Τράπεζα Πειραιώς: Ζητά το ΟΚ της Γενικής συνέλευσης για να μοιράσει μπόνους στα στελέχη της!

 22/07/2024    09 : 03 : 41
πειραιως
68 / 100

Την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης ζητά η Τράπεζα Πειραιώς για να προχωρήσει το πρόγραμμα bonus των στελεχών της με τη διάθεση δωρεάν μετοχών.

Ανάμεσα στα θέματα που καλείται να εγκρίνει η Ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων της τράπεζας που θα πραγματοποιηθεί – μέσω τηλεδιάσκεψης – στις 27 Ιουνίου, είναι όπως ανακοινώθηκε:

– Η διάθεση δωρεάν κοινών μετοχών της Εταιρείας σε στελέχη και υπαλλήλους της Εταιρείας και των συνδεδεμένων με αυτή εταιρειών, κατά την έννοια του άρθρου 32 του Ν. 4308/2014, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 114 του Ν. 4548/2018. Σχετικές εξουσιοδοτήσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο

– Η έγκριση για την απόκτηση ιδίων μετοχών της Εταιρείας (Share buy-back Programme) και παροχή σχετικών εξουσιοδοτήσεων στο Διοικητικό Συμβούλιο

Η Τράπεζα Πειραιώς, ζητά την έγκριση των μετόχων για να προχωρήσει στην επαναγορά 20.000.000 ιδίων μετοχών (buyback), μεταξύ 0,75 με 5 ευρώ, προκειμένου να διατεθούν δωρεάν στα στελέχη και να εξουσιοδοτήσουν το Διοικητικό Συμβούλιο να καθορίζει τους δικαιούχους των εν λόγω δωρεάν μετοχών βάσει της πολιτικής αποδοχών.

Βέβαια για να ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα θα πρέπει να δώσουν το «πράσινο φως», ο SSM, όπως και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο κατέχει το 27% των μετοχών της τράπεζας. Το πρόγραμμα που προτείνεται θα έχει διάρκεια δύο ετών, ενώ σύμφωνα με το σχέδιο απόφασης το συνολικό κόστος επαναγοράς δεν θα ξεπεράσει τα 15 εκατ. ευρώ.

Στις αρχές Μαΐου η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου με τα κέρδη ανά μετοχή να διαμορφώνονται στα 0,55 ευρώ φέτος από 0,42 ευρώ το 2022 και σύμφωνα με το αναθεωρημένο πρόγραμμα για την τριετία 2023 – 2025 που παρουσίασε στους αναλυτές, ο CEO της τράπεζας Χρήστος Μεγάλου θα φτάσουν τα 0,65 ευρώ το 2025.

Όπως χαρακτηριστικά έχει αναφέρει ο κ. Μεγάλου στόχος για την Τράπεζα Πειραιώς είναι το 2024 η διανομή μερίσματος, σημειώνοντας πως: «Η απόφαση που ελήφθη από το Διοικητικό Συμβούλιο αφορά σε διανομή μερίσματος 10% – σύμφωνα με εκτιμήσεις πρόκειται για πάνω από 50 εκατ. ευρώ – και εξαρτάται αφενός, από την έγκριση των εποπτικών αρχών, αλλά και την επίτευξη των στόχων που έχουμε θέσει. Το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί σε 15% το 2024 και 25% το 2025».

Σύμφωνα με το αναθεωρημένο πρόγραμμα για την τριετία 2023 – 2025, ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων θα υποχωρήσει φέτος στο 5%, από 7% το 2022 για να περιοριστεί στο 3% το 2025.

Ο βασικός κεφαλαιακός δείκτης της Τράπεζας προβλέπεται να αυξηθεί στο 14,5% το 2025 από 11,5% το 2022.

Η απόδοση των ιδίων κεφαλαίων θα φτάσει το 12% από το 10% αντιστοίχως.

Τα νέα δάνεια αναμένεται να αυξηθούν κατά €1,6 δισ.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}