Χίος: Ένα μόνο ασθενοφόρο για ολόκληρο το νησί

 18/06/2024    12 : 32 : 38
ekav1
70 / 100

Χίος: Την άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ Χίου και των δομών υγείας του νησιού ζητά η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ με αφορμή το θάνατο ενός 57χρονου πυροσβέστη. Τονίζει πως «το νησί εν έτη 2022, εξυπηρετείται από ένα και μόνο ασθενοφόρο, γεγονός που γεμίζει με οργή τον χιώτικο λαό».

Σημειώνεται πως στο χθεσινό συμβάν, ο πυροσβέστης αισθάνθηκε αδιαθεσία και ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, το μοναδικό ασθενοφόρο του οποίου, βρισκόταν σε άλλο περιστατικό, με αποτέλεσμα να μη μπορέσει να φτάσει εγκαίρως και να τον βοηθήσει.

Η ΤΕ Χίου σημειώνει πως «πρόκειται για προδιαγεγραμμένο έγκλημα αφού το μοναδικό ασθενοφόρο στη βάρδια είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε.

Δύο μήνες μετά την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας και τις κούφιες εξαγγελίες του και προκλητικές δηλώσεις του, μέρες μετά την κατάπτυστη ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Χίου, συνεχίζουν να χάνονται αβοήθητοι οι συμπολίτες μας.

Όσοι παρουσιάζονται “έκπληκτοι” όπως το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, έχουν την υπογραφή τους σε αυτή την πολιτική της εμπορευματοποίησης που την εφάρμοσαν εδώ και χρόνια και εξακολουθούν να προωθούν.

Όλοι τους είναι ένοχοι, υπηρετούν την υγεία εμπόρευμα που θεωρεί κόστος την υγεία του λαού.

 

ΠΗΓΗ imerodromos.gr

 

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}