Φουλάρουν οι πλειστηριασμοί σε όλη την Ελλάδα: 43 ακίνητα στο σφυρί στη Ξάνθη

 22/07/2024    07 : 14 : 55
πλειστηριασμοι
69 / 100

Πλειστηριασμοί: Τουλάχιστον 43 ακίνητα στην Π.Ε Ξάνθης βγαίνουν στο «σφυρί» σε διάφορες ημερομηνίες, αρχής γενομένης από τον προσεχή Οκτώβριο, με τις αρχικές τιμές (σ.σ. πρώτης προσφοράς) να ποικίλουν.

Αφορούν όμως και σε πρώτες κατοικίες, οι εν λόγω πλειστηριασμοί; Ποιοι αναλαμβάνουν την εν λόγω διαδικασία; Πότε εκποιείται ένα ακίνητο; Υπάρχει νόμος που προστατεύει τους ιδιοκτήτες πρώτης κατοικίας; Πόσοι πλειστηριασμοί έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα;

Απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω, δίνει μέσα από την «Θ», η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Δέσποινα Χατζηφωτιάδου.

«ΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΩΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ – ΜΟΝΟΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΑΛΩΤΟΥΣ»

Αναλυτικότερα, η ίδια εξήγησε ότι «ένα ακίνητο μπορεί να εκποιηθεί σε δημόσιο πλειστηριασμό, μόνο όταν υπάρξει διαταγή πληρωμής ή τελεσίδικη δικαστική απόφαση, δηλαδή εκτελεστός τίτλος, ο οποίος κοινοποιείται στον οφειλέτη. Το επόμενο στάδιο η δημοσίευση του πλειστηριασμού από τον δικαστικό επιμελητή, ο οποίος συντάσσει και αναρτά το απόσπασμα της κατασχετήριας έκθεσης, στην Ιστοσελίδα Δημοσιεύσεων Πλειστηριασμού. Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί που έχουν προγραμματιστεί αφορούν και πρώτες κατοικίες νοικοκυριών χαμηλού εισοδήματος. Πλέον, δεν υπάρχει σε ισχύ νόμος που να προστατεύει οριζόντια τους ιδιοκτήτες από πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Υπάρχει μόνον προσωρινή προστασία για τους οφειλέτες που θεωρούνται ευάλωτοι, με βάση μόνο τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, τα οποία είναι πάρα πολύ χαμηλά. Δηλαδή, πρέπει να είσαι κάτω από το όριο φτώχειας (7.000 μικτό φορολογητέο ετήσιο εισόδημα)»

6256 ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ, ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2022 – ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ

Επιπλέον, η κ. Χατζηφωτιάδου, σημείωσε ότι «στην πλειοψηφία των ακινήτων, οι ίδιες οι τράπεζες ή τα funds που έχουν αγοράσει τα δάνεια είναι αυτοί που τα «χτυπούν» στους πλειστηριασμούς. Αν κάποιος πλειστηριασμός κριθεί άγονος για δύο φορές, αυτόματα από τον τρίτο πλειστηριασμό μειώνεται η αξία του ακινήτου περίπου κατά 20% στην τιμή πρώτης προσφοράς. Μετά τον μήνα Αύγουστο του τρέχοντος έτους, 2022, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν 6.256 δημοπρασίες. Οι σημαντικές αυξήσεις των τιμών στα ενεργειακά προϊόντα, αλλά και στις πρώτες ύλες και τα τρόφιμα επηρεάζουν αρνητικά τα πραγματικά εισοδήματα των δανειοληπτών, με αποτέλεσμα να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός όσων θα αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις είτε αυτές αφορούν σε παλαιές οφειλές είτε και σε όσες έχουν ρυθμιστεί».

ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ… ΕΝΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ, Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ

Να σημειώσουμε ότι ο πλειστηριασμός αποτελεί τη νομική διαδικασία σύμφωνα με την οποία περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη εκποιούνται δημόσια, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι αξιώσεις των δανειστών. Τη διαδικασία διαχείρισης και διεξαγωγής ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αναλαμβάνουν πιστοποιημένοι συμβολαιογράφοι, οι οποίοι λειτουργούν ως Υπάλληλοι Πλειστηριασμού. Συνεπώς, με τη χρήση της υπηρεσίας διενέργειας ηλεκτρονικών πλειστηριασμών μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς από όποιο σημείο και να βρίσκεται χωρίς τη φυσική του παρουσία, αλλά απλώς με τη χρήση ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή.

ΠΗΓΗ

———————————————————————————-

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για όλους τους Δανειολήπτες !!!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_3.html

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_92.html

ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΛΗΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_55.html

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2015/11/blog-post_28.html

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_93.html

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_41.html

STOP SERVICERS & FUNDS

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/nea-stop-funds-funds.html

2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ – ΕΚΟΥΣΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΙΚΡΟΥ & ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/2.html

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}