Φιάσκο: Στα Σκόπια και όχι στην Ελλάδα το εργοστάσιο της Next.e.Go

 18/07/2024    03 : 02 : 32
ergost viom autokin
64 / 100

Σε φιάσκο καταλήγει η πολυδιαφημισμένη από την κυβέρνηση συμφωνία για τη δημιουργία εργοστασίου συναρμολόγησης-κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα από την γερμανική Next.e.Go.

Παρακάμπτοντας τη συμφωνία, η εταιρεία προτίμησε τελικά να εγκαταστήσει την εργοστασιακή μονάδα της στην αλβανόφωνη περιοχή των Σκοπίων, κοντά την πόλη Τέτοβο.

Η απόφαση ανακοινώθηκε επίσημα από την Next.e.Go και από την κυβέρνηση των Σκοπίων, μεταξύ των οποίων υπεγράφη συμφωνία για το επενδυτικό project.

Στη συμφωνία προβλέπεται ότι η εταιρεία θα επενδύσει 110 εκατ. ευρώ στη νέα μονάδα και επιπλέον 30 εκατ. ευρώ που θα προέλθουν από κρατική επιδότηση. Η επένδυση θα δημιουργήσει αρχικά 600 θέσεις εργασίας, που θα αυξηθούν μελλοντικά σε πάνω από 1.000. Το εργοστάσιο θα ξεκινήσει την παραγωγική του λειτουργία σε δύο χρόνια.

Η επιλογή του συγκεκριμένου τόπου εγκατάστασης της βιομηχανικής μονάδας ηλεκτρικών αυτοκινήτων οφείλεται προφανώς και στο γεγονός ότι η Next.e.Go ελέγχεται μετοχικά από τον όμιλο ND Group της αλβανοκοσοβάρικης οικογένειας Destani, που κατάγεται από το Τέτοβο.

ΠΗΓΗ sofokleousin.gr

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}