«Τσουνάμι» πλειστηριασμών και στην Αχαΐα: 220 κατοικίες βγαίνουν στο σφυρί από την Τετάρτη!

 23/02/2024    09 : 42 : 46
pleisthriasmoi 1
69 / 100

«Μπόρα» πλειστηριασμών «πνίγει» την Αχαΐα – 220 κατοικίες βγαίνουν στο σφυρί από την Τετάρτη

Γράφει ο Απόστολος Αναστασόπουλος, pelop.gr

Μια καταιγίδα πλειστηριασμών ακινήτων ξεκινά από την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου για περιουσίες που βρίσκονται στον Νομό Αχαΐας. Μέχρι στιγμής, έχουν γνωστοποιηθεί οι ημερομηνίες διεξαγωγής για 360 πλειστηριασμούς μέχρι το τέλος του Μαΐου 2024, ενώ οι 210 από αυτούς αναμένεται να εκτελεστούν ηλεκτρονικά έως τις 31 Δεκεμβρίου. Ενώ είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως από τους 360 πλειστηριασμούς, οι 220 αφορούν κατοικίες.

Η «Πελοπόννησος» άντλησε μια σειρά στοιχείων από το eauction.gr, την επίσημη ιστοσελίδα για τους πλειστηριασμούς, η συντριπτική πλειοψηφία των ακινήτων εκτείνεται στην ακτογραμμή της Αχαΐας και κατά κύριο λόγο στην πόλη της Πάτρας.

Η χαμηλότερη τιμή στην οποία προσφέρεται ακίνητο στην Αχαΐα είναι μία αποθήκη μόλις 5 τ.μ. στην Αλεξάνδρου Υψηλάντου στην Πάτρα με τιμή εκκίνησης της διαδικασίας τα 600 ευρώ.

Στον αντίποδα, η υψηλότερη τιμή εκκίνησης πλειστηριασμού αφορά το ακίνητο που στεγάζεται το Ολύμπιον Θεραπευτήριο, το οποίο αποτελείται από δύο κτίρια 11.067,38 τ.μ. σε οικόπεδο 13.448,98 τ.μ. στην οδό Μειλίχου. Η ημερομηνία διεξαγωγής ορίστηκε η 20ή Δεκεμβρίου και η τιμή εκκίνησης είναι τα 5.936.000€. Από την πλευρά του Θεραπευτηρίου είχε επιχειρηθεί η διευθέτηση του ζητήματος με εξωδικαστικό τρόπο, αλλά η πλευρά του fund δεν είχε δείξει προθυμία συνεργασίας.

Αλλες περιπτώσεις που ξεχωρίζουν, αφορούν κτίρια που στεγάζονται εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της Πάτρας. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου βγαίνει σε πλειστηριασμό ένα διώροφο διατηρητέο κτίριο καταστημάτων στη συμβολή των οδών Μαιζώνος και Αγίου Νικολάου με τιμή εκκίνησης 2.641.280,6€, ενώ στις 13 Δεκεμβρίου θα γίνει η διαδικασία για κτίριο που στεγάζεται κατάστημα 1.061,12 τμ στην οδό Ερμού ανάμεσα στη Ρήγα Φεραίου και τη Μαιζώνος με αρχική τιμή προσφοράς τα 1.579.027€.

Επιπλέον, στις 9 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η διαδικασία και για το ημιτελές τριώροφο επαγγελματικό κτίριο 5470,24 τ.μ. που βρίσκεται στις οδούς Κορίνθου, Σωσιπάτρου και Μαιζώνος με τιμή εκκίνησης τα 1.928.000€.

Από κει και έπειτα, οι 220 πλειστηριασμοί κατοικιών ξεκινούν με χαμηλότερη τιμή τα 5.000 ευρώ για ένα σπίτι στη Ροδοδάφνη Αιγίου, ενώ αναμένεται να γίνουν πλειστηριασμοί με τιμή εκκίνησης το μισό εκατ. ευρώ για σπίτια που βρίσκονται στις περιοχές του Αγίου Βασιλείου, του Κάτω Καστριτσίου και της Λακκόπετρας Δυτικής Αχαΐας.

Στη γεωγραφική κατανομή των πλειστηριασμών, στον Δήμο Ερυμάνθου βρίσκεται ένα οικόπεδο στα Λακκώματα, στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας 57 περιπτώσεις ακινήτων, με αρκετά διαμερίσματα στην Κάτω Αχαΐα, ενώ στον Δήμο Αιγιάλειας βρίσκονται 53 περιπτώσεις. Εκεί βγαίνουν σε πλειστηριασμό αρκετές περιπτώσεις μονοκατοικιών και διαμερισμάτων. Επτά περιπτώσεις αναμένονται στον Δήμο Καλαβρύτων και μία στο Δήμο Ερυμάνθου.

Ολα τα υπόλοιπα ακίνητα βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Πατρέων, με πολλές περιπτώσεις διαμερισμάτων και κατοικιών. Αυτό που δεν γίνεται γνωστό μέσα από την πλατφόρμα του eauction, όπου εκτελούνται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, είναι αν και ποιες από αυτές τις περιπτώσεις ανήκουν στην κατηγορία της πρώτης κατοικίας. Εφόσον υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις, τότε θεωρείται δεδομένο ότι θα σημειωθούν αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία, αλλά και οργανώσεις, όπως συμβαίνει και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

…………………………………………………

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για όλους τους Δανειολήπτες !!!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_3.html

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_92.html

ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΛΗΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_55.html

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

https://bit.ly/3AAXWHm

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2015/11/blog-post_28.html

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_93.html

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_41.html

STOP SERVICERS & FUNDS

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/nea-stop-funds-funds.html

2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ – ΕΚΟΥΣΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΙΚΡΟΥ & ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/2.html

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}