Από τις χώρες με την υψηλότερη φορολογία και στα αυτοκίνητα η Ελλάδα

 13/04/2024    03 : 05 : 57
foroi tax taxes forologia
70 / 100

Ακόμα μία αρνητική πρωτιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση καταγράφει η χώρα μας σε θέματα φορολογίας αυτοκινήτων. Το αντίθετο ισχύει με την Κύπρο…

Το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα με πολύ ψηλούς φόρους στο αυτοκίνητο είναι γνωστό. Θέλοντας μάλιστα να… πρωταγωνιστήσει σε θέματα φορολογίας έχει προσθέσει και έναν επιπλέον φόρο, πέρα από τον ΦΠΑ που αγγίζει το 24%.

Το Ειδικό Τέλος Ταξινόμησης, δηλαδή φόρο στο… φόρο, εκτοξεύει τις τιμές στα ύψη κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την αγορά ενός σύγχρονου αυτοκινήτου το οποίο είναι και πιο ασφαλές αλλά και πιο φιλικό στο περιβάλλον. Με τους δύο αυτούς φόρους η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια την Ευρώπη.

Κοιτάζοντας μόνο τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας και όπως θα δείτε από το σχετικό διάγραμμα του ACEA, η Ελλάδα και μόνο με αυτόν τον φόρο φιγουράρει στις χώρες με την υψηλότερη φορολογία.

Μαζί με την Φινλανδία έχει ΦΠΑ στα αυτοκίνητα που αγγίζει το 24%, ενώ σε χειρότερη θέση βρίσκονται Κροατία, Δανία και Σουηδία με 25%, ενώ η Ουγγαρία έχει ΦΠΑ στο 27%.

Χαμηλοί φόροι στην Κύπρο
Στην αντίπερα… όχθη το Λουξεμβούργο έχει ΦΠΑ στο 17% και η Μάλτα στο 18%. Από τις χώρες με την χαμηλότερη φορολογία είναι η Κύπρος που φορολογεί τα καινούρια αυτοκίνητα με 19%, όσο η Γερμανία και η Ρουμανία.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}