/2023    10 : 22 : 59
πλειστηριασμοι
70 / 100

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην προσπάθεια έξωσης τετραμελούς οικογένειας που πέρσι πλειστηριάστηκε το σπίτι της στις Συκιές Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, με πρωτοβουλία του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Συκεών και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης.

Μαζικά ο εργαζόμενος λαός της περιοχής, αρχικά συγκεντρώθηκε μπροστά στο σπίτι της οικογένειας στην οδό Πλάτωνος και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο πάρκο της οδού Ρήγα Φεραίου, όπου πραγματοποιήθηκε συναυλία – γλέντι αλληλεγγύης με τη συμμετοχή του συγκροτήματος «Αεροβάτες».

Την Πέμπτη προγραμματίζεται νέα κινητοποίηση, στις 9 το πρωί στην Τράπεζα Πειραιώς στην πλατεία Ελευθερίας, προκειμένου να απαιτήσουν ακύρωση του πλειστηριασμού.

Θυμίζουμε ότι πέρσι έγινε πλειστηριασμός της πρώτης και μόνης κατοικίας της οικογένειας του Γ. Ν. από τα κοράκια των τραπεζών, ενώ ο ίδιος ήταν άνεργος και η σύζυγός του με βαριά αναπηρία. Ο λαός της περιοχής, με την άμεση, δυναμική και αποφασιστική του κινητοποίηση, εμπόδισε την έξωση για έναν ολόκληρο χρόνο.

Και πάλι στέκεται αγωνιστικά ενάντια στην νέα προσπάθεια έξωσης και απαιτεί: Να ακυρωθεί η διαδικασία του πλειστηριασμού του σπιτιού του Γ.Ν. Να εξασφαλιστεί αξιοπρεπές εισόδημα αναπηρίας για την σύζυγό του. Να παγώσουν και να διαγραφούν τα χρέη του σε ΔΕΗ, νερό, θέρμανση και δημοτικά τέλη.

Αλλά και συνολικότερα διεκδικεί να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας, χωρίς αστερίσκους και προϋποθέσεις. Αξιοπρεπές εξασφαλισμένο εισόδημα για κάθε λαϊκή οικογένεια. Μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, να μην πληρώσει ο λαός.

Στη συγκέντρωση χαιρέτησε εκ μέρους του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Συκεών η Ρόζα Μπατζάκα. «Αυτή η συμμετοχή είναι που νικά την αδιαλλαξία των τραπεζικών ομίλων και των Fund, που νικά την πολιτική των κυβερνήσεων, οι οποίες θέλουν να περάσει η περιουσία του λαού στα χέρια των λίγων», σημείωσε. Και πρόσθεσε: «Ο Σύλλογος Γυναικών, τα σωματεία μας, οι μαζικοί φορείς της περιοχής υλοποιούμε στην πράξη το σύνθημα που έχει εξασφαλίσει νίκες στους εργαζόμενους και σε όλο το λαό: Όλοι για έναν και ένας για όλους. Είμαστε εδώ σήμερα για να μάθει όλη η γειτονιά αυτή τη νέα αδικία, τη νέα προσπάθεια να πετάξουν στο δρόμο άλλη μια λαϊκή οικογένεια και να είναι σε επιφυλακή. (…) Θα χρειαστεί να περάσουν από πάνω μας για να πάρουν τα σπίτια του λαού!».

Η Αγγελική Κυρίτση, από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων σημείωσε μεταξύ άλλων: «Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την οικογένεια η οποία δεν έχει καμιά ευθύνη που δεν μπόρεσε να εκπληρώσει τις όποιες υποχρεώσεις είχε δημιουργήσει”. Τόνισε ότι “η μόνη απάντηση είναι ο οργανωμένος αγώνας, η πάλη για την υπεράσπιση της ζωής, για συλλογικές συμβάσεις και εισόδημα στο ύψος των σύγχρονων αναγκών”. Και κάλεσε το λαό να μπει μπροστά και μαζί με τα σωματεία και τους φορείς, να συγκροτήσει ένα κίνημα μαζικό, “τέτοιο που να αποτρέψει τους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις που θα έρθουν το επόμενο διάστημα. Κανείς δεν πρέπει να μείνει μόνος του σε αυτή την επίθεση. Γι αυτό οργανώνουμε την πάλη μας και συσπειρωνόμαστε ενάντια στη βάρβαρη πολιτική τους, που ξεσπιτώνει οικογένειες! Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός!».

Στον Εύοσμο

Στον Εύοσμο, βγήκε σε πλειστηριασμό το σπίτι μονογονεϊκής οικογένειας, «με την μητέρα, εργαζόμενη σε βιομηχανία τροφίμων, να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και να έχει την ευθύνη δύο ανήλικων παιδιών. Ένα σπίτι μάλιστα για το οποίο η οικογένεια δε χρωστά ούτε ένα ευρώ!», όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Γυναικών Ευόσμου.

Καλεί την Τετάρτη 5 Ιούλη, στις 10 π.μ. σε διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της Do Value στη Θεσσαλονίκη (Λέοντος Σοφού 18) για να μην χάσει και αυτή η οικογένεια το σπίτι της.

«Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Κανένας μόνος του απέναντι στα κοράκια των τραπεζών. Ο οργανωμένος αγώνας των σωματείων και του λαού κατάφερε σε πολλές περιπτώσεις να ματαιώσει πλειστηριασμούς και εξώσεις. Καλούμε τα σωματεία και τους φορείς της πόλης να μην επιτρέψουν να πεταχτεί η οικογένεια έξω από το σπίτι της. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!», σημειώνει ο Σύλλογος Γυναικών Ευόσμου.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}