Φόβοι για μεγάλες αυξήσεις στις τιμές της βενζίνης και του diesel

 19/06/2024    01 : 22 : 49
venzini
66 / 100

Άμεσες οι επιπτώσεις της μείωσης της παραγωγής πετρελαίου από Ρωσία και Σαουδική Αραβία στην Παγκόσμια Αγορά…

Η αγορά πετρελαίου αντιμετωπίζει σημαντικές αλλαγές μετά την προ ημερών απόφαση της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας για μείωση της παραγωγής.

Το brent, βρίσκεται πλέον σε μια αντικειμενικά υψηλή τιμή, άνω των 94 δολαρίων το βαρέλι. Οι κινήσεις αυτές από τους δύο πετρελαϊκούς γίγαντες φαίνεται να έχουν ως στόχο τη διατήρηση της σταθερότητας στις διεθνείς πετρελαϊκές αγορές. Ωστόσο, οι αποφάσεις αυτές έχουν άμεσες συνέπειες για τους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο, καθώς η τιμή του πετρελαίου επηρεάζει σημαντικά το κόστος των καυσίμων.

Στην Ελλάδα, οι τιμές των καυσίμων έχουν ήδη φτάσει στα ύψη, καθώς οι παγκόσμιες αλλαγές στην πετρελαϊκή αγορά αντικατοπτρίζονται και στο κόστος για τους Έλληνες καταναλωτές. Με τιμές που ξεπερνούν τα 2 ευρώ το λίτρο σε πολλές περιοχές της χώρας, η κατάσταση επιβαρύνει κατά πολύ τον προϋπολογισμό των νοικοκυριών, αλλά και των εταιρειών.

Η Σαουδική Αραβία έχει ανακοινώσει ότι θα προχωρά σε μηνιαίες αξιολογήσεις της παραγωγής, ενώ παρόμοιες ενέργειες αναμένονται και από την Ρωσία. Αυτό σημαίνει ότι η αγορά πετρελαίου θα παραμείνει σε κατάσταση αβεβαιότητας για το εγγύς μέλλον.

Είναι σαφές ότι η δυναμική της πετρελαϊκής αγοράς διαμορφώνεται από τις στρατηγικές επιλογές των κυριότερων παραγωγών. Οι οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις αυτών των επιλογών θα πρέπει να παρακολουθούνται στενά από τις κυβερνήσεις και τις διεθνείς οργανισμούς.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}