Φόβοι για ντόμινο στην Κίνα: Κίνδυνος κατάρρευσης της Country Garden!

 24/09/2023    11 : 10 : 29
κινα
70 / 100

Ένας από τους μεγαλύτερους κινεζικούς ομίλους στον χώρο των ακινήτων παραδέχεται ότι μπορεί να καταρρεύσει λόγω χρεών

Η Country Garden Holdings Co. προειδοποίησε ότι ενδέχεται να πτωχεύσει καθώς σημείωσε ζημιά-ρεκόρ στο πρώτο εξάμηνο, σχεδόν 7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η κατασκευαστική με έδρα το Foshan δήλωσε, όπως μεταδίδει το Bloomberg, ότι εάν η οικονομική της απόδοση συνεχίσει να επιδεινώνεται, ο όμιλος ενδέχεται να μην είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, «και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε χρεοκοπία». Ανέφερε επίσης «ουσιώδεις αβεβαιότητες» που μπορεί να δημιουργήσουν «σημαντικές αμφιβολίες για την ικανότητα του ομίλου να συνεχίσει».

Οι προειδοποιήσεις υπογραμμίζουν πως η εντεινόμενη κρίση ακινήτων στην Κίνα έχει χτυπήσει έναν από τους γίγαντες της αγοράς. Κάποτε ο μεγαλύτερος developer της χώρας σε πωλήσεις, η Country Garden, είναι τώρα πιθανά σε χειρότερη θέση από την αντίπαλη China Evergrande Group, επειδή έχει τετραπλάσια έργα ακινήτων.

«Η αποφυγή μιας χρεοκοπίας εξαρτάται από την πρόσθετη χρηματοδοτική στήριξη από τις ρυθμιστικές αρχές τις επόμενες εβδομάδες», γράφουν σε σημείωμα οι αναλυτές της Morgan Stanley, συμπεριλαμβανομένου του Stephen Cheung. «Αλλά βλέπουμε μια φθίνουσα πιθανότητα να συμβεί αυτό».

Η Country Garden δήλωσε ότι συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με επενδυτές ομολόγων και τράπεζες για την παράταση των λήξεων του χρέους. Η εταιρεία έχει χάσει τις πληρωμές τόκων για ορισμένα ομόλογα σε δολάρια και αντιμετωπίζει μια σειρά από κρίσιμες ημερομηνίες τις επόμενες εβδομάδες. Οι κάτοχοι ομολόγου σε γουάν έχουν προθεσμία μέχρι το βράδυ για να ψηφίσουν το σχέδιο για παράταση της πληρωμής σε κουπόνι που θα λήξει στις 4 Σεπτεμβρίου.

Τα ομόλογα της Country Garden διαπραγματεύονται ήδη σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Τίτλος 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων που λήγει τον Ιανουάριο διαπραγματεύεται σε λιγότερο από 13 σεντς στο δολάριο. Η μετοχή έχει υποχωρήσει 67% φέτος.

Αν και τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 39%, η εταιρεία έχασε χρήματα λόγω της μείωσης του όγκου πωλήσεων και των τιμών και των αυξανόμενων απομειώσεων για ακίνητα υπό ανάπτυξη, ανέφερε η Country Garden.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}