Πλήρωνε κορόιδο Ευρωπαίε: Πάνω από 1.000€/ημέρα τσεπώνει η Φον ντερ Λάινεν

Σαββάτο 08/12/2023    07 : 51 : 01
φον ντερ λαινεν
61 / 100

Για νέα μισθολογική τρέλα στις Βρυξέλλες κάνει λόγο το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, στην καρδιά της οποίας φαίνεται ότι βρίσκεται η ίδια η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η εφημερίδα, ο μισθός της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αυξήθηκε αυτόματα στις αρχές του έτους.

Εκτός όμως από το μεγάλο αφεντικό της Κομισιόν, 50.000 εργαζόμενοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση μπορούν να προσβλέπουν σε δεύτερη αύξηση του μισθού τους μέσα στο επόμενο εξάμηνο, οπότε οι μισθοί τους αναμένεται να αυξηθούν συνολικά κατά 7%.

“Αν και οι αξιωματούχοι της ΕΕ έχουν ήδη κάνει μια περιουσία” γράφει η Bild, υπάρχει αυτόματη προσαρμογή λόγω του αυξημένου κόστους ζωής. Για τον λόγο αυτό, οι μισθοί τους αυξήθηκαν από τα μέσα του περσινού έτους κατά 2,4% σε σχέση με τις αρχές Ιανουαρίου του 2022.

Η νέα αύξηση θα ισχύσει αναδρομικά από τον Ιούλιο, αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

Για πρώτη φορά ο μισθός προέδρου Κομισιόν ξεπερνά τα 1.000 ευρώ τη μέρα

Ο βασικός μισθός της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αυξάνεται κατά 2.044 ευρώ σε σχέση με το 2021 και διαμορφώνεται στις 31.250 ευρώ ξεπερνώντας για πρώτη φορά τις 30.000 ευρώ, ενώ μαζί με το επίδομα εξωτερικού φτάνει ακόμη και σχεδόν στις 36.000 ευρώ τον μήνα.

Και για έναν απλό Επίτροπο όμως, η αύξηση δεν είναι αμελητέα. Διαμορφώνεται στα 1.667 ευρώ περισσότερα και πλέον θα αμείβονται με έως και 25.475 ευρώ.

Τα επιδόματα των 705 ευρωβουλευτών αυξάνονται, επίσης, σχεδόν κατά 700 ευρώ και οι μισθοί φθάνουν στις 10.495 ευρώ τον μήνα, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τις 10.000.

Οι απλοί υπάλληλοι μπορούν επίσης να είναι ευχαριστημένοι: Ο χαμηλότερος βασικός μισθός ενός υπαλλήλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυξάνεται κατά 214 ευρώ στις 3.272 ευρώ, ενώ ο υψηλότερος κατά 1.483 ευρώ και φθάνει τις 22.646 ευρώ.

Στα παραπάνω ποσά προστίθενται και αφορολόγητα επιδόματα, όπως το επίδομα εξωτερικού που μπορεί να φτάσει έως και τα 3.400 ευρώ.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}